„Eu eram șeful vestiarului la Bulls, nu Jordan”. Atac furibund al unuia dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria NBA

Dragos Stefanescu 11.06.2021, 15:35
„Eu eram șeful vestiarului la Bulls, nu Jordan”. Atac furibund al unuia dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria NBA

Michael Jordan este un nume pe care foarte puțină lume nu îl cunoaște. Jordan este legenda care dăinuie de decenii și care a marcat definitiv istoria baschetului. Jordan este un mit, un brand, un geniu al sportului. Scottie Pippen, un alt nume greu al baschetului mondial încearcă să destrame legenda faimosului  Air de la Chicago Bulls al anilor 90.

Scottie Pippen eternul locotenent al lui Jordan

Scottie Pippen și Michael Jordan au scris istorie pentru Chicago Bulls. Cei doi jucători au fost colegi la Bulls între 1987-1993 și 1995-1998. Au câștigat împreună 6 titluri de campioni ai NBA. Dar pe întreg parcursul anilor Pippen a fost considerat mereu ajutorul de nădejde al marelui Jordan. Apariția documentarului Netflix de mare succes ”The Last Dance” a adus din nou în prim plan marea echipa a lui Chicago Bulls dar în special pe Michael Jordan. Nu toată lumea a primit cu entuziasm acest documentar. Printre cei mai vehemenți contestatari a fost Scottie Pippen, eternul locotenent al lui Jordan. Întrebat despre cât de aprope de adevăr este ”The Last Dance”, fostul mare jucător a declarat:

Nu cred că a fost prea mult despre prezentarea reușitelor noastre într-una dintre cele mai frumoase ere ale baschetului și mulțumită a doi mari jucători. Și cu siguranță a celei mai bune echipe din istorie.

Nu cred că acesta este felul în care este perceput documentarul. Cred că s-a terminat mai mult cu întrebarea dacă Michael a încercat să fie glorificat, să se pună pe el deasupra tuturor.

Cred că felul cum s-a terminat s-a întors cumva împotriva lui pentru că oamenii au putut vedea ce fel de personalitate avea Michael cu adevărat”.

Din toate declarațiile făcute de Pippen se observă nemulțumirea sa față de atenția excesivă care i se acordă lui Jordan, el fiind trecut mereu în umbră.

”Am fost adevăratul lider de la Bulls”

Sătul probabil de rolul eternului ajutor al lui Jordan, Scottie Pippen s-a decis să lanseze propria carte. În cartea sa el va povesti totul prin viziunea lui. Cartea va apărea se pare la sfârșitul acestui an și se va numi ”Unguarded”. Deja sinopsis-ul cărții a apărut si ne destăinuie frânturi din conținutul acesteia. Pippen consideră că fără el, cele 6 titluri NBA câștigate de Bulls în acea perioadă nu ar fi fost posibile și nici Jordan fără Pippen alături nu ar mai fi fost același. Pippen spune chiar faptul că el era adevăratul lider din vestiarul celor de la Bulls.

Totodată cartea dezvăluie supărarea lui Pippen pentru faptul că a fost mereu etichetat drept coechipierul lui Michael Jordan. Fostul mare baschetbalist consideră de asemenea că merita mai mult respect din partea conducerii echipei Chicago Bulls dar și din partea mass-mediei.

Urmăriți Playsport.ro și pe