EXCLUSIV. Spovedania lui Cătălin Carp în fața fanilor dinamoviști. „E o pată neagră pentru noi, jucătorii. Nu avem nicio scuză, trebuie să stăm cu capul în jos și să ne asumăm!”

Bădulescu Silvian 07.06.2022, 15:14
EXCLUSIV. Spovedania lui Cătălin Carp în fața fanilor dinamoviști. „E o pată neagră pentru noi, jucătorii. Nu avem nicio scuză, trebuie să stăm cu capul în jos și să ne asumăm!”
 • Un nou jucător vorbește despre ultima perioadă de la Dinamo. Cătălin Carp, internațional al Republicii Moldova, a oferit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, câteva reacții legate de prima retrogradarea a lui Dinamo în 74 de ani;
 • Jucătorul care poate evolua și ca fundaș, dar și ca mijlocaș a subliniat că fotbaliștii din „Ștefan cel Mare” sunt principalii vinovați pentru această retrogradare întrucât găsirea de scuze este exclusă. Deși au fost factori externi și guri rele în jurul clubului, în opinia jucătorului venit liber de contract, barajul cu „U” Cluj ar fi trebuit să fie momentul toată lumea să dovedească contrariul;
 • Cu angajamentul care se încheie la sfârșitul lunii curente, fostul jucător de la FCSB sau CFR Cluj a lăsat un semn de întrebare legat de ceea ce urmează să facă în carieră. Moldoveanul a menționat că agentul său se ocupă de acest aspect. În același timp, Cătălin Carp nu a discutat nicio secundă cu Răzvan Zăvăleanu, această atribuție fiind delegată, de asemenea, agentului;
 • Playsport.ro a încercat, după retrogradarea lui Dinamo, să le ofere cât mai multor jucători ai „câinilor” posibilitatea de a vorbi despre ce s-a întâmplat în acest sezon în „Groapă”. În acest demers, Playsport.ro a contactat și o să mai contacteze fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul „câinilor” în stagiunea recent încheiată. Unii au acceptat dialogul, rezultatul fiind vizibil pe site, în timp ce alții au preferat să păstreze liniștea.
 • „E o pată neagră pentru noi toți!”

  Cătălin Carp a venit, din postura de jucător liber de contract, în octombrie anul trecut la Dinamo, însă problemele medicale l-au făcut să lipsească în mai multe partide pentru „câini”.

  Totuși, în momentele în care s-a regăsit pe foaia de joc, Cătălin Carp a fost unul dintre cei mai constanți fotbaliști din „Groapă”.

  Contactat de Playsport.ro, internaționalul moldovean a subliniat că urmează să se hotărască în această lună ce face, dacă rămâne la Dinamo sau își caută alt angajament, întrucât la 30 iunie expiră contractul cu „câinii”.

  Încă sunt jucătorul lui Dinamo, dar contractul expiră la sfârșitul lui iunie. Cu domnul Zăvăleanu vorbește impresarul, eu n-am discutat niciodată cu dânsul, nici n-am numărul lui. Nu știu ce se va întâmpla, mai departe vedem. Eu voi vorbi doar pentru mine: sunt multe guri rele și prefer să vorbesc doar în numele meu legat de ceea ce s-a întâmplat la club. Eu am dat totul pentru Dinamo! Dacă te uiți pe statistici, am fost printre primii ca cifre. Am jucat cu sufletul pentru clubul acesta, pentru fani și culori.”

  De asemenea, fostul jucător de la FCSB și-a exprimat părerea de rău vizavi de situația clubului din „Ștefan cel Mare”.

  Am zis înainte de meciul cu „U” Cluj, la conferința de presă, că mulțumesc clubului. Anul trecut, am avut o perioadă de jumătate de an când n-am jucat iar la Dinamo mi-am revenit în formă. Nu pot vorbi rău despre Dinamo. Îmi pare rău pentru suporterii clubului pentru cum s-a terminat tot. E o pată neagră în carieră pentru noi, jucătorii. Pentru mine, e prima retrogradare.”

  „Dacă vorbim de factori, trebuie să stăm o săptămână!”

  Întrebat de factorii care au dus pe Dinamo în acest punct, Cătălin Carp a ținut să precizeze că ar trebui o săptămână pentru a fi descrisă toată situația de la Dinamo.

  Sunt mulți factori care au dus aici. Dacă e să vorbim, ne trebuie vreo săptămână să discutăm de ceea ce a fost în jurul clubului. Totuși, pe lângă tot ce s-a vorbit despre club, în aceste două meciuri ar fi trebuit să câștigăm, nu avem nicio scuză.”

  Pe final, „închizătorul” a menționat că „U” Cluj, valoric vorbind, a fost sub Dinamo, dar lipsa de noroc pentru „câini” i-a propulsat pe „studenți” în Liga 1.

  (n.r. – A meritat „U” Cluj promovarea?) Dacă a trecut, înseamnă că a meritat, dar dacă te uiți la jucători, normal că nu au meritat, valoric vorbind. Au avut și noroc. Păcat pentru culorile clubului, fani și istorie. În rest, repet, nu avem nicio scuză.”

  De asemenea, Cătălin Carp a subliniat că indiferent de antrenorul de pe banca tehnică, fie el și Jose Mourinho, fotbaliștii nu au nicio scuză.

  (N.r. – Legat de schimbarea lui Stoican cu Uhrin) Părerea mea e că, indiferent cine e antrenor, chiar și Mourinho, oricine, noi nu avem nicio scuză pentru această retrogradare a lui Dinamo. Trebuie să stăm cu capul în jos, noi jucătorii, și să ne asumăm. Dinamo are puterea să revină în Liga 1, indiferent cine rămâne. Jucătorii care vor fi la Dinamo, trebuie să dea totul pentru Dinamo și să revină în Liga 1, să vorbească mai puțin și să joace!”

  • 15 meciuri și 2 goluri a bifat Cătălin Carp la Dinamo, în această stagiune. Trebuie menționat că ambele reușite ale fotbalistului din Republica Moldovă au fost de 3 puncte: 1-0 cu Chindia Târgoviște, în sezonul regular, și 1-0 cu Gaz Metan Mediaș, în play-out.
  • „Închizătorul” crescut de Șahtior Donețk și Dinamo Kiev a mai evoluat, în Liga 1, la CFR Cluj, FCSB și Farul Constanța (n.r. – Viitorul pe atunci);
  • O Cupă a Ligii cu FCSB și un titlu cu Farul Constanța are Cătălin Carp în palmares.
Urmăriți Playsport.ro și pe