EXCLUSIV. Dan Alexa dă de pământ cu greviștii de la Dinamo: „Au avut un tupeu imens. Nu cred că au făcut-o de capul lor”

Justin Gafiuc 29.01.2023, 09:59
EXCLUSIV. Dan Alexa dă de pământ cu greviștii de la Dinamo: „Au avut un tupeu imens. Nu cred că au făcut-o de capul lor”

Dan Alexa, 43 ani, e unul dintre cei mai neconvenționali actori din fotbalul românesc. De la pletele rebele gen Brad Pitt și barbă a la Sean Connery până la istoriile sale zvăpăiate de jucător atipic, antrenor cu personalitate și bărbat controversat, ”Chirurgul” are întotdeauna un discurs cu cărțile pe masă. Asta chiar dacă temele nu-i sunt favorabile sau prietenoase. 

Acum, Alexa a luat în spinare sarcina de a readuce trupa de sub Tâmpa în Liga 1, mai degrabă o misiune de comando imposibil decât o poveste de dragoste siropoasă. Iată, așadar, o incursiune printr-o lume aparte, rostită cu subiect și predicat de unul dintre tehnicienii care visează să-și reetaleze în curând pasiunea pentru meserie în Liga 1, pe bune, adică fără licență de împrumut. 

* De ce se declară un inamic total al angajării antrenorilor fără licență: ”E un mod de a păcăli pe toată lumea. Trebuie să existe o rânduială”

* Cum, în 2002, a trecut de la Craiova la Dinamo cu ”grupul Nețoiu” și un meci în infern, Universitatea – FC Național

* Felul în care Gică Popescu l-a surprins în perioada în care au fost colegi în Ștefan cel Mare

* Săgeți directe către antrenorul Petrolului, Nae Constantin: ”Va plăti cândva pentru modul neomenos în care a livrat publicului înregistrarea cu Tamaș”

* De ce arată cu degetul spre Marian Iancu: ”Mare parte din vină că Poli n-a luat niciun titlu în acei ani i se datorează lui”

* Destănuiri despre prietenia cu interlopul Sorin Udrea: ”Nu mă voi dezice niciodată de el”

* Cum a trecut prin episodul palmei încasate de la Anamaria Prodan: ”M-am gândit că ar fi trebuit să reacționez”

 

Playsport: Dane, te-ai înhămat la o treabă delicată la Brașov la începutul acestui sezon, când ai vorbit de promovare. Nu ți-e teamă că ai supralicitat cu un obiectiv așa îndrăzneț la un club fragil?

Dan Alexa: E drept, am preluat o echipă care s-a salvat de la retrogradare în urma unui baraj, cu un lot schimbat din temelii. Au fost jucători care au venit mai târziu, după primele trei etape, când am pierdut puncte importante. Dar eu am trei promovări în spate, Rapid, Timișoara, Călărași, și mi-e greu să merg într-un loc să spun: ”Stai așa! Construim un an și pe urmă mai vedem!”. E un risc pe care mi l-am asumat și pe care nu-l retrag. Suntem aproape de play-off, așa că nimic nu e pierdut sau câștigat.

”Nu e-n regulă că se permit păcăleli cu licența Pro”

Playsport: Îți face cu ochiul însă o nouă aventură la Liga I din postura de antrenor, nu?

Dan Alexa: Am peste 100 de meciuri ca antrenor la prima divizie, dar a fost să fie în special la echipe nou promovate, cu bugete mici, greu de gestionat. Am trăit necazul retrogradării cu Călărașiul în minutul 96, în acel meci de coșmar cu Hermannstadt, care s-a salvat. Apoi, la Astra, am bătut Steaua, CFR, Dinamo, am făcut egal cu acel Clinceni intrat în play-off, dar m-a dat afară domnul Niculae. Regret și acum că n-a avut încredere în mine. Asta-i viața! 

Playsport: Ce părere ai de toată nebunia asta cu licențele antrenorilor din Liga 1?

Dan Alexa: E normal să existe o rânduială și să fie respectați cei care au învățat, au făcut eforturi să urmeze o școală. Pe de altă parte, e nefiresc să stai șapte-opt ani până accesezi licența Pro, la fel ca medicii care ajung să opereze pe creier. Asta nu poate decât să irite. Dacă nu ești în circuit, te uită lumea. Sigur, mai există soluția comprimării unor licențe, dar nu scapi sub 4-5 ani. 

Playsport: Oricum ai lua-o e însă la mijloc o mare păcăleală în prezent, de acord?

Dan Alexa: E un mod de a păcăli din partea tuturor. Dacă tu, conducător, pui pe bancă un antrenor Pro care, de fapt, nu ia nicio decizie, e clar că discutăm de un mod de a trișa. Doar că patronii au încredere în anumiți oameni fără patalama și merg pe mâna lor. Asta e discuția! Sigur, la Botoșani, Croitoru, de exemplu, era la început parcă magazioner, sau ceva de genul ăsta, și a condus echipa cu rezultate absolut admirabile. Dar, atâta vreme cât există niște chichițe în regulament, se permit o serie de păcăleli, iar asta nu e în regulă. 

”Am stat la coadă noaptea ca să semnăm cu Dinamo”

Playsport: Hai să mergem spre trecut și să ne amintim că ai venit la Dinamo în 2002, cu celebrul lot Nețoiu transferat de la Craiova, în jur de 12 jucători. Și aia a fost tot o formă de păcăleală! O poveste urâtă!

Dan Alexa: O poveste urâtă pentru Craiova, dar nu uitați că, în acel moment, Nețoiu devenise persona nongrata în Bănie. Au apărut discuții foarte dure, a fixat și acele prețuri prohibitive la bilete la un meci cu UMT, când au venit doar patru spectatori. Se instaurase o stare de conflict deschis și, până la urmă, n-a făcut decât să plece de acolo împreună cu fotbaliștii în care credea. Dacă nu ne lua pe noi, lua alții. 

Playsport: Și asta era o temă, că Nețoiu căra un grup de jucători pe persoană fizică, de parcă erau cartofi în saci!

Dan Alexa: Nu eram jucătorii lui personal, ci pe o societate. A făcut aceiași pași și pe ruta Rocar – Craiova. Eu am rămas atunci pe loc o perioadă. Mă întorc însă la momentul de la Craiova și mi-aduc aminte că toate acele contracte cu Dinamo s-au semnat în câteva ore, noaptea, venise acolo parcă și Dănilescu. Sâmbătă jucam un meci important cu FC Național, iar miercurea dinainte, stând la coadă, parafam documentele de transfer în Ștefan cel Mare. 

Playsport: Și urma să blocați pe FC Național ca să ajutați Dinamo să ia titlul! Încurcătura naibii!

Dan Alexa: Exact. Practic, jucam pentru noi în urma transferului la Dinamo, ca echipa să ia titlul și să avem acces pe circuitul Champions League. Dar am jucat într-un infern acel meci în Bănie cu FC Național. Ne fluiera și ne huiduia tot stadionul, fiindcă oamenii nu voiau ca Dinamo să ia campionatul. O nebunie! 

Coleg cu ”Baciul”: ”Băi, Gică, ce mănânci acolo?”

Playsport: Și l-a luat până la urmă! Iar atunci, înainte să treceți voi la Dinamo, tocmai fusese celebra declarație a lui Borcea, ”Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!”. Ai jucat imediat în dubla cu Bruges.

Dan Alexa: Am și marcat în tur, la 1-3 în deplasare. Am ratat, din păcate, calificarea și s-a dus pe copcă visul lui Cristi, până în zilele noastre. A făcut o aroganță atunci, că așa a sunat! Era însă dificil să răzbești cu 12 jucători noi de la Craiova, cu un grup care n-a avut timp să se asambleze, să se calibreze. Păi, cred că în cantonamentul din acea vară am mers vreo 35 de inși! 

Playsport: Ai fost coleg la Dinamo inclusiv cu Gică Popescu, cel care avea să spună peste ani că transferul la Dinamo a însemnat cea mai mare eroare a vieții lui sportive.

Dan Alexa: O mândrie că am împărțit vestiarul cu fostul căpitan al Barcelonei! Era incredibil, deși se afla spre sfârșitul carierei. Putea s-o lase mai moale. Am avut șansa să fim și destul de apropiați atunci, eram în același grup cu el, cu Burcă, cu Fane Grigorie. Mai ieșeam împreună la masă, mai schimbam câte o vorbă. Eu în toată viața mea n-am întâlnit însă un profesionist de anvergura lui Gică.

Playsport: Poți detalia, te rog?

Dan Alexa: De exemplu, l-am văzut cum mânca paste goale. Punea doar un pic de parmezan pe deasupra, cât cuprinzi discret între două degete. Și l-am întrebat: ”Băi, Gică, ce faci? Ce mănânci acolo?”. Și mi-a explicat că, dacă pune orice sosuri, adună alte calorii, nu se mai poate odihni, pot apărea greutăți la recuperare. Sau altceva. Venea primul la antrenament, pleca ultimul. Stătea în vestiar, se aranja, se ferchezuia. Apărea ca din cutie, pleca la fel, ca din cutie! Un exemplu formidabil de performer, care a iubit cu adevărat fotbalul. 

”Unii se lăsau de fotbal dacă nu-i lua Burcă la Dinamo”

Playsport: Apropo de Burcă, ce zici de tot scandalul ăsta de la Dinamo din ultimele zile?

Dan Alexa: Ovidiu are dreptate în ce a spus. Eu am auzit însă doar frânturi din conferință, în care pare că se leapădă de jucători, ceea ce nu e adevărat. Să ne amintim cum a început acest grup la Dinamo, cu o grămadă de jucători refuzați, unii se și lăsau, probabil, dacă nu-i lua Burcă. Le-a dat un job, s-a zbătut pentru ei, să fie banii la zi, hoteluri de cinci stele, să nu se resimtă problemele din club. Și vine o dată o restanță de două luni, în care Ovidiu aștepta, firește, înțelegere și loialitate din partea jucătorilor. Iar ei, pac!, grevă! Nu neg că e dreptul lor să-și ceară banii, fără comentarii. Dar în contextul de la Dinamo și în situația generală a fotbalului românesc, unde aproape că nu există club fără restanțe, mi se pare un tupeu imens ce-au făcut ei! N-au luat decizia de capul lor.

Playsport: Nu exagerezi, totuși?

Dan Alexa: Deloc. Sunt jucători care au mai trecut pe la cluburi unde se adunaseră datorii și de câte patru-cinci luni și n-a mai făcut niciunul grevă. Acum, la Dinamo, din exterior, totul mi se pare cusut cu ață albă. Probabil a existat și cineva care i-a încurajat din culise să facă demersul ăsta, că altfel nu-i văd eu așa curajoși pe unii! Mai ales că, atunci când accepți să vii acum la Dinamo, știi unde te duci, ce probleme sunt. Culmea e că Ovidiu chiar a reușit să realizeze până acum și un parcurs bun cu echipa, cu rezultate OK și dintr-odată, boom!, scandalul. Nu e ceva curios? Ovidiu a greșit într-un singur punct.

”Constantin e un bun antrenor, dar n-ai voie să faci ce-ai făcut cu Tamaș”

Playsport: Unde?

Dan Alexa: Că a ieșit să dea explicații, să se justifice în fața publicului. Nu sunt de acord cu discursuri populiste, cum a mai fost, de exemplu, și cazul lui Nae Constantin la Petrolul după episodul cu Tamaș.

Playsport: Te referi la înregistrarea în care Tamaș îi desființa pe cei din conducerea clubului?

Dan Alexa: La înregistrare, da! Va plăti mai târziu pentru că a dat acea înregistrare în public. Nu se face așa ceva. Omenește. Nu se face! El e un antrenor foarte bun, cu un început de carieră remarcabil. La Recea a avut rezultate, cu Petrolul a promovat având un buget mai mic decât în anii în care s-a ratat obiectivul. Are merite absolut incontestabile. Dar n-ai voie să faci așa ceva, indiferent ce s-a întâmplat.

Playsport: Tamaș încă mai rezistă!

Dan Alexa: Și rezistă bine! Mai joacă lejer în Liga 1 cel puțin un sezon. Dacă s-a dus acum la Chiajna, e clar că trag la promovare. Am avut și noi o discuție cu el, la Brașov, dar clubul e încă într-o perioadă de reașezare și n-am vrut să-l încurcăm. Mi-l aduc aminte de mic, am jucat un amical Dinamo – Tractorul. Era încă în liga secundă. Și a prins un trasor de la vreo 40 de metri direct în transversală, de s-a speriat și Cristi Munteanu, Babicu’, portarul. Vorbeam apoi în vestiar: ”Băi, nene, ce-a pleznit-o ăla micu!”. Și, după vreo două luni, ne-am trezit cu el în Ștefan cel Mare. Era cuminte atunci!

”Nu m-aș băga niciodată la un concurs de dat palme”

Playsport: Giani Kiriță era bad boy!

Dan Alexa: Ce personaj! Un jucător care a evoluat mereu cu o pasiune imensă pentru Dinamo. Știa toate cântecele galeriei, era responsabil cu atmosfera. Avea glumele lui cu Fane Preda, clientul lui preferat la poante. Dar marele lui of era că nu-l chemau la națională. Suferea foarte tare din cauza asta. 

Playsport: L-ai mai urmărit pe la Exatlon?

Dan Alexa: Cum să nu? Și fetele mele au fost entuziasmate când au aflat că-l cunosc pe Giani și am fost colegi. Le-am făcut legătura să vorbească la telefon. Aveau emoții. M-aș bucura sincer pentru Kiriță să revină cândva la Dinamo într-un post administrativ, pentru că merită.

Playsport: Tu coleric, el expansiv, ai fi dispus să încerci o luptă parte-n parte cu el? O luptă-n cușcă!

Dan Alexa: Niciodată! N-o să mă vedeți că mă bag la așa ceva. Pentru ce? Pentru audiență? Pentru show televizat?

Playsport: Ai văzut că acum sunt la modă mai nou concursurile de dat palme.

Dan Alexa: Trebuie să fii nebun să accepți. Îți rupi maxilarul. Ați văzut ce tumefiat era băiatul ăla? Nici nu mă pot uita. Ăsta poate să fie un sport? Cine-a mai inventat și treaba asta? Tot pentru rating! 

”Iancu a periclitat titlurile Timișoarei”

Playsport: Ai lucrat cu Marian Iancu la Timișoara. Ai discutat cu el după ce a ieșit din pușcărie?

Dan Alexa: Nu, dar mă bucur că a ieșit. A fost însă un patron foarte dificil, greu de lucrat cu el, exigent, de neînțeles în multe cazuri. Sigur, a avut o conduită ireproșabilă, a spus mereu ce gândea. Dacă Poli n-a câștigat însă niciun campionat în acea perioadă, o mare parte din vină i se datorează, pentru că s-a implicat într-un război deschis cu FRF, pe care echipa l-a resimțit din plin. Am fost dezavantajați de arbitraje, s-au petrecut tot felul de lucruri ciudate,  precum acel ping-pong cu punctele din finalul campionatului 2008-2009. Am pierdut acasă cu Urziceniul, FRF ne luase înainte șase puncte, le-am primit înapoi după finalul sezonului în urma unei decizii TAS. O nebunie!

Playsport: Iancu a „mâncat” titlurile Timișoarei. E corect formulat?

Dan Alexa: Nu le-a ”mâncat”, le-a periclitat. Dar ăsta e felul lui de-a fi. N-ai ce să-i faci! N-ați văzut acum că l-a luat la țintă pe Iftime de la Botoșani? E o atitudine pe care și-o asumă. 

Playsport: 0-0 și 2-2 cu Șahtior în preliminariile Champions League 2009. O dublă de neuitat, nu?

Dan Alexa: Adevărat, dar nu-mi iese din cap nici azi coșmarul din meciul tur. A început partida, noi stăteam cu fundașii pe linia de 6 metri, mijlocașii pe marginea careului și atacanții pe unde apucau, puțin mai sus. Și încep să curgă ocaziile. Ăia – cu o trupă colosală: Ilsinho, Jadson, Fernandinho, Srna, Chygrinsky, Pyatov. Bară, ocazie, ocazie, ocazie. Asediu era! Mă gândeam. ”Băi, nene, mai e mult?”. Mă uit pe tabelă și înlemnesc! Minutul 6! Trec pe lângă Bourceanu, care era cu ochii bulbucați, și-l întreb: ”Rilă, merge bine ceasul ăla?”. ”Da, bă, e minutul 6!”.

Playsport: Genial!

Dan Alexa: Sincer, mă gândeam că va ieși unul dintre cele mai mari dezastre din istoria fotbalului românesc. Eram convins că va rezulta o mare pată neagră. Am scos însă miraculos acel 2-2, Sabău a avut acolo un curaj incredibil să joace cu doi atacanți. După meci, la masă, nu vorbea nimeni de calificare. Doar vicepreședintele Emil Roșianu ne zisese că-i eliminăm, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. Și totuși, am făcut un meci excelent în retur la Timișoara și am trecut mai departe! 

“Nu m-aș duce la FCSB ca să nu pierd simpatia Giuleștiului”

Playsport: I-ai oferit debutul lui Deian Sorescu la Timișoara, a ajuns acum la FCSB. Cum ți se parea mutarea asta?

Dan Alexa: Foarte bună pentru FCSB, fiindcă Sorescu e un jucător de top la nivelul Ligii 1. Sper însă să nu pățească precum alții, care au venit pe val și s-au stins pe parcurs într-un mediu în care patronul nu înțelege un lucru esențial. Când antrenorul intră în vestiar, jucătorii trebuie să perceapă că a venit șeful. Să se gândească: ”Băi, dacă nu fac ce-mi cere, mă curăț!”. La FCSB există concurență, motivare, dar fotbaliștii știu că permanent există o supapă spre Becali. În momentul ăla, antrenorul și-a pierdut autoritatea, se produce undeva o fisură de neacoperit. E păcat, pentru că FCSB chiar ar avea puterea și anvergura să stopeze această dominație internă a lui CFR. 

Playsport: În urmă cu vreo trei-patru ani, ai fost și tu pe lista lui Gigi, ți-ar surâde să lucrezi cu Becali la FCSB?

Dan Alexa: Am purtat o discuție foarte OK, doar că, pe parcurs, dacă începi treaba, lucrurile deviază. Efectiv n-ai ce face, oricâte măsuri de siguranță ți-ai lua. Amintiți-vă ce-a pățit Edi Iordănescu! A câștigat vreo opt meciuri la rând, a făcut un 0-0, gata! Afară! Și ce clauză avea! Ce dacă? Gigi o plătește și la revedere! Profesional, e aproape imposibil să colaborezi. Trebuie să fii un Olăroiu, să ai bani la nivelul patronului, să nu te intereseze nimic colateral și să ai tupeu să-l înfrunți serios în orice context. Dar și-așa tot acolo ajungi, probabil!

Playsport: Nu mi-ai răspuns la întrebarea dacă ai lucra sau nu cu Becali, azi, mâine?

Dan Alexa: O iau în sens invers. Sunt un tip foarte apreciat și iubit în Giulești, ceea ce e o mare onoare pentru mine. Iar asta se întâmplă cu toate că n-am jucat mult timp la Rapid, dar am reușit acea promovare ca antrenor într-o perioadă sensibilă pentru club. Sincer, nu sunt la fel de admirat nici măcar la Timișoara, pentru care am făcut infinit mai multe lucruri, și ca fotbalist, și ca manager. Prin urmare, nu m-aș duce la FCSB ca să nu pierd această simpatie extraordinară pe care mi-o poartă suflarea rapidistă. 

”Sunt mândru că am refuzat mita de 500.000 euro”

Playsport: Are Rapidul puterea să ia titlul chiar în acest sezon?

Dan Alexa: Categoric, da! Există acolo mixul perfect pentru performanță: public, stadion nou, superatmosferă, antrenor de top, finanțare din partea unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, proiecte de dezvoltare pe infrastructură, organizare modernă a clubului. Vor mai avea nevoie să regleze mici detalii în play-off, unde va fi alt campionat, să aibă un dram de șansă. Anul acesta, titlul se va decide probabil la limită, iar diferența va fi făcută prin câteva amănunte. 

Playsport: În 2009, ai denunțat o tentativă de mituire cu 500.000 de euro înaintea unui meci Poli Timișoara – Dinamo Zagreb, acțiune operată de fostul arbitru Sorin Altmayer. Ai regretat vreun moment că n-ai luat acei bani?

Dan Alexa: Niciodată! N-am intrat nici măcar în detalii atunci, nu m-a interesat absolut nimic, am tăiat din start orice discuție și l-am anunțat imediat pe Marian Iancu. Sunt foarte mândru de gestul pe care l-am făcut și, ca o istorie nostimă, să vă povestesc întâlnirea pe care am avut-o cu ofițerul de integritate de la UEFA care ancheta cazul.

Playsport: Te rog!

Dan Alexa: Era un austriac, un bătrânel simpatic. A venit să-mi ia o declarație chiar înaintea unui meci din cupele europene și m-a pus să scriu pe hârtie inclusiv suma care fusese în joc. A văzut 500.000, s-a uitat la mine și m-a întrebat: ”Nu cumva ai greșit? Trebuie să tăi un zero!”.

Playsport: Credea că e vorba despre 50.000 de euro.

Dan Alexa: Da. I-am explicat, l-am lămurit că discutam despre 500.000 de euro, moment în care s-a ridicat de pe scaun, mi-a strâns mâna și mi-a zis în glumă: ”My friend, eu nu cred că-i refuzam!”. Repet, dorm foarte liniștit și nu mă poate arăta nimeni cu degetul că am intrat în viața mea în vreo nelegiuire, cu toate că sunt un tip foarte controversat în spațiul public. Mi se aduce mereu în față relația cu finul Sorin Udrea și altele.

”Ar fi o fățărnicie să mă lepăd de Sorin Udrea”

Playsport: Sorin Udrea, ”Stăpânul Timișoarei”, liderul interlopilor bănățeni, implicat în dosare de crimă organizată. Nu e inconfortabil să fii asociat cu un asemenea personaj?

Dan Alexa: I-am botezat copiii, e prietenul meu din copilărie, suntem ca frații, nu mă voi dezice vreodată de Sorin Udrea. Dacă a comis vreo ilegalitate, plătește, dar eu fac distincție între relația mea personală cu Sorin și restul lucrurilor. Mi s-ar părea fățărnicie din partea mea să am altă atitudine. 

Playsport: N-a încercat însă niciodată să te implice în anumite operațiuni sau n-ai avut acces la informații sensibile din lumea aceasta underground?

Dan Alexa: Nu-și permite niciodată să discute cu mine despre ce face, cum face. E vorba despre respectul pe care ni-l purtăm reciproc. Dacă face ceva, face fără ca eu să știu. Și nici nu mă interesează alte lucruri. Eu niciodată n-o să mă lepăd însă de un om de care mă leagă o prietenie de-o viață. Și-mi asum inclusiv această relație pentru că am fost mereu un tip drept și intangibil. De fapt, știi care e cel mai mare avantaj al unui bărbat adevărat?

Playsport: Care?

Dan Alexa: Că nu are bube-n cap și poate să spună oricând ce gândește, oricui, cu argumente.

”M-a deranjat percepția publică după palma primită de la Ana”

Playsport: Controversat ai fost și după celebrul episod cu palma încasată de la Anamaria Prodan. Presupun că nu ți-a căzut deloc bine acel moment.

Dan Alexa: Nu mi-a căzut bine, dar pe mine mă interesează ce zice lumea? M-a deranjat la început. M-am gândit chiar că ar fi trebuit să reacționez imediat în fața Anei, dar acum mă felicit că n-am făcut-o. Mă atacau toți, ”băi, te-a lovit, a dat Prodanca în tine!”, a fost o nebunie un timp. 

Playsport: Te-a afectat însă uman și profesional, nu?

Dan Alexa: Foarte mult, în special la nivelul percepției publice, ceea ce nu mi s-a părut deloc corect. Eram, totuși, un antrenor pe val, tânăr, cu trei promovări la activ, cu perspective interesante, iar lumea mă judeca strict după acel moment cu Ana. Asta chiar m-a deranjat. Dar ce pot să mai schimb? 

Playsport: Mai țineți legătura?

Dan Alexa: Foarte rar. Nu știu dacă am vorbit de cinci ori în ultimii trei ani. Dar eu am în continuare contract cu ea. Dacă se întâmplă vreodată să-mi găsească o echipă, să fie bine pentru mine și familia mea, n-am nicio problemă să colaborăm. Pe meserie, Ana e foarte bună, nu-i poți lua meritele. 

Playsport: Hai să încheiem cu un moment mai senin! Ai mers în Qatar la finala Cupei Mondiale, te-ai bucurat sau nu pentru Argentina?

Dan Alexa: Am fost foarte fericit pentru Messi, pentru Argentina, pentru fani, pentru o finală absolut impresionantă. Mă uitam în jurul meu și vedeam scene ireale în apropiere, cu suporteri care stăteau în genunchi și se rugau pentru victoria Argentinei. Un spirit fenomenal! Mă număr printre marii admiratori ai lui Maradona, cu imaginea căruia am crescut. Și, când îl ai pe Diego pe un piedestal, sus, ți-e cumva greu sufletește să accepți că acolo mai poate urca cineva. Dar, pentru tot ceea ce a făcut Messi, pentru performanțele lui, pentru stilul lui decisiv, mi-am dorit să ia trofeul mondial. E firesc să stea lângă Maradona. 

 

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe