EXCLUSIV. Burcă le ia apărarea atacanților săi: „Discuția pleacă din start greșit”. Ce a spus despre transferuri și despre interdicția impusă de FIFA. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.11.2022, 07:20
EXCLUSIV. Burcă le ia apărarea atacanților săi: „Discuția pleacă din start greșit”. Ce a spus despre transferuri și despre interdicția impusă de FIFA. VIDEO

Ovidiu Burcă a fost întrebat la emisiunea „Dinamo 7/9” despre situația în care se află atacanții lui Dinamo în acest moment. Alexandru Pop și Vasile Buhăescu sunt foarte criticați în această perioadă de către fanii „câinilor” pentru randamentul lor scăzut din fața porții.

Ovidiu Burcă le-a luat apărarea lui Pop și Buhăescu după criticile primite de aceștia

Antrenorul echipei din Ștefan cel Mare a apreciat însă că responsabilitatea de a înscrie goluri nu ar trebui să le aparțină doar atacanților, ci toată echipa ar trebui să contribuie la jocul ofensiv. De asemenea, Burcă a subliniat că jocul de atac necesită să fie lucrat mai în detaliu față de cel defensiv.

În ceea ce privește subiectul transferurilor, tehnicianul în vârstă de 42 de ani nu a dorit să comenteze prea mult și a motivat prin a spune că încă nu a făcut o analiză completă din acest punct de vedere, întrucât încă nu a venit pauza competițională. Referitor la interdicția impusă de FIFA în legătură cu legitimarea noilor jucători, Ovidiu Burcă s-a arătat foarte optimist că aceasta va fi ridicată în scurt timp, în urma sesizării făcute de Dinamo la TAS.

„Cred că există șanse (n.r. la accederea în play-off), nu suntem foarte departe, mai sunt 5 meciuri, foarte important va fi cum vom termina prima parte a campionatului. În funcție de cum vom ieși din aceste două meciuri… Mai rămân trei meciuri de jucat (n.r. după pauză de iarnă), ai o perioadă de iarnă să mai repari lucruri, să pregătești echipa cum trebuie. Dar aceste două meciuri sunt foarte importante.

„Golurile depind de cum pleacă mingea chiar de la nivelul portarilor”

Eu cred că este o discuție care pleacă din start cumva greșit. Când vorbim de goluri nu putem să vorbim despre o poziție sau alta. Golurile depind de cum pleacă mingea chiar de la nivelul portarilor. Este un lanț, dacă undeva lucrurile nu se leagă, toată lumea este responsabilă. Să organizezi apărarea este mult mai simplu. Nu a fost simplu (n.r. la începutul sezonului) pentru că am cerut de la primele meciuri să jucăm cu echipa sus. Tocmai ca să ajungi acolo unde ne dorim cu toții… Dinamo nu poate să facă un meci de așteptare. De asta mi-am asumat anumite riscuri, de a primi mai multe goluri la început de sezon. Dinamo trebuie să arate diferit. Istoria acestui club ne obligă să avem un anumit tip de joc, să deținem controlul meciului.

Jocul de atac este mult mai complex. Echipele își iau măsuri când joacă împotriva noastră. Nu este ușor să creezi. Este nevoie de timp. E nevoie de mai mult timp ca să rafinezi jocul de atac. Legăturile dintre jucători sunt extrem de importante.

Ce a spus despre o eventuală revenire a lui Mirko Ivanovski

(n.r. despre Ivanovski) La momentul ăsta nu vreau să fac niciun comentariu legat de cine vine, cine pleacă. Nu ar fi corect față de jucătorii pe care îi avem acum. Nu am făcut o analiză. Cred că se va rezolva această problemă a interdicției la transferuri. Din ce am vorbit cu Vlad (n.r. Iacob) și domnul Zavaleanu, se va rezolva. Nu cred că sunt foarte mari (datoriile), vorbeam și de un viciu de procedură. Nu este o sumă foarte mare, știam că se merge la TAS și avem șanse foarte mari să deblocăm situația.

Nu s-a terminat (n.r. prima parte a sezonului), să putem să facem o analiză obiectivă și nu cred că ar fi corect față de jucătorii pe care îi antrenăm acum să facem nominalizări”, a spus Ovidiu Burcă la emisiunea „Dinamo 7/9”.