Eșec pentru Rapid în al treilea amical din Austria. Ce formulă de start a folosit Adi Mutu cu LASK Linz + Când e programat meciul cu Slavia Praga

Robert Zanfir / 02.07.2022, 23:31
Eșec pentru Rapid în al treilea amical din Austria. Ce formulă de start a folosit Adi Mutu cu LASK Linz + Când e programat meciul cu Slavia Praga

Rapid Bucureşti a fost învinsă de LASK Linz, scor 2-0, în al treilea amical din cantonamentul de la Grein, din Austria. Este al doilea eșec al echipei lui Adi Mutu, pentru care urmează și partida cu Slavia Praga.

Adi Mutu nu se poate mândri cu rezultatele din cantonamentul austriac. Rapid a reușit o singură victorie în cele trei partide de pregătire de până acum, 2-1 cu polonezii de la Cracovia. Iar Săpunaru și compania încă nu au jucat meciul vedetă, cu Slavia Praga. Pentru Rapid urmează un start de sezon de coșmar, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, astfel că staff-ul tehnic trebuie să regleze din mers mecanismul echipei.

Rapid a pierdut al treilea amical din Austria: 0-2 cu LASK Linz

Fanii Rapidului nu au parte de vești bune, chiar înaintea sezonului în care sărbătoresc centenarul. Clubul are transferurile blocate, după cu Playsport a anunțat în exclusivitate. Mai mult, Alex Ioniță a fost suspendat încă o dată de ANAD. Iar valul veștilor proaste ar putea continua: o serie de jucători ar putea urma exemplul lui Julios Cesar, după cum Playsport a informat.

Până la startul sezonului, Rapid continua seria amicalelor din Austria. După un eșec și o victorie, a urmat o nouă înfrîngere pentru giuleșteni. LASK Linz, echipă care s-a clasat pe locul 8 în ultima ediție a campionatului din Austria, a marcat prin Ljubicic (min. 12) şi Goinginger (min. 39).

Adrian Mutu a început cu următorul „unsprezece”: Moldovan – Săpunaru, Grigore, Iacob, Belu – Moise, Albu, Fl. Ştefan – Pănoiu, Vojtus, Costache.

  • Următorul meci de pregătire din cantonamentul austriac va fi cu Slavia Praga, marţi, 5 iulie, de la ora 18:00.

Adi Mutu, apel la spiritul Giuleștiului și la muncă

Imediat după victoria cu MKS Cracovia, adusă de golul lui Jakub Vojtus, Adi Mutu a vorbit despre viitorul imediat al echipei. Antrenorul a făcut apel la spiritul clubului, dar și la etica muncii.

„Primul meci a fost unul bun, într-o atmosferă care ne-a influențat pe undeva în evoluția noastră. Mă bucur că i-am dat minute și lui Bogdan Ungureanu, e un portar de doar 15 ani, se vedeau emoțiile pe chipul lui. Mă bucur că a apucat și el să joace pentru echipa mare a Rapidului, chiar dacă este un amical.

În schimb, a fost un meci ciudat, pentru că am avut foarte multe ocazii, am ratat foarte mult, am făcut și unele greșeli la încasarea celor trei goluri, lucruri pe care le-am remediat în jocul de astăzi (n.r.: cel cu MKS Cracovia).

Pe undeva, e bine că se întâmplă în meciuri amicale, pentru că putem să corectăm și sunt niște semnale de alarmă, care ne arată unde trebuie să lucrăm pe viitor pentru a nu se întâmpla asta în campionat.

Ăsta e spiritul pe care vreau să-l imprim echipei, nu trebuie să renunțăm în niciun moment, pe toată durata meciului. Așa trebuie să fie, asta e identitatea noastră.

Bineînțeles, vrem să practicăm un fotbal ca o echipă bună, importantă, ca o echipă care-și știe valoarea, dar în același timp, și cu atitudine muncitorească, în care nu renunțăm, muncim și ne luptăm pentru fiecare minge.

Este important să știm că trebuie să facem sacrificii pentru a obține lucruri importante. Nu putem juca fotbal doar pe vârfuri, nu trebuie să ne credem superiori nimănui.

Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate și cu muncă multă, pentru că asta e ideea. Băieții știu că trebuie să facă sacrificii, toți trebuie să o facem, pentru a obține lucruri frumoase”, a spus Adrian Mutu.

Programul Rapidului în cantonamentul din Austria:

29 iunie Rapid – Sankt Polten (Austria) 2-3.
1 iulie Rapid – MKS Cracovia (Polonia) 2-1.
2 iulie Rapid – LASK Linz (Austria) 0-2
5 iulie Rapid – Slavia Praga (Cehia)