EXCLUSIV. Astra intră în insolvență, Becali vrea să profite. Care e situația lui Vali Gheorghe

Claudia Balan / 27.08.2021, 13:09
EXCLUSIV. Astra intră în insolvență, Becali vrea să profite. Care e situația lui Vali Gheorghe

Pe lângă Claudiu Keșeru, un transfer în care nimeni nu mai credea, FCSB negociază intens și transferul lui Vali Gheorghe, tânărul și talentatul jucător de la Astra.  Situația negocierilor este, în acest moment, puțin încurcată. Și asta că pentru Gigi Becali a aflat că actuala conducere a Astrei face demersurile ca formația giurgiuveană să intre în insolvență.

Cât oferă FCSB pentru Vali Gheorghe

În actualele condiții, patronul FCSB dorește să achite cât mai puțini bani pentru mijlocașul de bandă. În tranzacție s-au implicat și Mihai Stoica cu Edi Iordănescu, ambii sperând să o înduplece pe soția lui Ioan Niculae, despre care Playsport a scris că e șefa echipei, să renunțe la pretențiile financiare.

În timp ce Astra dorește în schimbul jucătorului său în jur de 500.000 de euro, Becali dorește să ofere doar 150.000 de euro și un procent la o vânzare ulterioară, cuprins între 5 și 10%.

Oferta Craiovei, superioară celei făcute de FCSB, a fost refuzată

Nu doar FCSB s-a aflat pe lista echipelor care l-au dorit pe mijlocașul de 24 de ani. Craiova lui Mihai Rotaru a făcut o ofertă concretă pentru jucător,. Astra s-a opus tranzacției. 250.000 de euro a fost oferta Craiovei, jucătorul urmând să primească 10.000 de euro pe lună.

„Nu vorbesc despre jucătorii care se află sub contract cu altă echipă. Este vorba de respect”, a fost replica lui Mihai Rotaru în momentul în care a fost întrebat de transferul lui Valentin Gheorghe.

Paradoxal, în acest moment sunt șanse ca Astra, cu un picior în insolvență, să accepte oferta mai mică venită din partea lui Gigi Becali. Iar asta pentru că jucătorul își dorește foarte mult să joace, din nou, sub comanda lui Edi Iordănescu.

Ce se întâmplă la Astra

Sursele Playsport au aflat că fosta campioană se pregătește să intre în insolvență. Iar demersurile au fost deja făcute. Echipa de juriști deja a pregătit actele. Procesul poate fi, însă, unul mai îndelungat. Și asta pentru că se caută soluții pentru ca o situație delicată să fie evitată.

Firmele lui Niculae din imperiul Interagro sunt în strânsă legătură cu formația de fotbal. Iar juriștii caută ca insolvența echipei de fotbal să nu afecteze firmele care încă îi produc lui Niculae o mulțime de bani.