Exclusiv. Avocatul care l-a scăpat pe Tamaș de închisoare, dezvăluiri de senzație: „Era distrus total. Sute de oameni au venit peste el la tribunal”

Claudia Balan 24.01.2021, 17:53
Exclusiv. Avocatul care l-a scăpat pe Tamaș de închisoare, dezvăluiri de senzație: „Era distrus total. Sute de oameni au venit peste el la tribunal”

Avocatul care l-a scăpat pe Tamaș de închisoare face dezvăluiri de senzație. Puțini sunt cei care știu ce s-a petrecut cu fostul internațional român în perioada delicată din Israel.

Avocatul care l-a scăpat pe Tamaș de închisoare, dezvăluiri de senzație

În urmă cu doi ani, Gabriel Tamaș, pe atunci jucător la Hapoel Haifa, a fost prins de Poliția Rutieră, circulând cu o viteză de 205 km/h pe o autostradă din Israel, având și o alcoolemie de trei ori peste limita admisă. Fotbalistul și-a petrecut, atunci, șase zile în spatele gratiilor, și a reușit să obțină eliberarea cu ajutorul unui prestigios avocat israelian, Eitan Stoler. După o lună petrecută în arest la domiciliu, jucătorul și-a încheiat socotelile cu clubul și s-a întors în România.

Avocatul care l-a scapat pe Tamas de inchisoare face dezvaluiri de senzatie
Avocatul care l-a scapat pe Tamas de inchisoare face dezvaluiri de senzatie

Nu a scăpat, însă, de necazuri, pentru că avocatul care îl apărase a declarat că este foarte dezamăgit de Tamaș, care nu i-ar fi plătit suma pe care i-o datora, 70.000 lei. Mai mult, Eitan Stoler era hotărât să îl execute silit pe fotbalist, ba chiar să ceară clubul israelian să nu îi elibereze cartea verde până nu își achită datoriile.

Au existat conflicte mari între Tamaș și club

Renumitul avocat a acordat, un interviu, în exclusivitate, pentru Playsport, în care a vorbit despre situația actuală a fostul internațional, lăsând să se înțeleagă faptul că, în acea perioadă, clubul Hapoel Haifa nu l-a sprijinit așa cum ar fi trebuit pe Tamaș:

„Da, mi-am recuperat banii, însă nu de la Tamaș, ci de la Hapoel Haifa. El nici nu își primise salariul de acolo, nu avea cum să mă plătească. Știu că Gabriel a plătit clubului tot ceea ce s-a cheltuit cu el în acea perioadă nefericită. Nu știu dacă și-a mai văzut restul de sumă sau nu.

Am trimis o notificare scrisă către club, în care am cerut să fie plătită factura către firma de avocatură, așa cum era corect și firesc. După multe presiuni, am reușit să ajungem la o înțelegere.

Gabriel Tamas a fost mereu un petrecăreț
Gabriel Tamas a fost mereu un petrecăreț

În toată perioada aceea, cât Gabi a avut probleme, au existat conflicte cu managerul general de la Hapoel, iar asta i-a îngreunat situația și lui Tamaș. Și el a avut mult de suflerit . Da, au existat dispute mari și între el și club, pe care a trebuit să le aplanez și nu a fost deloc o sarcină ușoară. Au fost situații destul de complicate acolo, nu aș vrea să intru în amănunte, dar pot să vă asigur că a fost destul de dificil să îl ajut pe Gabi, să împac și clubul, să liniștesc și fanii”.

Relațiile dintre avocat și jucător s-au îmbunătățit

Dacă la sfârșitul anului 2019, Eitan Stoler era foarte dezamăgit de clientul său, mărturisind că a muncit 20 de ore pe zi pentru a-l scăpa de închisoare pe Tamaș, avocatul are, acum, numai cuvinte de laudă la adresa românului:

“Gabriel a avut ghinionul ca acel incident pentru care, ce-i drept, el a fost vinovat, să se întâmple în Israel, o țară cu legi extrem de stricte. Mă bucur că am reușit să îi salvez cariera, chiar dacă el a primit o lecție foarte dură. Acele șase zile petrecute în arest au fost extrem de dificile pentru el, îmi părea rău ca și cum ar fi fost fratele meu, era distrus, nu-i venea să creadă ce se întâmplă. El este un tip carismatic, cu o personalitate aparte, nu ai cum să nu îl îndrăgești. Sper că acum este bine, îi trimit salutări și cele mai bune gânduri.”, ne-a mai spus israelianul.

Adulat de fani în Israel

Eitan Stoler rememorează episoade fabuloase din perioada în care Gabriel Tamaș a fost arestat și susține că nu a mai văzut în toată cariera lui ca un inculpat să se bucure de o asemenea susținere din partea oamenilor de rând:

“Tamaș a avut mare noroc că a fost extrem de iubit de fani aici, îl priveau ca pe un adevărat star. De altfel, cred că este cel mai bun apărător pe care l-a avut vreodată Hapoel Haifa. În acele zile în care a fost închis, sute de suporteri au stat în fața arestului central și al tribunalului, i-au scandat numele, unii au dormit acolo în toate cele șase zile. Fanii au fost alături de Tamaș trup și suflet, eu nu am mai văzut așa ceva, asemenea solidaritate. Nu are cum să nu te impresioneze, nu poți rămâne indiferent”, a mai spus avocatul.

Gabriel Tamas este adulat de fani în Israel
Gabriel Tamas este adulat de fani în Israel

Primit cu brațele deschise înapoi în Israel

Întrebat dacă, după acel episod tulburător, Tamaș ar mai putea juca la o echipă din Israel, Eitan Stoler a oferit un răspuns ferm:

„Nu știu dacă Hapoel Haifa l-ar mai lua înapoi, nu știu care mai sunt relațiile acolo, dar vă garantez că suporterii ar fi extrem de fericiți să-l mai vadă pe Tamaș pe un teren de fotbal al unei echipe din Israel. Cred că ar putea liniștit să se întoarcă aici, la o altă echipă”.

Gabriel Tamaș a avut probleme la finalul aventurii din Israel
Gabriel Tamaș a avut probleme la finalul aventurii din Israel

Arestul l-a schimbat definitiv pe Tamaș

Ajuns la vârsta de 37 de ani, Gabriel Tamaș are o viață pe baza căreia s-ar putea scrie o carte. Deși este un fotbalist cu calități excepționale și a jucat la echipe mari de-a lungul anilor, cariera acestuia a fost umbrită de nenumărate scandaluri, pentru care s-a ales cu cinci dosare penale. Însă, episodul arestului din Israel a fost unul care l-a determinat pe Tamaș să se cumințească. De aproape doi ani, acesta nu a mai avut niciun fel de ieșire. A reușit să se împace cu soția sa și este un jucător de bază la Universitatea Cluj.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe