EXCLUSIV. Deian Sorescu, dorit în Italia, de echipa lui Silvio Berlusconi! Vedeta lui Dinamo e la un pas de transferul mult visat

Cătălin Mureșanu / 24.08.2021, 13:45
EXCLUSIV. Deian Sorescu, dorit în Italia, de echipa lui Silvio Berlusconi! Vedeta lui Dinamo e la un pas de transferul mult visat

Deian Sorescu (23 ani), liderul din teren al lui Dinamo, speră, în continuare, să prindă un transfer în străinătate. O mutare care poate debloca situația pentru formația din „Ștefan cel Mare”, suma care ar putea fi obținută în schimbul căpitanului urmând a fi folosită pentru stingerea litigiului cu Isma Lopez, în urma căruia „câinii” au primit interdicție de a legitima jucători.

Prețul lui Deian Sorescu, 800.000 euro și 20% dintr-o eventuală revânzare

800.000 euro și 20% dintr-o eventuală revânzare este prețul pentru care Deian Sorescu poate pleca, însă, chiar și după un start bun de sezon pentru elevul lui Dario Bonetti, cu cinci goluri reușite, ofertele au întârziat să apară sau au fost cu mult sub pretențiile conducătorilor dinamoviști.

Am avut o singură ofertă concretă, apoi ne-au trimis în scris. Cei de la Gaziantep au fost singurii care s-au interesat. Îi dăm credit în continuare lui Deian. Este un jucător foarte important și se așteaptă mult de la el. Știm cu toții că are forță, experiență, deși este un fotbalist tânăr!”, a declarat Iuliu Mureșan, în cadrul emisiunii Realitatea Sportivă.

După Legia și Gaziantep, CV-ul lui Sorescu a ajuns la Monza. Italienii par interesați

Propus de către impresari la mai multe echipe din străinătate, fotbalistul care, pe 29 august, împlinește 24 de ani, a atras atenția polonezilor de la Legia Varșovia și turcilor de la Gaziantep, cluburi care au oferit, însă, mult prea puțin, ofertele fiind refuzate.
Mai nou, Sorescu trage speranța unui transfer în Italia. Monza, formație cu mari ambiții, actualmente în Serie B, care s-a intersat de fotbalistul dinamovist și ar fi dispusă să ofere suma solicitată de conducerea „câinilor”.

Silvio Berlusconi și Adriano Galliani, greii fotbalului italian cu planuri mari cu Monza

Monza, club cu peste 100 de ani de existență, visează la prima participare în Seria A, iar de această dorință stau agățați doi dintre cei mai influenți oameni din fotbalul italian. Este vorba de omul de afaceri Silvio Berlusconi, cel care a investit și a dominat fotbalul continental cu AC Milan și Adriano Galliani, managerul responsabil cu strategia din spatele „diavolului milanez”, unul dintre marii conducători din fotbalul italian.

Berlusconi a preluat Monza în toamna lui 2018, după ce, cu un an în urmă, a cedat Milanul chinezilor de la Sport Investment Lux, echipa a obținut promovarea în eșalonul secund, iar fostul premier al Italiei a investit serios pentru următoarea bornă, Serie A.

Berlusconi a promis un buget de 30 de milioane de euro. A cumpărat jucători din Croația și Polonia

Într-un interviu oferit, anul trecut, jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, Berlusconi a promis un buget colosal la Monza, 30 de milioane de euro, iar după ce a preluat clubul a reușit să aducă mai mulți fotbaliști cu experiență la echipă, cum ar fi Giulio Donatti, Antonio Barilla sau Kevin Prince Boateng, cel care a plecat, între timp, la Hertha Berlin. Tot anul trecut, Berlusconi a plătit 4,5 milioane de euro pentru Mirko Maric, golgheterul lui Osijek, un record pentru clubul din „Cizmă”. Din Polonia, Monza l-a adus pe danezul Christian Gytkjaer, un atacant cu cifre impresionante la Lech Poznan, 55 de goluri în 102 jocuri pentru formația poloneză.