Exclusiv. Copiii și nevestele i-au golit conturile lui Ilie Năstase. Câte milioane de dolari au ajuns la fostele soții și cei 5 urmași și cu ce avere a mai rămas

Claudia Balan 24.01.2021, 13:32
Exclusiv. Copiii și nevestele i-au golit conturile lui Ilie Năstase. Câte milioane de dolari au ajuns la fostele soții și cei 5 urmași și cu ce avere a mai rămas

Copiii și nevestele i-au golit conturile lui Ilie Năstase. Câte milioane de dolari au ajuns la fostele soții și cei 5 urmași și cu ce avere a mai rămas? Sunt întrebări la care Playsport a încercat și a reușit să afle răspunsurile.

Copiii și nevestele i-au golit conturile lui Ilie Năstase. Câte milioane de dolari a cheltuit

A scris istorie în sportul internațional, fiind considerat cel mai bun tenismen român din toate timpurile. A câștigat milioane de euro de-a lungul carierei, bani pe care a știut să îi reinvestească în afaceri, care i-au mărit averea. Acum, la cei 73 de ani, Ilie Năstase se bucură de un confort financiar la care alți sportivi nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Dacă pe plan profesional a știut să își scrie numele în abecedarul tenisului mondial, viața personală a lui Nasty a fost una cât se poate de tumultuoasă. Acesta se află deja la al cincelea mariaj și are tot cinci copii, patru fete și un băiat.

Ilie Năstase alături de Charlotte, una dintre fiicele sale
Ilie Năstase alături de Charlotte, una dintre fiicele sale

S-a căsătorit pentru prima dată la 26 de ani cu belgianca Dominique Grazia, femeia care l-a făcut tată pentru prima dată. Mariajul lor a durat mai puțin de un deceniu. Patru ani mai târziu, fostul mare tenismen se căsătorea la New York cu actrița americană Alexandra King. În cei 16 ani de mariaj, cuplul a înfiat doi copii, pe Nicolas și pe Charlotte. Ce-a de-a treia soție a fost Amalia Năstase, cu 29 de ani mai tânără, cu care s-a căsătorit la Paris în 2004. Ei au două fete împreună  și s-au despărțit șase ani mai târziu.

Peripețiile ultimelor două căsnicii

În 2010, Năstase a cunoscut-o pe Brigitte Sfăt, pe care a și luat-o de soție trei ani mai târziu. Mariajul lor a fost presărat cu multe scandaluri,acuzații de infidelitate de ambele părți, ba chiar și de violență fizică. În 2018, cei doi și-au spus adio, însă fostul sportiv nu a stat prea mult singur.

S-a recăsătorit cu o brunetă focoasă, Ioana Simion, însă și de această dată este la un pas de divorț după ce, în urmă cu două săptămâni, femeia a fost nevoită să cheme poliția pentru că ar fi fost lovită de Năstase.

Soț groaznic, tată ideal!

Dacă fostele soții spun că Ilie Năstase este un bărbat extrem de temperamental și dificil, tensimenul este catalogat de copiii săi drept un părinte excețional, devotat, care s-a preocupat de soarta lor. Sportivul a reușit să păstreze o relație apropiată cu toți moștenitorii săi, chiar dacă nu le-a fost aproape fizic. De asemenea, omul de afaceri nu s-a uitat niciodată la bani atunci când a venit vorba despre educația și confortul odraslelor lor, cheltuind, anual, milioane de euro pentru aceștia.

Nathalie, fiica cea mare a lui Ilie și-a petrecut copilăria în Canada, iar mai apoi s-a mutat în Spania alături de mama ei, Dominique Grazia, o femeie putred de bogată. În vârstă de 40 ani de ani, Nathalie a mărturisit, în cadrul unui interviu, că și-a văzut tatăl destul de puțin de-a lungul anilor, mai mult în vacanță. Desi femeia provine dintr-o familie înstărită, Ilie Năstase i-a plătit fiicei sale, lunar, până la maturitate, o sumă mare de bani ca pensie alimentară. Nathalie i-a strâns și mai apoi s-a cumpărat primul său restaurant, după cum a mărturisit chiar ea.

Nicholas, fiul înfiat al tenismenului, locuiește în America, acolo unde tatăl său i-a achiziționat un apartament și o mașină de lux, i-a plătit studii la cele mai prestigioase școli și a avut grijă să nu îi lipsească nimic. Tânărul vine în România o dată pe an și petrece o lună alături de tatăl său.

Nicholas și Ilie Năstase nu ratează ocazia de a petrece timp împreună
Nicholas și Ilie Năstase nu ratează ocazia de a petrece timp împreună

Nu are copii cu Brigitte și Ioana

Charlotte este fiica înfiată de tenismen cu cea de-a doua soție, Alexandra King. Tânăra, în vârstă de 30 de ani, locuiește la New York, este model, dar și designer vestimentar. La fel ca celorlalți copii, Ilie i-a dăruit frumoasei sale fiice un apartament și i-a plătit atât studiile, cât și o pensie alimentară generoasă.

  Alessia (18 ani) și Emma ( 15 ani), fiicele lui Nasty din căsnicia cu Amalia Năstase, au o relație extrem de apropiată cu tatăl lor. Tenismenul a fost foarte darnic și în privința acestora. Le-a dăruit vila în care locuiesc alături de mama lor, câte un apartament în Pipera, dar și câte unul la mare. Mai exact, anul trecut, Năstase a achiziționat două penthouse-uri în Mamaia, în blocurile construite de familia Simonei Halep, pe care le-a dăruit celor două fete. De altfel, Brigitte Sfăt a declarat, la un moment dat, că Năstase le dă celor două adolescente o pensie alimentară de ordinul zecilor de mii de euro.

Alessia Năstase este de o frumusețe răpitoare
Alessia Năstase este de o frumusețe răpitoare

Apropiați ai tenismenului susțin că acesta scoate din conturi, anual, peste două milioane de euro pentru copiii săi. Ilie Năstase are o avere estimată de specialiști la 15 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe