Revenire istorică! Iker Casillas se întoarce la Real Madrid

Mihai Rosoiu 22.12.2020, 18:00
Revenire istorică! Iker Casillas se întoarce la Real Madrid

Conducerea galacticilor le-a făcut un cadou de sărbători milioanelor de fani din toată lumea: una din legendele clubului se întoarce acasă!

Este vorba de Iker Casillas, portarul care a petrecut 25 de ani în tricoul lui Real Madrid cu care a câștigat tot ce se putea la nivel de club. 19 trofee au obținut galacticii cu cel supranumit „San Iker” între buturi: 5 titluri în La Liga, 3 Ligi ale Campionilor, 3 Cupe Mondiale ale cluburilor, 2 Supercupe ale Europei, 2 Cupe ale Spaniei și 4 Supercupe ale Spaniei. Și în tricoul naționalei Spaniei, Casillas a cunoscut un success la fel de mare. A fost campion mondial în 2010, în Africa de Sud, dar și de două ori campion european, în 2008 și 2012 în cele 167 de selecții pentru selecționata iberică.

Momentul revenirii lui San Iker

Iker s-a retras vara trecută, după o problemă cauzată de un infarct. Acest episod nefericit l-a determinat să pună punct carierei, după ce din 2015 a evoluat pentru FC Porto.

Acum a venit momentul să se întoarcă la clubul căruia i-a dedicat aproape toată viața lui. Clubul a anunțat deja că fostul mare portar va ocupa funcția de director general adjunct în cadrul Fundației Real Madrid. Din această postură, gloria madrilenilor va reprezenta clubul.

Iker Casillas revine la Real Madrid
Iker Casillas revine la Real Madrid

Casillas nu i-a părăsit pe galactici într-un mod foarte plăcut, în 2015, după ce clubul i-a dat de înțeles că se baza pe Keylor Navas, adus să fie titular în locul veteranului. De aceea portarul a preferat să continue în Portugalia, acolo unde putea să apere mai multe minute.

Fostul mare portar a avut un incident major și cu fostul antrenor, Jose Mourinho, cu care a fost în conflict în ultima parte a mandatului portughezului la Real. Căpitanul „galacticilor” nu a considerat că atitudinea conflictuală a lui „The Special One”, mai ales când venea vorba de duelurile cu rivala de moarte, Barcelona, ajuta imaginii clubului. Cu atât mai mult cu cât Iker era prieten cu o parte din jucătorii catalanilor, colegi la națională.

Conflict închis cu Mourinho

Casillas chiar a povestit cum a avut o discuție cu Mourinho după celebrul incident în care portughezul i-a vârât degetul în ochi regretatului Tito Villanova, antrenorul Barcelonei din acel moment. Răcirea relațiilor cu Mourinho, dar și cu președintele Florentino Perez, au condus la plecarea fotbalistului.

Casilla a rcunoscut că s-a împăcat, totuși, cu Mourinho, iar portughezul a fost unul din primii care l-au sunat în momentul infarctului. „am apreciat gestul lui, păstrăm legătura. Am trecut amândoi peste acele momente, nu sunt importante” a spus Casillas.

 

Care acum s-a întors, oficial, acasă.

Urmăriți Playsport.ro și pe