Flavius Stoican a fost prezentat, oficial, ca noul antrenor al lui Dinamo. „Îmi doresc ca suporterii dinamoviști să aibă și satisfacții”

Bădulescu Silvian / 05.01.2022, 12:56
Flavius Stoican a fost prezentat, oficial, ca noul antrenor al lui Dinamo. „Îmi doresc ca suporterii dinamoviști să aibă și satisfacții”

Dinamo București și-a prezentat noul antrenor, pe Flavius Stoican, și pe noul team-manager, Florin Răducioiu, într-o conferință de presă organizată la stadionul „Dinamo”, 5 ianuarie, de la ora 12.00. La aceasta a luat parte și Iuliu Mureșan. Noul antrenor a vorbit despre mai multe subiecte legate de echipă.

„Îmi doresc ca suporterii dinamoviști să aibă și satisfacții”

Flavius Stoican a vorbit, oficial, din calitate de antrenor al echipei Dinamo București. El este încrezător că acest început poate să fie unul bun.

Îmi doresc ca suporterii dinamoviști să aibă și satisfacții, pentru că au tot suferit în ultima perioadă. Sper să fie un nou început, cu lucruri bune. Nu o să fie ușor, dar cu atât mai mare va fi bucuria, când vom reuși. Diferența de valoare nu este mare față de contracandidatele noastre. Încerc să fac lucrurile să funcționeze așa cum îmi doresc eu, sper să reușesc.

Întrebat de lotul pe care îl are, Flavius Stoican a menționat cum vede el alcătuirea echipei și cum și-ar dori să arate echipa de acum încolo.

Îmi doresc să fie 2 jucători pe post, în total 22 și 3 copii. Acum avem 38, îi vom evolua pe toți. Sunt jucători care au nevoie de timp la Dinamo. Jucătorii care nu s-au acomodat, din diverse motive, vor pleca. Timpul nu este aliatul nostru, trebuie să facem totul pe repede-înainte. Am făcut o listă și rămâne de văzut în ce condiții ne vom despărți de unii dintre ei. Vom analiza și vom vedea unde avem nevoie să ne întărim. Avem un număr de jucători care sunt în atenția noastră, dar nu e corect din partea noastră să dăm nume acum.

„Vor rămâne și Filip, și Sorescu”

În ultimele zile, s-a discutat intens de plecarea lui Steliano Filip de la Dinamo. Au apărut diverse contraziceri. Iuliu Mureșan a declarat că jucătorul rămâne, pe când fotbalistul a declarat că vrea să plece, trimițându-i mesaj lui Ionel Dănciulescu cu acest lucru. Flavius Stoican a „elucidat” misterul din jurul lui Steliano Filip.

Vor rămâne și Filip, și Matei, și Sorescu. Am vorbit personal cu Steliano Filip și l-am întrebat dacă vrea să rămână la Dinamo. Mi-a răspuns direct și sec „Da””.

Totodată, acesta a fost întrebat și de conflictul pe care Filip îl are cu fanii dinamoviști.

Filip este în conflict cu fanii pentru că evoluțiile sale nu au fost cele bune. Am purtat o discuție cu el, după poza pe care a postat-o pe rețelele de socializare și care au atras criticile fanilor. „Steliano, trebuie să fii foarte atent, că acum oamenii sunt cu ochii pe tine. Ai grijă, antrenament-casă, dacă vrei să ajungi mai sus. Trebuie să fii foarte atent la viața extrasportivă”. Fotbalul îți dă cât îi dai și tu. Îl știu pe băiat, am încredere în calitățile lui”.

Întrebat de poziția pe care va evolua Deian Sorescu, Flavius Stoican a oferit un răspuns direct.

În funcție de problemele care o să apară pe parcurs sau de adversar, va juca ce va fi nevoie. Eu îmi voi asuma, deci eu voi răspunde primul în fața tuturor. Și nu doar Deian, voi purta un dialog cu fiecare jucător pentru a-l întreba pe ce poziție joacă cel mai bine. Din ce a mai declarat și în trecut, Deian a spus că preferă să joace fundaș dreapta, dar a dat și randament ca mijlocaș lateral. Rămâne să vedem”.

„Am avut o discuție cu liderii DDB-ului”

Noul tehnician a menționat că a vorbit deja cu suporterii dinamoviști, dar doar după ce a fost numit oficial.

Am avut o discuție cu o parte dintre suporteri, cu liderii DDB-ului. După discuția respectivă, au fost optimiști. Rămâne să demonstrez. Discuția a avut loc după numirea mea”.

Acest lucru este confirmat și de Iuliu Mureșan, care a ținut să precizeze că nu a luat legătura cu Stoican decât după ce i-a fost trimisă înștiințarea de reziliere lui Mircea Rednic.

L-am sunat la 15 minute după ce am semnat actele cu Rednic. Nu l-am contactat pe Flavius Stoican înainte. Contractul cu Rednic permite să reziliem unilateral. Nu urmează niciun proces cu Rednic, trebuie să-i dăm niște salarii, nu va fi ca și cum Bonetti.