EXCLUSIV. Aici e Dinamo: de la un hotel de patru stele, la… o casă cu bancă în fața porții. Unde se află noul „sediu” al Lotus, firma care deține 72% din acțiunile lui Dinamo. Dorin Șerdean a înregistrat actele la Registrul Comerțului

Bădulescu Silvian 10.03.2022, 15:36
  • După cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, SC Dinamo 1948 SA are un nou acționar majoritar. Dorin Șerdean a preluat firma Lotus de la Pablo Cortacero, obținând, totodată, și pachetul de 72% de acțiuni al echipei din Liga 1;
  • Totuși, lucrurile nu au fost lapte și miere pentru omul de afaceri din Alba-Iulia. Apropiat al lui Cornel Țălnar, Dorin Șerdean a avut mai multe runde de negocieri cu spaniolul Cortacero pentru a-l convinge să-i cedeze firma;
  • Într-un final, omul de afaceri din Alba a reușit să preia firma Lotus. Cu aceasta, însă, a venit și o nouă provocare. Adresa inițială pe care a figurat firma a expirat la sfârșitul lui 2021, riscând, astfel, să fie scoasă din Registrul Comerțului;
  • În criză de timp, Dorin Șerdean a trebuit și a găsit o nouă adresă, „sediul” fiind mutat din Capitală într-o.. casă bătrânească din municipiul Alba-Iulia;
  • Mai mult decât atât, conform legii, firma Lotus putea să fie dizolvată din cauza faptului că sediul acesteia era expirat.

ATENȚIE! Lotus Perfect Products SRL putea fi dizolvată

Dorin Șerdean a avut emoții mari în preluare pachetului majoritar de la Pablo Cortacero. Pe lângă lungile călătorii și negocieri în Peninsula Iberică, noul șef de la Dinamo a trebuit să rezolve și problema adresei pentru firma Lotus. Într-un final, cum a anunțat Playsport.ro, acesta a preluat pachetul majoritar și, implicit, 72% din acțiunile pentru SC FC Dinamo 1948 SA, înregistrând, pe numele lui, firma Lotus la Registrul Comerțului.

Totuși, potrivit legii, Oficiul Național al Registrului Comerțului, dar și orice persoană interesată, ar fi putut să solicite Tribunalului dizolvarea firmei prin hotărâre judecătorească, din cauza faptului că sediul era expirat.

Cum acest lucru nu a fost solicitat, ultimul hop pe care a trebuit să-l sară Dorin Șerdean a fost adresa pentru noul sediu al firmei. Mai exact, conform furnizării informațiilor pentru Lotus Perfect Products SRL, sediul s-a aflat din 03.12.2018 și până pe 03.12.2021 pe Strada Traian, nr. 55, acolo unde se regăsește RIN Central Hotel.

 

 

 

*Data de început a valabilității sediului și data expirării valabilității, subliniate cu negru

* Sediul firmei Lotus în perioada decembrie 2018 – decembrie 2021

Cu un sediu expirat de aproape 4 luni, firma Lotus risca să fie scoasă din Registrul Comerțului. În criză de timp, Dorin Șerdean a găsit un nou „sediu”, departe de zgomotul Bucureștiului, tocmai în Ardeal, în județul Alba.

* „Sediul” firmei Lotus, cea care deține 72% din acțiunile SC FC Dinamo 1948 SA

Cum a cedat Pablo Cortacero firma Lotus Perfect Products SRL

Ibericul Cortacero, cel care a devenit primul acționar majoritar străin din istoria de peste 70 de ani a lui Dinamo a renunțat, într-un final, la firma Lotus. Totuși, omul care a redat, pentru scurt timp, speranța suporterilor dinamoviști nu va pleca cu mâna goală, în cazul în care se va găsi un om potent financiar care să preia echipa din „Ștefan cel Mare” și să plătească datoriile.

„Taxa Cortacero”, așa cum a fost numită de jurnalistul Cătălin Mureșanu, reprezintă o clauză prin care, în cazul în care cineva va prelua Dinamo și va plăti datoriile, aici se adaugă și un „extra” de 550.000 de euro, adică suma pe care Pablo Cortacero a plătit-o pentru a prelua formația din „Groapă”.

Practic, Dinamo, pe lângă datoriile înscrise la masa credală, peste 5,8 milioane de euro, costă cu 550.000 de euro mai mult.  Playsport.ro a anunțat, în exclusivitate, că, în zilele următoare ar urma să aibă loc o întâlnire între Dorin Șerdean, noul acționar majoritar prin firma Lotus, și Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ, având ca scop comun găsirea unui investitor care să scoată al doilea cel mai titrat club de fotbal din istoria României din situația dificilă în care se află.

Componența SC Dinamo 1948 SA

  • Dorin Șerdean, prin firma Lotus Perfect Products SRL – 72,8%;
  • Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” – 20,06%;
  • CS FC Dinamo – 7,03%;
  • Cornel Dinu – 0,013%.