EXCLUSIV. „Adormirea Maicii Domnului”, ziua decisivă la Dinamo! A fost convocată AGA

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 12.07.2022, 14:40
EXCLUSIV. „Adormirea Maicii Domnului”, ziua decisivă la Dinamo! A fost convocată AGA
  • RTZ a stabilit data convocării Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la Dinamo! În urma solicitării făcute de Dorin Șerdean, acționar majoritar prin Lotus, din 14 iunie, AGA va avea loc pe 15 august;
  • Din informațiile Playsport.ro, pe ordinea de zi se află două puncte importante: înlăturarea oficială a lui Iuliu Mureșan și numirea unui nou administrator special/președinte. Totuși, trebuie ținut cont de un aspect important: la 15 august, Dinamo va fi disputat deja două etape din noul sezon de Liga a 2-a.

RTZ a convocat AGA pe 15 august

La jumătatea lunii iunie, Playsport.ro anunța, în exclusivitate, că Dorin Șerdean, din postura de acționar majoritar al clubului prin Lotus, a trimis cerere de solicitare pentru convocarea AGA.

Din informațiile Playsport.ro, în raport cu statutul SC Dinamo 1948 SA, RTZ, administratorul judiciar, a răspuns solicitării lui Șerdean în 28 de zile și a convocat AGA pentru 15 august.

*Cererea de solicitare AGA din partea Lotus pentru RTZ, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, datată pe 14 iunie 2022

Din informațiile procurate de Playsport.ro, vor exista două puncte pe ordinea de zi.

În primul rând, înlăturarea lui Iuliu Mureșan din funcția de administrator special.

1. Revocarea din calitatea de administrator special al Dinamo a domnului Iuliu Mureșan.”

Mai apoi, fiecare acționar de la Dinamo poate veni cu o propunere în ceea ce privește numirea unui nou administrator special.

[…] desemnarea noului administrator special al Dinamo în urma votului acordat în AGA asupra propunerii unuia dintre acționarii Dinamo, conform prezentului punct. Fiecare acționar va avea dreptul să transmită administratorului special o singură propunere de administrator special […] până la data de 01.07.2022, ora 23:59 […]”

Dinamo poate începe sezonul fără administrator special sau antrenor

Sezonul 2022-2023 al Ligii a 2-a debutează pe 6 august. Până pe 15 august, data la care RTZ a fixat convocarea AGA, „câinii” ar disputa deja două etape.

Astfel, formația din „Ștefan cel Mare” poate începe stagiunea de ligă secundă fără administrator special/președinte. Ba chiar și fără antrenor.

Un aspect important care trebuie menționat pentru AGA este aportul acționarului majoritar. Astfel, esențial este procentul deținut din acțiuni pentru decizia finală.

În acest moment, există patru acționari la Dinamo. Lotus Products Perfect SRL, controlată de Dorin Șerdean (72,87%), Asociația „Peluza Cătălin-Hîldan” (20.06%), ACS FC Dinamo București, societate controlată de Nicolae Badea (7,03%) și Cornel Dinu (0.01%) dețin SC Dinamo 1948 SA.

În acest caz, orice decizie este luată, trebuie aprobată de Lotus, implicit Dorin Șerdean, acționarul majoritar.

Patru jucători pentru Dinamo

Pe lângă convocarea AGA, mai vine o veste bună pentru „câini”. Răzvan Patriche, Alin Buleică, Neluț Roșu și Valentin Lazăr au semnat contracte cu Dinamo.

Astfel, pe lângă Bogdan Gavrilă, formația din „Groapă” s-a mai întărit cu alți patru jucători pentru Liga a 2-a. Practic, primii doi jucători și-au prelungit contractele expirate la 1 iulie.

Mai apoi, în ceea ce-l privește pe Neluț Roșu, Playsport.ro a anunțat, în exclusivitate, de interesul lui Dinamo pentru fotbalist.

Valentin Lazăr revine în „Ștefan cel Mare”, unde a mai evoluat în două ocazii: 2013-2017 și 2020. Se anunță, totuși, un sezon dificil pentru a doua cea mai titrată echipă din fotbalul românesc.

Urmăriți Playsport.ro și pe