EXCLUSIV Adailton, la un pas să devină antrenor la o echipă din Liga 1! „Porumboiu mi-a vorbit frumos de el”

Octavian Vasilescu / 23.06.2022, 16:46
EXCLUSIV Adailton, la un pas să devină antrenor la o echipă din Liga 1! „Porumboiu mi-a vorbit frumos de el”

Brazilianul Adailton (45 de ani) a făcut show în Liga 1, la FC Vaslui, iar acum a devenit antrenor. Un club din Liga 1 a fost la un pas să-l angajeze!

Patronul clubului FC Botoșani, Valeriu Iftime, a recunoscut că a fost aproape să-l aducă pe Adailton la echipa sa. Moldovenii l-au pierdut pe Marius Croitoru în această vară, iar mai mulți antrenori s-au aflat în vizorul lui Iftime. În cele din urmă, Mihai Teja a câștigat cursa și a preluat banca echipei FC Botoșani.

Adailton s-a retras în 2014, după care a devenit antrenor. În prezent conduce echipa Vigor Carpaneto, formație care a terminat pe locul 11 în Serie D. El a mai fost secund la Virtus Verona, în perioada 2017-2019.

Valeriu Iftime, la un pas să-l aducă pe Adailton la Botoșani

Iftime a recunoscut, în direct la PlaySport Live, că a fost aproape să-l numească pe Adailton antrenor la Botoșani:

Mi-a f0st recomandat de cineva important din fotbalul nostru. Nu mai contează cine mi l-a recomandat. L-am sunat pe domnul Porumboiu, pentru că Adailton a jucat acolo, și mi-a vorbit foarte frumos de el. Am înțeles că e un antrenor bun, dar n-am avut eu curaj să-l pun. Cu Marius Croitoru am lucrat înainte, am stat atâtea săptămâni cu el. Nu-l cunoșteam personal pe Adailton și mi-a fost frică.

Ultima oară am vorbit cu Marius Croitoru acum o lună. Nu știu exact ce face, sper să-și găsească echipă. Nu am grija lui, e un antrenor bun. Habar n-am ce va face mai departe, dar sper să-și găsească echipă. Noi vrem să fim mai buni în continuare”, a declarat Valeriu Iftime, în direct la PlaySport Live.

Adailton a rămas în istorie ca fiind jucătorul cu cel mai mare salariu din istoria Ligii 1. El a jucat la Vaslui în perioada 2010 – 2012, unde era plătit cu peste 50.000 de euro / lună. De-a lungul carierei, Adailton a mai evoluat pentru echipe mari precum Parma, PSG, Hellas Verona sau Genoa.

Brazilianul Adailton s-a școlit la Coverciano, iar acum visează să devină un antrenor de top.

VIDEO Wesley Lopes a mâncat mici în direct la PlaySport Live!

Wesley Lopes (41 de ani) a avut parte de un eveniment mai puțin obișnuit în studioul Playsport Live. Gazdele emisiunii, Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, i-au pregătit o surpriză brazilianului cunoscut pentru atașamentul față de România.

Fost coleg cu Adailton la Vaslui, Wesley a fost întâmpinat cu mici și bere, în direct la Playsport Live.

OK, pot să mănânc? Un foarte mulțumesc pentru toată România, pentru că a deschis ușa pentru mine aici. Să vin aici, să muncesc aici, la Vaslui. Am demonstrat pe teren. Unde merg eu în România, lumea vorbește cu mine. (Oamenii – n.r.) vorbesc prea bine de mine. Le mulțumesc”, a reacționat Wesley Lopes la Playsport Live.