EXCLUSIV. Atac violent la Murad: ”E un Cortacero de Beirut! Ce face el e mangleală! E doar circ cu Petrolul și Dinamo!”

Justin Gafiuc 22.08.2022, 22:30
EXCLUSIV. Atac violent la Murad: ”E un Cortacero de Beirut! Ce face el e mangleală! E doar circ cu Petrolul și Dinamo!”

Apariția lui Mohammad Murad printre posibilii finanțatori la Petrolul a aprins atmosfera la Ploiești. Iar declarațiile oferite în exclusivitate pentru Playsport au tulburat și mai tare apele în orașul ”aurului negru”.

O zic de la început: cât timp este actualul primar în funcție, eu nu voi investi niciun leu în Ploiești! O cunoștință a fost acolo și a purtat un dialog, atât. Am fost invitat la o discuție, dar, repet, am avut o experiență neplăcută cu actualul primar! Era atractivă echipa Petrolul, dar nu cu actuala conjunctură, implicit actuala conducere din Ploiești”, a punctat azi Murad pentru Playsport.

”A transmis că vrea să se bată cu Șucu în fotbal”

Afirmațiile omului de afaceri libanez au declanșat însă o reacție virulentă din partea fostului căpitan al ”lupilor”, Valeriu Răchită, un apropiat al edilului Andrei Volosevici.

”Murad este un mare mincinos. Nu știu cum se spune manglitor în limba arabă, dar ceea ce face el acum așa se numește în codul străzii: mangleală”, și-a început Răchită discursul.

Și a continuat: ”La pauza meciului cu Rapid, un amic de-ai lui Murad mi-a spus că acesta ar fi interesat să preia Petrolul, fiindcă Șucu a intrat în Giulești și vrea să se bată cu el. Martori îmi sunt o grămadă de oameni din lojă. I-am explicat că Primăria nu este proprietara clubului, dar răspunsul a fost că Murad vrea să discute întâi cu mine și cu primarul”.

”L-am pus în temă și pe președintele Costel Lazăr, a fost foarte deschis. Asta s-a întâmplat sâmbătă. Luni nu s-a lucrat, fiind sărbătoare, marți am organizat o întrevedere cu primarul, care i-a explicat reprezentantului lui Murad că Primăria deține numai marca și stadionul, dar va asigura toată susținerea, pentru că e un brand al orașului”, a mai declarat Răchită.

”N-are nicio intenție reală să bage vreun cent la Dinamo”

Nu s-a oprit aici: ”A venit la discuție și Costel Lazăr, l-au pus pe om să convoace Adunarea Generală a Acționarilor ca să știe condițiile eventualei preluări. Între timp, reprezentantul lui Murad mi-a zis că merge să se vadă cu el la Olimp, fiindcă a închis definitiv tratativele cu Dinamo și să vorbească despre Petrolul. De atunci, nu s-a mișcat nimic”.

Răchită este convins că:

Murad nu are, de fapt, nicio intenție să preia Dinamo sau Petrolul. Poate Dinamo Beirut. Știu sigur din negocierile de la Dinamo că nu vrea să bage niciun cent acolo. E un Cortacero de Liban. Profită de context doar ca să-și facă puțină publicitate. E un mare mincinos. Nu știu cum se spune manglitor în arabă, dar ce face el acum poartă denumirea de mangleală în limbajul străzii. E înnebunit să fie băgat în seamă. El a venit spre Petrolul, nu invers”.

”S-a supărat că nu i s-a aprobat un proiect imobiliar ilegal în Ploiești”

Fostul fundaș afirmă că antipatia lui Murad față de actualul primar de la Ploiești provine dintr-un episod petrecut în mandatul anterior al edilului (2008-2012): Nu știu ce comparație poate fi făcută între Volosevici, ales de două ori în fruntea unui oraș de 250.000 de oameni, și Murad, care a picat cu succes alegerile de la Mangalia. Marele afacerist arab a rămas supărat pentru că, la un moment dat, comisiile de specialitate din Primăria Ploieștiului i-au respins un proiect imobiliar profund ilegal. Voia să construiască un cartier rezidențial pe un spațiu verde. Și a rămas cu această frustrare, pe care o bagă acum la înaintare. Ăsta e adevărul adevărat!”.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe