EXCLUSIV | Adrian Bumbescu, dezlănțuit la adresa foștilor colegi de la Steaua: ”Duckadam e ocupat să-l perie pe Gigi Becali”. De 7 mai, atac neașteptat și la Victor Pițurcă: ”Nu știu ce a fost în capul lui!”

Justin Gafiuc 07.05.2022, 00:06
EXCLUSIV | Adrian Bumbescu, dezlănțuit la adresa foștilor colegi de la Steaua: ”Duckadam e ocupat să-l perie pe Gigi Becali”. De 7 mai, atac neașteptat și la Victor Pițurcă: ”Nu știu ce a fost în capul lui!”

Sâmbătă, 7 mai, se împlinesc 36 de ani de când Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni la Sevilla într-o finală memorabilă cu Barcelona, câștigată după loviturile de departajare. În țară, Cheile Grădiștei devenise la un moment dat locația preferată a reuniunilor foștilor jucători pentru a sărbători evenimentul, dar timpul și orgoliile au întrerupt această tradiție. Azi, doar Bumbescu și Radu II au mai mers la un pahar de vorbă în stațiunea brașoveană!

”E mare păcat că am renunțat la acest obicei. Le mai spun ăstora la telefon câteodată să se uite la handbaliști și să ia exemplu de la Oțelea, Birtalan, Gațu și toată generația lor. Se întâlnesc săptămânal chiar în București, mai deapănă amintiri, țin legături strânse. Noi ne-am rupt total. Duckadam nu mai vrea să vină, e ocupat să-l perie pe Becali. Balint are mereu treabă. Piți la fel. Și tot așa mai departe. Îi mai cert câteodată, că eu, Fane Iovan și Lăcătuș făceam ordine prin vestiar”, spune ”Colonelul” de sub soarele montan.

”Am pus câte 10 lei fiecare să-i luăm un tort lui Pițurcă”

Continuă: ”Am fost foarte buni prieteni. Ăsta era unul dintre secretele acelei echipe formidabile. Stăteam la Haiducului, familiile petreceau și ele multă vreme împreună. Cupa a rămas un vis împlinit și dovada că n-am trecut degeaba prin fotbal. E un sport pe care l-am trăit cu pasiune de la vârsta de 9 ani, la juniorii Craiovei”.

Campionii europeni vor fi însă sărbătoriți și premiați de această dată în Ghencea, în pauza meciului de liga secundă CSA Steaua – Unirea Slobozia, programat duminică de la ora 12:00. ”Ne strângem la stadion, mergem apoi la un cocktail, fiindcă e și ziua lui Pițurcă. Am strâns fiecare câte zece lei să-i comandăm un tort frumos”, glumește Bumbescu. 

”Craiova bate cu 3-1, FCSB are cea mai slabă apărare din play-off”

Acceptă apoi să comenteze meciul Universitatea Craiova – FCSB, care va cântări enorm în economia titlului. ”Dacă aș paria pe un scor, aș pune 3-1 pentru olteni. Universitatea are încă șanse să ia campionatul și, ca valoare și joc, e peste CFR și FCSB. Păi, FCSB are cea mai slabă apărare din play-off! E altceva că se dau ei rotunzi într-o ligă de trei lei”.

Dezvoltă apoi tema: ”Ia spuneți-mi mie doi fundași centrali serioși din România pentru echipa națională. Da, unul poate fi Burcă de la Cluj, dar mai departe? Hai să fim serioși! Mă tot uit și la Chiricheș, pe care nu l-aș convoca nici la lotul secund. La un moment dat, adunase mai multe partide la națională decât la club. M-am luat eu și de Pițurcă, nu știu ce-o fi fost în capul lui de l-a pus căpitanul României când era selecționer”.

”Să vedem unde vor juca la anul Tănase și Octavian Popescu”

Se întoarce apoi la Craiova – FCSB: ”Miza e foarte mare și mă aștept la un meci deschis în special din partea Universității. De când e Reghe acolo, nu cred că i-am văzut vreodată să joace închis, urât. Echipa-fantomă o să aibă mari probleme cu Ivan și Markovici dacă se deschide și le oferă spații”. 

”Îmi place mult Crețu de la Craiova. Cât despre Tănase sau Octavian Popescu, să-i văd eu pe unde vor juca la anul. Acum și se ridică nivelul din vorbe ca să-i vândă. Aveam noi un antrenor formidabil la juniori, Petre Mihai, cel care i-a descoperit pe Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu. Spunea cam așa: ‘Pe copil trebuie să-l lauzi numai în somn’. Sunt jucători care n-au constanță”, a încheiat ”Bumbi”.