EXCLUSIV Cum a trăit Gică Popescu întâlnirea cu David Popovici: „Acesta este stilul lui”

Octavian Vasilescu / 28.06.2022, 12:07
EXCLUSIV Cum a trăit Gică Popescu întâlnirea cu David Popovici: „Acesta este stilul lui”

David Popovici (17 ani) a fost invitat, luni, la Palatul Victoria. Dublul campion mondial s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă (55 de ani) și cu unul dintre consilierii acestuia, Gheorghe Popescu (54 de ani).

Contactat de Playsport, Gică Popescu a vorbit despre acest moment. „Baciul” îl apreciază foarte mult pe David Popovici și este impresionat de atitudinea pe care o are sportivul, la o vârstă atât de fragedă.

David Popovici, lăudat de Gică Popescu

De asemenea, fostul căpitan al echipei FC Barcelona se bucură să vadă că David Popovici laudă mereu munca colaboratorilor săi:

A fost o întâlnire normală, cum s-a văzut și la televizor. David Popovici a fost foarte relaxat, degajat, așa cum îl știți. Acesta este stilul lui. Arată ca un campion, mă bucur că ne-am întâlnit! Este un tip foarte matur pentru vârsta lui.

Un mare merit îl au toți cei care se află în jurul său. El își apreciază foarte mult echipa, se vede acest lucru. Știe că nu ar fi putut ajunge aici fără ei, iar acest lucru este foarte important”, a transmis Gheorghe Popescu, pentru Playsport.

David Popovici s-a întors cu două medalii de aur de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. El a triumfat în probele de 100 metri liber și 200 metri liber.

VIDEO David Popovici s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă și Gică Popescu

David Popovici va concura la Otopeni

Dublul campion mondial de la Budapesta va concura acum la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Competiția va avea loc în Otopeni, în perioada 5-10 iulie.

Întregul eveniment va fi transmis de TVR. Prima finală câștigată de David Popovici la Budapesta, la 200 metri liber, nu a fost transmisă în direct la TV în România. TVR a difuzat apoi semifinala și finala pentru proba de 100 metri liber.

VEZI AICI Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

David Popovici a reușit să câștige și finala de la 100 metri liber, astfel că s-a întors acasă cu două medalii de aur. Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe. Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad.

VIDEO David Popovici a adus aurul în țară

Ce a spus la revenirea în țară

David Popovici a fost foarte emoționat de modul în care a fost aștepat la aeroportul Otopeni:

Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în personă la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!”, a spus dublul campion mondial, în fața reporterilor.