EXCLUSIV. David Beckham în București, dezvăluiri neștiute despre starul britanic: „Nu prea vorbește cu nimeni”

Mihai Rosoiu 29.12.2020, 13:53
EXCLUSIV. David Beckham în București, dezvăluiri neștiute despre starul britanic: „Nu prea vorbește cu nimeni”

Este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din toate timpurile.  Asta chiar dacă nu se află în niciun top întocmit pe criterii valorice. David Beckham este un brand, care continuă să se vândă foarte bine pe toate meleagurile planetei. David Beckham în București. Momentul s-a înregistrat cu ani în urmă, mai exact 14. Atunci, vestita Real Madrid a descins în România pentru un meci cu FCSB-ul de azi, în grupele Champions League.

David Beckham în București, dezvăluiri neștiute despre starul britanic

În 2006, Real Madrid juca o „dublă” de Champions League contra campioanei României, FCSB. Spaniolii au deplasat în București toată paleta de vedete pe care o avea la dispoziție. Era o echipă cu adevărat galactică din care nu lipseau Casillas, Roberto Carlos, Ruud van Nistelrooy, Cannavaro, Ramos, Raul sau David Beckham.

În jocul din România, Real s-a impus cu 4-1, iar episodul a fost un adevărat eveniment național pentru microbiștii din țara noastră. Despre ce s-a petrecut atunci în București a povestit pe larg Florin Nedelcu. El a fost translatorul madrilenilor în toată perioada petrecută de aceștia în România.

David Beckham a jucat 30 de minute în meciul FCSB-Real Madrid
David Beckham a jucat 30 de minute în meciul FCSB-Real Madrid

Nedelcu a ajuns să facă parte din staff-ul de primire al spaniolilor la rugămintea lui Cristian Bivolaru:

„Cristi Bivolaru m-a sunat, el a avut un contract cu Steaua, pe manager-protocol la meciurile internaționale. Eu eram cu o delegație de brazilieni în Bucovina, pe la mănăstiri. M-a sunat și m-a întebat unde sunt, eram la Voroneț. Nu știu cum faci, mâine ești la București. Am lăsat icoanele și am venit la Beckham, Ronaldo, dințosul brazilian, Raul, Capello, Casillas.”, a povestit Nedelcu.

Raul și Beckham, taciturnii Realului

În câteva cuvinte, Florin Nedelcu i-a descris pe fotbaliștii care făceau parte din lotul de atunci al Realului. Translatorul i-a văzut îndeaproape pe cei supranumiți „galacticii” fotbalului mondial:

„Ronaldo e cum sunt toți brazilienii, volubil. Atunci l-am cunoscut pe Iker (n.red Casillas). Am vorbit cu el pe culoarul de la Ghencea și l-am rugat să-mi dea tricoul lui, a zis că se rezolvă cu cea mai mare plăcere. După meci a venit la mine, și-a cerut scuze pentru că a trebuit să dea tricoul și, cînd vin la Madrid, să-l abordez să-mi ofere tricoul. I-am mulțumit, nu aveam certitudinea că o să merg la Madrid. Uite, Raul e un băiat foarte retras, nu e foarte volubil, la fel Beckham. Pe mine m-a impresionat foarte mult Capello. Știi ce am realizat în acești ani în care am fost, așa cum spune UEFA, ofițer de legătură? Marii jucători și marii antrenori sunt oameni normali, 90% dintre ei sunt de o modestie dezarmantă.”

David Beckham în București a venit pentru a juca doar 30 de minute. În victoria Realului, starul britanic a fost introdus în minutul 62 al duelului din Ghencea.

Urmăriți Playsport.ro și pe