EXCLUSIV. Andrei Chindriș, un dezastru pentru Santa Clara: „Impresarii i-au distrus cariera și viața! Era o fantomă”. A refuzat FCSB și acum se antrenează singur

Octavian Vasilescu / 02.03.2022, 16:57
EXCLUSIV. Andrei Chindriș, un dezastru pentru Santa Clara: „Impresarii i-au distrus cariera și viața! Era o fantomă”. A refuzat FCSB și acum se antrenează singur

Fundașul Andrei Chindriș (23 de ani) a rămas liber de contract la numai 150 de zile după transferul la Santa Clara, în prima ligă a Portugaliei.

Playsport.ro a luat legătura cu reprezentanții clubului Santa Clara pentru a afla ce s-a întâmplat cu Andrei Chindriș, un fundaș de perspectivă. Managerul general al clubului Santa Clara, Orhan Simsek, spune că agenții lui Chindriș i-au distrus cariera jucătorului.

Santa Clara și Andrei Chindriș se judecă la FIFA în acest moment, după ce jucătorul a cerut să rămână liber de contract. Santa Clara îl acuză pe Chindriș că a fost păcălit de agenții lui, care ar încerca să-l ducă gratis la altă echipă, pentru a încasa un comision generos. „Cazul este simplu, impresarii au distrus cariera unui jucător”, este mesajul ferm transmis de Santa Clara.

Andrei Chindriș, un dezastru pentru Santa Clara

Andrei Chindriș a semnat cu Santa Clara pe 31 august, iar portughezii au plătit 220.000 de euro în schimbul său. Chindriș nu s-a adaptat în Portugalia, unde a evoluat într-un singur meci oficial.

Fundașul central a jucat într-un meci din Cupa Ligii Portugaliei, contra lui FC Porto. Santa Clara s-a impus în mod surprinzător, scor 3-1, iar Chindriș a reușit să înscrie la debut. Părea un moment bun pentru fundașul crescut de „U” Cluj, dar apoi cariera sa a luat-o la vale.

Chindriș nu a mai jucat niciun meci oficial pentru Santa Clara, iar în această iarnă a fost declarat liber de contract. Chindriș nu mai poate juca în acest moment la altă echipă, deoarece a evoluat deja pentru două cluburi: FC Botoșani și Santa Clara.

Santa Clara explică situația lui Andrei Chindriș: „Impresarii i-au distrus cariera și viața”

Orhan Simsek a explicat ce s-a întâmplat cu Andrei Chindriș în perioada petrecută la Santa Clara:

„Noi am crezut foarte mult în el, era un jucător de perspectivă. I-am dat timp de acomodare, așa cum e normal, dar nu s-a adaptat deloc. Problema a fost că el nu își dădea interesul la antrenament, nu încerca deloc să se integreze. Mereu căuta scuze, încerca să plece în vizită la familie, la iubita lui. Chindriș era ca o fantomă la antrenament.

După vacanța de iarnă s-a întors cu întârziere la club, a spus că i-a fost amânat zborul, că e puțin bolnav. Noi l-am sprijinit, am avut răbdare, dar comportamentul lui a fost o mare problemă. Am avut o relație bună cu agenții lui, dar totul s-a schimbat peste noapte.

La un moment dat clubul a achitat salariile jucătorilor cu o întârziere de câteva zile, nu a fost ceva grav. În acel moment, agenții lui au cerut ca el să fie declarat jucător liber, pentru că nu și-a primit banii. Era vorba de câteva zile pentru a primi ultimul salariu, nu vorbim de o perioadă mai lungă. A fost o mare greșeală din partea lor.

Au crezut că pot profita de această întârziere, în speranța că el va rămâne liber. Acum ne judecăm la FIFA și cerem despăgubiri. Agenții i-au distrus cariera și viața! Vor să-l ducă la alt club, pentru a lua bani din comision. Nu se poate așa ceva, n-am mai văzut niciodată un asemenea comportament.

Banii plătiți pentru transferul lui au fost niște bani irosiți. Era un jucător cu potențial, am încercat să-l integrăm ușor, ușor, dar nu s-a putut. Din păcate, în ziua de azi impresarii pot face mult rău jucătorilor”, a declarat managerul general de la Santa Clara, Orhan Simsek, pentru Playsport.ro.

Valeriu Iftime, despre Andrei Chindriș: „Nu știu ce a fost în capul lui”

Conform GSP.ro, agentul lui Andrei Chindriș este Niki Disaga, cel care l-a adus pe jucător la FC Botoșani. Chindriș a crescut la „U” Cluj, iar la Botoșani a ajuns în 2016.

  • Andrei Chindriș are la activ 7 selecții în naționala U21 a României. Fundașul central a evoluat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Santa Clara se află pe locul 12 în prima ligă a Portugaliei, cu 26 de puncte.

Playsport.ro l-a contactat și pe patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, care nu a rămas într-o relație bună cu fundașul Andrei Chindriș:

„Nu mai știu absolut nimic despre Andrei Chindriș. Am vrut să-l aducem înapoi sub formă de împrumut, dar nu s-a putut, deși s-a comportat foarte urât când a plecat de la Botoșani.

Nu știu ce a fost în capul lui. Avea o ofertă mai bună din Grecia, nu mai zic de oferta primită de la FCSB. Asta este, chiar nu știu ce s-a întâmplat cu Andrei Chindriș”, a spus Valeriu Iftime, pentru Playsport.ro.

FCSB a oferit 600.000 de euro pentru transferul lui Andrei Chindriș, dar jucătorul a refuzat să semneze cu vicecampioana României.