EXCLUSIV. David Țone, „pericol public” la Dinamo: „Și eu am avut probleme mari cu el”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.11.2022, 22:48
EXCLUSIV. David Țone, „pericol public” la Dinamo: „Și eu am avut probleme mari cu el”. VIDEO

David Țone a fost catalogat în ultima perioadă drept un adevărat „copil problemă” la Dinamo. Fundașul central de doar 18 ani a decis să nu se mai prezinte la antrenamentele „câinilor”, deși are în continuare contract cu clubul din Ștefan cel Mare. De asemenea, el a luat în calcul chiar și varianta de a se retrage din activitate.

David Țone a generat probleme la Dinamo și în perioada în care a colaborat cu Gheorghe Mihali la U19

Înainte de asta, el i-a creat mai multe probleme lui Ovidiu Burcă, supărat că are un salariu de doar 800 de lei pe lună la Dinamo. Acum, și fostul antrenor al formației alb-roșii, Gheorghe Mihali, a dezvăluit la PlaySport Live că a avut mai multe probleme cu David Țone, în special în perioada în care cei doi au colaborat la U19.

„Nu pot să vă mint. Țone, cât am activat acolo, am avut și eu probleme cu el, mari. Prin comportarea lui, nu place celorlalți. Dar credeți-mă, eu am avut probleme mari cu el. Eu am avut discuții multe cu el. La meciul cu U Cluj am vorbit clar cu el și i-am spus ‘Țone, să nu faci fault, că ai cartonaș galben’. Cu toate că am mai pățit așa și în campionat.

L-am scos la un meci acasă în minutul 10, pentru că a dat pasă la un adversar și a dat gol ăla și imediat după a făcut penalty. Și după aia, în semifinala la U Cluj, am bătut acasă cu 2-1, și acolo în minutul 46, s-a dus cu un atac de la spate și a luat cartonaș galben, și am luat gol. Cred că se crede prea mare fotbalist acum și nu mai are nevoie sfaturi. Crede că le știe pe toate.

Calități la vârsta lui, extraordinare, este născut în 2004 parcă, dar problema lui este de comportament. Nu știu dacă era acceptat foarte bine de grup din cauza atitudinii acesteia, arogantă așa. Putea să stea, la 18 ani, la Săftica. De ce trebuia să faci naveta? Ești tânăr”, a spus Mihali.

Ce a spus Ovidiu Burcă despre tânărul fundaș central

Aceste dezvăluiri ale lui Mihali au venit la scurt timp după ce Țone a fost pus la punct și de Ovidiu Burcă, în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9”:

Știti foarte bine, David Țone s-a supărat pe noi, de pe o zi pe alta, a zis că nu mai vine, nu a mai venit. La 17 ani cred că problema principală a unui jucător este să se dezvolte, și nu salariul pe care îl are. Orice mărire salarială pe care aș propune-o clubului… nu cred că m-ar asculta nimeni. Țone era un copil, care ultima lui problema era asta. Nu există la un tânăr de 17 ani să vorbească despre problemele financiare. Ceilalți jucători au aceleași probleme. Era o situație extraordinară. Dacă ar fi luat-o așa cum trebuia, ar fi fost un început de carieră extraordinar pentru un tânăr.

Sunt unele lucruri peste care nu pot să trec. Negociez orice, dar principiile care sunt de bun simt și pentru fotbal nu sunt negociabile. Pentru David am avut toată deschiderea, pentru a-l ajuta să se dezvolte. El avea niște probleme, eu abia după am aflat. El vine în spate cu niște petiții, să îi schimbe pe antrenori. Dacă aș fi știut la momentul respectiv, poate l-aș fi privit din altă perspectivă. A avut în trecut tot felul de probleme în vestiar. I-am acordat toată atenția și toată dragostea pe care i-o pot acorda unui tânăr. Faptul că de pe o zi pe alta ne-a lăsat așa… Am zis mulțumesc și chiar dacă ar fi să joc în 10 oameni… Nu pot să merg la luptă cu astfel de oameni. Bine că s-a întâmplat așa. Așa a fost să fie. A luat o decizie, pe care eu nu am înțeles-o, dar a fost decizia lui”, a spus antrenorul lui Dinamo.