EXCLUSIV. Cum a trăit Mino Sota, niponul de la Hermannstadt, victoria cu Germania lui Hansi Flick. „Am fost singurul care a crezut în victoria Japoniei. Am făcut pariu cu colegii. După fluierul final, am început să țip de fericire în autocar!”

Bădulescu Silvian 23.11.2022, 19:38
EXCLUSIV. Cum a trăit Mino Sota, niponul de la Hermannstadt, victoria cu Germania lui Hansi Flick. „Am fost singurul care a crezut în victoria Japoniei. Am făcut pariu cu colegii. După fluierul final, am început să țip de fericire în autocar!”
 • Japonia a reușit, în cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie, al doilea șoc al Cupei Mondiale. Niponii s-au impus, după ce au întors partida de la 1-0, în fața Germaniei. Doan și Asano au marcat decisiv în „remontada” țării „soarelui răsare;
 • Playsport.ro a luat legătura cu Sota Mino, mijlocașul japonez al celor de la FC Hermannstadt. Elevul lui Marius Măldărășanu a urmărit partida din Qatar după meciul disputat la echipa de club, un amical cu „U” Cluj, în autocar;
 • Singur împotriva tuturor, Mino Sota a mărturisit că „am fost singurul din echipă care a crezut că Japonia poate bate Germania. Ba chiar am făcut pariu cu colegii. După meci, am început să țip de fericire, iar ei mi-au spus „Bravo, japonezule!”.
 • „E o surpriză pentru toată lumea, dar eu am avut încredere că putem bate Germania”

  Japonia a obținut primele puncte la Cupa Mondială din Qatar în fața Germaniei. Este al doilea șoc al competiției după victoria Arabiei Saudite în fața Argentinei lui Lionel Messi.

  Playsport.ro a luat legătura cu Mino Sota, fotbalist japonez legitimat la FC Hermannstadt. Niponul a mărturisit cum a trăit partida împotriva Germaniei lui Hansi Flick.

  Asiaticul a urmărit meciul împreună cu colegii, pe telefon, în autocar.

  Am vizionat meciul pe telefon, în autocar, cu colegii mei. După fluierul final mi-au spus „Bravo, japonezule!”. Am avut mare încredere în echipă. Chiar am făcut un pariu cu colegii mei că Japonia va câștiga cu Germania. Nimeni din echipă, în afară de mine, nu a crezut în victoria japonezilor. Am început să țip de fericire după fluierul final, în autocar. Bineînțeles, este o supriză pentru toată lumea, cum a fost și meciul Argentina – Arabia Saudită.”

  Acesta a subliniat că puterea grupului și deciziile antrenorului au făcut, într-un final, diferența.

  Secretul? Antrenorul și unitatea colegilor. Antrenorul e puțin nebun (n.r. râde). L-a lăsat pe Tomiyasu, cel mai bun jucător al nostru, legitimat la Arsenal, pe bancă. A intrat pe parcurs. Totuși, cred că putem trece de grupe.”

  „Sper să ajungem între primele opt”

  Japonia s-a calificat, pentru prima oară, în 1998 la Cupa Mondială. De atunci, niponii n-au mai ratat niciun turneu final. Cel mai bun rezultat au fost optimile de finală, performanță atinsă de trei ori.

  Totuși, ediția din 2022 poate fi, în opinia lui Mino Sota, cea în care japonezii pot atinge, cel puțin, sferturile de finală.

  Sper ca, la acest turneu, pentru prima oară în istorie să ajungem în sferturile de finală, adică cele mai bune opt echipe. Până acum n-am mai reușit să atingem această performanță.”

  Japonia mai are de disputat, pe 27 noiembrie și 1 decembrie, meciurile cu Costa Rica, respectiv Spania.

  • Sota Mino se află în România din 2018. Atunci semna cu Metaloglobus București, formație din eșalonul secund. Ulterior, a fost luat de FC Hermannstadt, unde se află din 2021. Cu sibienii a reușit, la capătul stagiunii trecute, promovarea în Superligă;
  • Anterior, japonezul mai bifase formații din țara natală și Malta. În România a bifat, în primele două eșaloane și Cupa României, 110 partide, fără a marca, însă, vreun gol.
Urmăriți Playsport.ro și pe