EXCLUSIV. Consilier tehnic surpriză pentru Ovidiu Burcă la Dinamo: i-a antrenat pe „câini” în trecut. Ca fotbalist, a îmbrăcat tricourile rivalelor Rapid și Steaua

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 21.07.2022, 12:27
 • Lucrurile încep să se așeze la Dinamo. Vlad Iacob a fost numit administrator special, în locul lui Iuliu Mureșan, iar Ovidiu Burcă antrenor. Cel școlit la Institutul Johan Cruyff a lăsat de înțeles că noul tehnician din „Ștefan cel Mare” va avea cooptat în staff și un consilier tehnic;
 • Din informațiile Playsport.ro, Florin Marin urmează să fie adus în „Groapă” pe acest post. Cel care a jucat la Rapid și Steaua are o vastă experiență în antrenorat, fiind, în două ocazii, și pe banca tehnică a „câinilor”. Mai mult, este cunoscut drept fiind mentorul lui Ovidiu Burcă;
 • UPDATE: Informația publicată în exclusivitate de Playsport.ro a fost confirmată de oficialii clubului Dinamo. Într-o conferință de presă susținută azi, Ovidiu Burcă a certificat știrea: „Consilier tehnic va fi Florin Marin. E un foarte bun strateg, tactician, am mare încredere în el.”

  Pe de altă parte, noul șef de la Dinamo, Vlad Iacob a vorbit despre relațiile pe care le are cu oamenii care au decis în ultima vreme la echipă:

  Am vrut să mai investesc și în 2018, am avut un acord de confidențialitate cu domnul Negoiță, dar situatia era și mai incertă decât acum. Cu domnul Badea consider că am o relație prjncipială. Din discuțiile avute, dumnealui a fost un partener de încredere. Pentru toată lumea e evident cine este adevărata Dinamo.”, a punctat Iacob.

  Ovidiu Burcă a mai confirmat informația Playsport.ro, potrivit căreia, Ionel Dănciulescu ar putea deveni director sportiv al „câinilor”:

  Am vorbit cu Danciu și i-am propus să vină lângă noi. Ne-a cerut un răgaz de câteva zile. Sper să accepte oferta noastră și să vină lângă Dinamo cât mai repede cu putință.”

  Consilier tehnic surpriză pentru Dinamo

  După cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, Vlad Iacob a fost numit administrator special. Pe banca tehnică a fost pus Ovidiu Burcă.

  Totuși, noul tehnician al „câinilor” nu are o experiență de antrenor lungă. Fostul fundaș s-a aflat pe banca celor de la Rapid II București și CSM Slatina până acum. Cu oltenii a reușit, chiar sezonul trecut, promovarea în Liga a 2-a.

  Prezent în cadrul emisiunii Radio Dinamo 1948, Vlad Iacob a subliniat că tânărul antrenor va avea un consilier tehnic.

  Ovidiu Burcă e un tip pe care-l cunosc de câțiva ani buni, un tip care folosește cele mai noi metode din fotbal. Va avea și un consilier tehnic experimentat.”

  Din informațiile Playsport.ro, respectivul post va fi ocupat de Florin Marin. Acesta este cunoscut drept mentor al lui Ovidiu Burcă și s-a aflat pe banca tehnică a mai multor echipe.

  Fost jucător la Rapid (1972-1976) și Steaua (1976-1984), Florin Marin s-a aflat, pentru scurte perioade, în 2002 și în 2006, pe banca echipei Dinamo. În rest, a antrenat echipe precum Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț sau Universitatea Craiova.

  Prietenul Dănciulescu în funcția de director sportiv

  Mai mult, pe lângă Florin Marin, după cum Playsport.ro a anunțat, următoarea mișcare este Ionel Dănciulescu.

  „Dănciu-gol” este, în acest moment, implicat în proiectul academiei de fotbal a celor de la CS Dinamo. Totuși, noul administrator special al SC Dinamo 1948 SA încearcă să-l readucă la echipă pe al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei.

  În acest sens, Vlad Iacob și „Danciu – gol” s-au întâlnit, au discutat, iar din informațiile noastre, fostului atacant i-a fost oferit postul de director sportiv.

  Ionel Dănciulescu și Ovidiu Burcă au fost colegi în „Ștefan cel Mare” și se pare că viitorul antrenor al „câinilor” a fost cel care l-a propus pe fostul golgheter. Mai mult, ambii sunt originari din Slatina, județul Olt.

  În perioada 2002-2005, Ovidiu Burcă și Ionel Dănciulescu au împărțit vestiarul din „Ștefan cel Mare”. În acest timp, au cucerit un titlu (2004) și trei Cupe ale României (2003, 2004, 2005).

  Pentru Dinamo o să fiu mereu disponibil, nu există negociere, știți unde sunt, știți unde am jucat și știți că numele meu este legat de acest nume”, a declarat Ionel Dănciulescu pentru Playsport.ro.

  Dănciulescu a jucat în trei perioade diferite la Dinamo: 1995-1997, 2002-2009 și 2010-2013. În tot acest timp, a devenit o legendă a clubului și al doilea cel mai bun marcator din istoria Ligii 1, după Dudu Georgescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe