EXCLUSIV. Mihai Ianovschi explică demisia de la FC Argeș: ”Sunt al treilea din familie care antrenează aici. Am semnat contractul fără să-l citesc”

Justin Gafiuc 02.02.2022, 12:07
EXCLUSIV. Mihai Ianovschi explică demisia de la  FC Argeș: ”Sunt al treilea din familie care antrenează aici. Am semnat contractul fără să-l citesc”

După un start de sezon fragil, FC Argeș trece printr-o perioadă tulbure la nivelul băncii tehnice. Andrei Prepeliță a rămas, deocamdată, în funcție, cu un post însă în pericol, dar Mihăiță Ianovschi, antrenorul cu licență Pro din staff, a demisionat.

”Nu știu care sunt motivele sale. M-a surprins decizia lui”, punctase președintele Jean Vlădoiu. Pentru playsport, Ianovschi a detaliat situația și a formulat explicațiile gestului său: ”Am venit la FC Argeș în decembrie 2020, poate în cel mai greu moment posibil, când nimeni nu se înghesuia să preia echipa în situația în care era, cu 11 puncte și toată lumea spunând că echipa este ca și retrogradată. La cum arăta jocul în momentul acela, poate că aveau dreptate. Am venit pentru FC Argeș, pentru domnul primar Gentea, pentru suporterii argeșeni”.

”Am plecat la un drum în care nimeni nu credea”

Decembrie 2020 a fost cel mai emoționant moment din cariera mea de 24 de ani de antrenor și spun asta pentru că domnul Gentea mi-a dat uriașa șansă de a antrena FC Argeș, așa cum înaintea mea o mai făcuse bunicul, Leonte Ianovschi, împreună cu Florin Halagian, dar și tatăl meu, Mihai Ianovschi, împreună cu Constantin Cîrstea. Sunt a treia generație care a antrenat seniorii lui FC Argeș, caz unic în fotbalul românesc”, a mai subliniat Mihăiță Ianovschi.

El a mărturisit că ”am semnat contractul fără să îl citesc, în vară am procedat la fel la prelungire, nu m-a interesat aspectul financiar. Am făcut o înțelegere că voi sta atât timp cât echipa va avea rezultate, iar în momentul în care lucrurile nu vor mai funcționa ne vom strânge mâna și voi pleca, lucru care s-a și întâmplat în cursul zilei de marți. Am pornit la un drum în care aproape nimeni nu credea și sunt fericit că am fost părtaș la salvarea echipei de la retrogradare”.

”Bunicul l-a lansat pe Dobrin, tata pe Mutu, eu pe Stancu”

”Bunicul meu a lansat în fotbal peste 120 de jucători în Liga 1, cu Nicolae Dobrin în fruntea listei, a luat un titlu de campion în 1979 cu FC Argeș, alături de Florin Halagian, a adus unicul titlu la tineret. Tata i-a dat fotbalului mare pe Adrian Mutu – Adrian Neaga – Dănuț Coman, a câștigat titluri naționale cu aceștia. La rândul meu, după ce am oferit fotbalului mare pe unicul marcator al naționalei la ultimul European, Bogdan Stancu, mi-am dorit să ajut FC Argeș într-un moment greu și să pun umărul la dezvoltarea clubului. Am pregătit o echipă la care domnul primar Gentea a făcut imposibilul în 2022 și absolut toate plățile sunt la zi, salarii și prime, lucru rar în fotbalul românesc”, a punctat tehnicianul.

Ianovschi a detaliat:

”Suporterii alb – violeți, oameni care l-au văzut jucând pe inegalabilul Nicolae Dobrin, au văzut marele Real Madrid pe stadionul din Trivale, i-au văzut pe Ilie Bărbulescu, Augustin Eduard, Telu Stancu, Radu Marin sau Adrian Mutu, sunt cunoscători de fotbal. Sunt exigenți. Poate că există și un ușor dezavantaj pentru orice antrenor la Pitești, fiindcă oamenii așteaptă aici prestațiile de altădată ale jucătorilor. Am crescut la stadionul din Trivale și am văzut multe generații de fotbaliști și numeroase momente când suporterii veneau în număr mare chiar și la antrenamente. Lucrul acesta se întâmplă și acum. Nu pot decât să mă aplec în fața lor și să le mulțumesc”.

”O prezență în play-off nu înseamnă doar banii de la televiziuni”

A făcut apoi trimitere la la campionatul precedent: ”Reușita din sezonul trecut, adică salvării de la retrogradare, care a fost la un pas să se transforme într-un miracol numit play-off, a determinat suporterii să vină alături de echipă la absolut toate meciurile, chiar dacă deplasările au fost foarte lungi și uneori prestațiile mai puțin convingătoare. Obiectivul din acest an, chiar dacă este exigent, reprezintă doar un pas în dezvoltarea acestui club. O poziționare în play-off nu înseamnă numai banii de la televiziune și de la sponsori, ci și posibilitatea de a promova jucători din propria pepinieră, piteșteni. Înseamnă și posibilitatea regăsirii indentității acestui club, fiindcă istoria ne arată că marii fotbaliști ai Piteștiului au fost localnici”.

”Și acum sunt în lot tineri piteșteni de mare perspectivă, precum Alexandru Ișfan, care deja s-a impus în primul 11 al echipei, Crivac Alexandru, fiul lui Iulian Crivac, Claudiu Moisie, Gino Oprescu și mulți alții. Liniștea unei poziții în play-off ar da posibilitatea ca acești copii să joace și să progreseze. Centrul de juniori Leonte Ianovschi – FC Argeș a oferit, oferă și va oferi primei echipe și fotbalului românesc jucători de mare valoare, conform tradiției”, a enumerat Ianovschi o parte dintre speranțele trupei din Trivale.

”Plecarea mea poate însemna o resetare a echipei”

Și a încheiat: ”Nimic nu este pierdut în acest moment. De aceea, am considerat că plecarea mea poate reprezenta un nou început pentru club și pentru echipă. Aproape întotdeauna când pleacă un antrenor echipa se resetează și reacționează, lucru pe care îl doresc din tot sufletul. Băieții trebuie să își recâștige încrederea în forțele lor și să adune punctele necesare accederii în play-off. Sunt sigur că, mai devreme sau mai târziu, voi reveni la Pitești ca antrenor și voi ajuta la dezvoltarea acestui club! Cred în întreg staff-ul tehnic, în jucători, în Jean Vladoiu, în domnul primar Gentea”.

Înainte cu 7 etape de finalul sezonului regular, FC Argeș ocupă locul 8 în clasament, cu 31 de puncte, la 4 lungimi distanță de Farul, locul 6, ultimul care asigură accesul în play-off.

Urmăriți Playsport.ro și pe