Eroul de la națională, Florin Niță, pe teren la o nebunie de meci. Sparta Praga, victorie cu un scor halucinant

Bordei Radu 04.04.2021, 11:33
Eroul de la națională, Florin Niță, pe teren la o nebunie de meci. Sparta Praga, victorie cu un scor halucinant

Eroul de la națională, Florin Niță, a avut parte de un nou thriller, de data aceasta în campionatul ceh. Portarul a revenit de la lot și a intrat imediat să apere buturile celor de la Sparta Praga. Din fericire pentru el, n-a mai fost solicitat la fel ca la națională, unde a fost cel mai bun tricolor în toate cele trei partide.

Chiar și așa, Niță a asistat de pe teren la un meci spectaculos, cu goluri multe. Chiar dacă românul a încasat două goluri, echipa sa a marcat numai puțin de 7 ori, așa că Niță nu a avut emoții.

Eroul de la națională, Florin Niță, pe teren la o nebunie de meci. Sparta Praga, victorie cu un scor halucinant

Cei de la Teplice au fost victimele celor de la Sparta. Trupa din Praga a fost într-o zi de grație și a marcat din toate pozițiile. S-a terminat 7 la 2, după ce a fost 4-1, la pauză. În niciun moment nu s-a pus problema câștigătoarei.

Portarul de 33 de ani traversează o perioadă foarte bună în cariera sa. A pornit din postura de rezervă la club, dar acum a devenit titular incontestabil. Portarul român este foarte apreciat de oamnii din club, dar și de suporteri. De aceea, clubul se pregătește să îi ofere o prelungire a contractului. Niță poate fi una din cheile prin care Sparta să atace supremația rivalei Slavia.

Deocamdată, echipa lui Nicușor Stanciu domină competiția în Cehia și se pregătește de un nou titlu. Mijlocașul român este motorul din spatele performanțelor echipei. Colegul lui Niță de la națională a și fost desemnat jucătorul lunii, după ce a impresionat în martie. Iar Slavia se află la 13 puncte în fața concitadinei și rivalei Sparta.

Niță a devenit „jupân” și la echipa națională

Retragerea lui Tătărușanu l-a adus pe Niță în prim plan și la echipa națională. Fostul goalkeeper de la FCSB a devenit titular și a rezolvat una din dilemele pe care le avea Mirel Rădoi. Selecționerul are foarte multe probleme, dar măcar poate sta liniștit în ceea ce privește poarta reprezentativei.

Niță a avut prestații remarcabile, mai ales în fața Germaniei. Din păcate pentru România, doar portarul a fost la înălțime. Apărarea l-a trădat în înfrângerile cu Germania și Armenia.

Dacă România va avea o șansă să ajungă măcar la baraj, atunci aceasta va depinde în mare măsură de prestațiile portarului de 33 de ani. Rădoi are până în spetembrie să găsească soluții și pentru restul problemelor de la lot.