EXCLUSIV. Comisia legendelor: gloriile și-au intrat în atribuții. Cu cine încearcă să facă Răzvan Zăvăleanu reconstrucția lotului. Întâlnire de lucru cu nume mari din istoria lui Dinamo

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 09.06.2022, 13:09
EXCLUSIV. Comisia legendelor: gloriile și-au intrat în atribuții. Cu cine încearcă să facă Răzvan Zăvăleanu reconstrucția lotului. Întâlnire de lucru cu nume mari din istoria lui Dinamo
  • Începe reconstrucția la Dinamo. Formația din „Ștefan cel Mare” suferă consecințele primele retrogradări din istoria clubului în 74 de ani. O parte din jucători și-au reziliat deja contractele, în timp ce alții urmează s-o facă în cursul acestei luni. Mai mult, antrenorul Dusan Uhrin jr. a plecat în Cehia și se zvonește că acesta ar fi semnat deja cu noua sa echipă;
  • În acest context, de programul jucătorilor care mai rămân în „Groapă” se vor ocupa, în perioada următoare, Gică Mihali și Iulian Mihăescu. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, încearcă să rezolve și probleme de natură sportivă, deși acest lucru este în afara fișei postului;
  • Într-o intervenție la Playsport LIVE, Zăvăleanu a menționat că încearcă crearea unei „comisii”, alături de foste legende, prin care să fie luate decizii referitoare la alcătuirea lotului, de exemplu. Din informațiile Playsport.ro, printre aceștia s-ar număra Ionel Augustin, Cornel Țălnar, Ion Marin și, automat, Iulian Mihăescu sau Gică Mihali. Aceștia ar urma să preia și să discute problemele de latură sportivă până la numirea unui eventual președinte.

Gloriile confirmă organizarea comisiei

Gică Mihali, fostul antrenor de la U19, se ocupă, alături de Iulian Mihăescu, de programul echipei în perioada următoare în vederea reunirii lotului. Contactat de Playsport.ro, fostul fundaș din „Groapă” a confirmat dorința de a se crea această comisie vizavi de aducerea de jucători la Dinamo.

Da, este adevărat. Așa am înțeles până acum. Când va fi numit un președinte, va face organigrama clubului. Această comisie ar presupune să ne organizăm bine, să căutăm jucători, să avem fotbaliști competitivi pentru a începe campionatul. Când aduci unu-doi jucători, îți trebuie mai mulți ochi care să-și dea cu părerea. Efectiv să asculți o părere în plus. Domnul Zăvăleanu vă poate spune cine ar trebui să facă parte din această comisie.”, a spus Gică Mihali pentru Playsport.ro.

Din informațiile Playsport.ro, printre cei care ar trebui să facă parte din această comisie ar fi și Ionel „Oneață” Augustin, fost mare jucător la Dinamo. Contactat de Playsport.ro, fostul mare atacant a recunoscut întâlnirea avută cu Răzvan Zăvăleanu.

Am avut o discuție cu domnul Zăvăleanu, am vorbit despre lot, pentru a forma un lot pentru reunire. Ce avem la echipa a doua, tineri, o să vedem cine o să mai rămână și trebuie să formăm un lot. Domnul Zăvăleanu ne-a spus că dânsul răspunde din punct de vedere judiciar, iar noi avem competența sportivă. Ajutăm, ce putem să facem, Dinamo este sufletul nostru!”

Răzvan Zăvăleanu – „Intenționez să strâng gloriile, să-i invit să se întâlnească măcar o dată pe lună!”

În cadrul emisiunii Playsport LIVE din data de 31 mai, la care a fost invitat Ion Marin, fost antrenor și jucător în „Groapă”, Răzvan Zăvăleanu a avut o intervenție telefonică prin care a menționat planurile imediate vizavi de reunirea lotului de la sfârștiul acestei luni.

Mai exact, pentru a evita implicarea sa în probleme de natură sportivă, reprezentantul administratorului judiciar dorește să strângă foste glorii ale clubului într-o comisie prin care să fie luate decizii, la comun, legate de alcătuirea lotului și probleme de acest gen.

Referitor la numirea părții tehnice, eu cred foarte tare în specializare și mi-aș dori să nu mă implic eu din calitatea de administrator judiciar în numirea antrenorilor. Mi se pare normal, în primul rând, să avem un finanțator puternic, care să-și numească președintele, președintele să-și numească antrenorul și împreună să facă o echipă care să abordeze această numire. Încerc să mă țin de parte de problemele specific de natură sportivă. Intenționez să strâng gloriile, să-i invit să se întâlnească, într-un cadru informal, măcar o data pe lună, pentru a veni cu idei prin care ar putea ajuta clubul.”

Cu ce echipe se va înfrunta Dinamo în Liga a 2-a

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului. Din Liga a 2-a au promovat Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj. Cel mai probabil, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, formații picate în B, alături de „câini”, nu se vor înscrie în eșalonul secund în sezonul viitor.

O șansă mare de a rămâne în Liga a 2-a are Politehnica Timișoara după ce a pierdut barajul de menținere în Liga a 2-a cu FC Brașov. Mai apoi, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia rămân în liga secundă, fiind cele două formații care au completat ultimele 2 poziții din play-off.

Bineînțeles, toți ochii vor fi ațintiți pe „Eternul Derby” cu CSA Steaua, care se va juca cel puțin o dată în noua stagiune. Echipe care vor ataca play-off-ul mai sunt și FC Buzău, Politehnica Iași, FC Metaloglobus, Miercurea Ciuc sau Ripensia Timișoara. Clasamentul este continuat și de echipe de pluton precum Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Dej sau Șelimbăr.

Tabloul ligii secunde a fost completat miercuri, 8 iunie, când au promovat formațiile Progresul Spartac, Oțelul Galați, CSC Dumbrăvița, Minaur Baia Mare și CSM Slatina. Cum momentan sunt doar 18 echipe, iar 2 din 3 care au picat din Liga 1 nu vor participa, există șanse ca, pe lângă Politehnica Timișoara, să mai fie salvată de la retrogradarea în Liga a 3-a încă o formație

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis ca noua stagiune din Liga a 2-a să înceapă pe 5 august. Se va juca doar turul, fiind înscrise la start 20 de echipe, mai apoi primele 6 vor merge în play-off-ul de promovare, pe când următoarele echipe vor fi repartizate în 2 grupe de play-out.

Urmăriți Playsport.ro și pe