EXCLUSIV. Care vor fi atribuțiile lui Florin Răducioiu la Dinamo București. „Rolul meu este de liant între conducere, staff și jucători”

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 05.01.2022, 13:45
EXCLUSIV. Care vor fi atribuțiile lui Florin Răducioiu la Dinamo București. „Rolul meu este de liant între conducere, staff și jucători”

Florin Răducioiu a revenit la Dinamo București și a fost prezentat în funcția de team-manager. Această postură va fi ocupată în acte. El a declarat pentru sursele Playsport care vor fi cu adevărat atribuțiile sale la echipa din „Ștefan cel Mare”.

„Rolul meu este de liant”

Florin Răducioiu, fost jucător la Dinamo în perioada 1986-1990, revine în funcția de team-manager la echipă, după ce a mai ocupat acest post în 2007, la ultimul titlu cucerit de alb-roșii.

După ce a fost prezentat oficial în această funcție, el a oferit o declarație pentru sursele Playsport, menționând ce va face el cu adevărat la echipă.

Rolul meu este de liant între conducere, staff și jucători. Am vorbit cu Flavius și cu cei din conducere și am fost rugat să stau pe bancă. Am acceptat!” a spus acesta surselor Playsport.

După o perioadă mai lungă în care Dinamo a căutat un om pentru această funcție, lovindu-se de refuzuri de la Marius Niculae sau Ionel Dănciulescu, implicați în proiectul Academiei Dinamo, „câinii roșii” și-au găsit persoana potrivită.

La ultima experiență pe care acesta a avut-o la Dinamo, ca manager, el a plecat dezamăgit.

A trecut atât de mult timp, nici nu contează ce a fost, s-a șters. Eu atunci trebuia să plec, au fost unele chestii, însă au rămas în trecut, important este ce o să fie” a mai adăugat acesta.

Manager sportiv doar de formă

„Scormonind” în trecut, el a mai ocupat această funcție, pentru câteva luni, în 2007. Atunci, fostul atacant al „Generației de Aur” a luat o decizie radicală și, fără să anunțe pe cineva, a plecat la aeroport și a decolat, supărat, spre Italia. Ce l-a deranjat pe oficialul de atunci al roș-albilor? Rolul decorativ pe care-l primise în conducere, Cristi Borcea și faptul că transferurile se făceau prin spatele său, exclusiv pe axa Borcea- Rednic.

Florin Răducioiu era doar de formă în club. Acesta avea biroul într-o altă clădire față de restul conducerii. Într-o zi, urmărind știrile, acesta a aflat că Dinamo București l-a luat pe Daniel Oprița la echipă. Cum nimeni nu-l întrebase de acest transfer, fiind în funcție de manager sportiv, el a decis să plece imediat și să-și dea demisia din funcția pe care o deținea.

Am preferat sa plec pentru ca nu aveam nici 20% putere. Transferul lui Oprița a fost motivul care m-a enervat. M-am simțit călcat în picioare. Am aflat de tranzacție de la tv. I-am spus lui Borcea că nu-s de acord cu anumite transferuri, dar nu m-a ascultat. Nu mai vin niciodată la Dinamo.”

Asta a fost atunci, în primăvara lui 2007, într-un moment în care Dinamo era aproape de a cuceri titlul cu numărul 18, ultimul din vitrină. Pe repede înainte, către prezent, Dinamo este penultima în Liga 1, cu amenințarea retrogradării care îi suflă în ceafă pentru prima oară în peste 70 de ani.