EXCLUSIV. David Miculescu vrea să dea lovitura cu UTA în noul sezon: ”Tragem la titlu!” | VIDEO

Justin Gafiuc 12.07.2022, 07:00
EXCLUSIV. David Miculescu vrea să dea lovitura cu UTA în noul sezon: ”Tragem la titlu!” | VIDEO

Viitorul campionat începe în următorul week-end, iar calculele pentru titlu merg către același trident din ultimii ani, CFR Cluj – FCSB – U Craiova. Poate și Sepsi, care a cucerit Cupa României și Supercupa, prinzând gustul trofeelor și gândind în secret să urce la următorul nivel de performanță. 

De la Arad, nestematul din trupa UTA-ei, David Miculescu, 21 ani, lansează însă marea provocare a momentului:

”Avem o echipă foarte bună în acest sezon, jucători cu experiență mare la nivelul Ligii 1 sau pe plan internațional. Nu vreau să vorbim despre lucruri mari, dar am încredere în grupul de acum și mă aștept la un sezon reușit. Ne-am și întărit pe mai multe posturi, crește concurența, aș vrea să mergem mai departe mai puțin cu vorbe, ci în special cu fapte. Iar realitatea e că discutăm între noi că putem trage la primele trei locuri, chiar la titlu! Dacă nu-ți propui proiecte îndrăznețe, n-ai cum să le realizezi”. 

De ce a acceptat extensia de contract până în 2024

El explică faptul că a respins ofertele consecutive din SUA și din țară tocmai pentru a continua cu UTA într-un proiect serios:

”Am discutat cu conducerea, șefii clubului mi-au povestit despre faptul că se țintește performanța în acest sezon, iar asta n-a putut decât să mă bucure. A fost motivul principal pentru care am și acceptat o prelungire de contract până în vara lui 2024. A contat și detaliul că UTA mi-a deschis porțile spre Liga 1, poate altfel nu evoluam încă în prima divizie”. 

Acceptă că nu i-a fost ușor să decline propunerea generoasă primită de peste Ocean la începutul anului, dar ”am luat în calcul că plecam foarte departe de țară și într-un fotbal mai puțin dezvoltat decât în Europa. Sigur, era vorba despre un salariu foarte generos, dar n-am 28 de ani, astfel încât să fiu spre finalul carierei și să caut rapid o împlinire financiară. Acum mă interesează să prind un eventual contract în Occident, poate la o formație de Champions League. M-ar încânta Spania sau Italia”.

”Am comis o dată greșeala de a nu fi conectat total la meciurile amicale”

E convins că sosirea lui Keșeru va aduce un net plus ofensiv pentru UTA și admite că avut discuții interesante cu noul său coleg:

”Mi-a împărtășit din experiențele lui, iar asta mă ajută la dezvoltarea mea. Mi-a dat sfaturi și pentru viața extrasportivă, mi-a sugerat să fiu foarte atent și la pregătirea fizică”. 

Nu e îngrijorat din cauza conflictului prelungit dintre administrație și fani:

”Nu sunt nemulțumiți de noi, ceea ce contează mult. Ne-au fost alături la bine și la greu”. Vorbește și despre transpirația din perioada de pregătire, care înseamnă preparativele pentru sezonul special visat de ”Bătrâna Doamnă”:

”Pentru mine au contat mult toate amicalele și antrenamentele din perioada aceasta. Am făcut la un moment dat greșeala de a nu fi conectat sută la sută la meciurile din intersezon și asta m-a costat în partide oficiale. Nu vreau să mai repet eroarea asta”. 

10 goluri a marcat până acum Miculescu în Liga 1 în cele 65 de partide disputate în tricoul UTA-ei de-a lungul a două sezoane