EXCLUSIV. Dan Petrescu – FRF, caz închis! Neluțu Varga: ”Nu sunt de acord să plece de la CFR, îi pun totul la dispoziție la Cluj”

Justin Gafiuc / 10.12.2021, 11:04
EXCLUSIV. Dan Petrescu – FRF, caz închis! Neluțu Varga: ”Nu sunt de acord să plece de la CFR, îi pun totul la dispoziție la Cluj”

Telenovela noului selecționer continuă, pentru că, după Hagi și Lucescu jr., a venit rândul lui Dan Petrescu să cadă de pe lista FRF. După întâlnirea cu șefii federației, care i-au propus să preia conducerea ”tricolorilor”, antrenorul campioanei a cerut timp de gândire până la finalul sezonului de toamnă. Scadența: 20 decembrie, o zi după ultimul meci din 2021, cu FC Argeș, acasă.

Patronul lui CFR a scurtat însă timpul de așteptare. Într-o declarație oferită în exclusivitate pentru playsport după victoria de aseară contra lui Jablonec, 2-0 în grupele Conference League, Neluțu Varga a punctat că

”Nu sunt de acord ca Dan să plece. Sigur, a mers la întâlnirea cu cei din conducerea FRF, care mi-au cerut acceptul pentru acea întrevedere, dar nu se pune problema să ne despărțim. Îl susțin total pentru a ne atinge obiectivele, este un proiect serios de lungă durată, gândit și planificat în jurul actualului antrenor. Va avea la dispoziție absolut tot ce e necesar”.

Federația mai are doar opțiunea clauzei, dar nu dispune de bani

Opțiunea lui Varga de a miza în continuare pe Dan Petrescu pune, practic, federația în postura de a achita către CFR clauza de reziliere a contractului antrenorului pentru a-l elibera de angajamentul cu campioana. Suma e de 400.000 de euro, numai că FRF, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță, a anunțat că nu e dispusă să achite compensații către un club pentru a aduce un selecționer. Asta înseamnă că ”pista Petrescu” poate fi trecută deja la capitolul amintiri, iar președintele Răzvan Burleanu trebuie să se reorienteze către varianta numărul 4.

Tot mai aproape de Mutu

Cercul începe să se închidă, iar de acum se va trece, probabil, la antrenorii liberi de contract, după ce soluțiile cu cei care au un job au eșuat rând pe rând. Teoretic, Pițurcă, Boloni, Edi Iordănescu și Mutu ar fi candidații următori, dar semnalele dinspre FRF arată că ”Briliantul” e în pole-position, cu toate că e cel mai tânăr, cu cea mai redusă experiență și cu cele mai puține rezultate.

De altfel, curtat de ungurii de la Kisvarda, Mutu a amânat un răspuns în țara vecină tot până la finalul sezonului din România, așteptând alegerea lui Petrescu și posibila ofertă fermă dinspre FRF.