”Este noul Belodedici!” Cine e tânărul fundaș și ce fost component al ”Generației de Aur” face comparația măgulitoare

Giosanu Catinca / 13.02.2021, 16:03
”Este noul Belodedici!” Cine e tânărul fundaș și ce fost component al ”Generației de Aur” face comparația măgulitoare

FC Argeș a învins-o pe Viitorul, scor 1-0, în runda cu numărul 23 din Liga I. Astfel, echipa a ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere, spre bucuria celor aflați la concuderea clubului de la malul mării. Cine e tânărul fundaș care a adus victoria echipei și ce fost component al ”Generației de Aur” l-a comparat cu Belodedici?

”Este noul Belodedici!”

Președintele lui FC Argeș, Jean Vlădoiu, a oferit o primă reacție după câteva ore de la meciul contra echipei lui Mircea Rednic.

Oficialul s-a declarat încântat deprestația lui  Grigore Turda, fundașul central de 23 de ani care a marcat singurul gol de la meciul cu Viitorul. El l-a asemănat pe tânărul sportiv cu legendarul fost libero stelist Miodrag Belodedici.

Turda m-a impresionat. Seamănă cu Belodedici. Are ceva din el și ca fizic, și ca joc, și ca determinare. Fabulos acest copil pentru FC Argeș! Sper ca Belo să vină pe la noi, să stea de vorbă un pic cu băiatul”, a spus, sâmbătă, Jean Vlădoiu, la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

De notat este că Grigore a marcat pentru prima dată în Liga I.

Acum, Argeş îşi continuă seria de meciuri fără înfrângere. Pteştenii au urcat pe locul 10 în clasamentul din Liga I, cu 26 de puncte. În scumb, FC Viitorul trece printr-o amplă criză. Echipa antrenată de Mircea Rednic este pe locul 11 în clasament, cu 25 de puncte.

Cine e tânărul fundaș și ce fost component al ”Generației de Aur” face comparația măgulitoare

Grigore Turda este un om de bază în angrenajul echipei pregătite de Ionuț Badea. De profesie, el este stoper de picior drept.

Deși măsoară 1,78 metri înălțime, fotbalistul nu impresionează neapărat prin statura sa. El a fost luat în 2016 de Foresta Suceava.

În ianuarie 2017, tânărul a făcut pasul spre FC Zalău, echipă care l-a cedat în vara aceluiași an la Pandurii.

Din iulie 2018 evoluează pentru FC Argeș, iar în vara lui 2019 a fost aproape de Sepsi, însă mutarea nu s-a mai realizat.

În acest sezon, fundașul a bifat 10 partide pentru FC Argeș, iar reușita din meciul cu Viitorul a fost prima din Liga 1.

Grigore Turda / Sursa Foto: Pro Sport
Grigore Turda / Sursa Foto: Pro Sport

Cu ce își ocupă Grigore Turda timpul liber

Sportivul în vârstă de 23 de ani are și alte pasiuni în afară de fotbal. Secretul său a fost divulgat la începutul pandemiei, când a acordat un interviu despre cum își petrece perioada de izolare.

În afară de antrenamente, îl mai ajut pe tatăl meu la treburile de prin curte. Mă mai uit la seriale. Filmul preferat este ”La casa de papel”. La bucătărie nu prea mă bag, pentru că mama mă răsfață cu multe bunătăți.”, a dezvăluit fotbalistul.