Pleacă și Deian Sorescu? Ziua transferurilor în România. Legia și-a îmbunătățit oferta

Ștefănescu Dragoș / 23.08.2021, 18:17
Pleacă și Deian Sorescu? Ziua transferurilor în România. Legia și-a îmbunătățit oferta

Deian Sorescu a avut evoluții excelente în primele etape ale Ligii 1. În urma evoluțiilor sale, dinamovistul a intrat în atenția mai multor cluburi din străinătate. Deian Sorescu este aproape de plecarea de la Dinamo după ce Legia și-a îmbunătățit oferta inițială.

Deian Sorescu, jucătorul de 1 milion de euro din ”Ștefan cel Mare”

Deian Sorescu (23 de ani) a avut evoluții foarte bune în startul noului sezon al Ligii 1. El este fotbalistul care a impresionat cel mai mult din lotul lui Dinamo. Sorescu a marcat 5 goluri în cele două victorii din Liga 1 ale roș-albilor, cu Voluntari (3-2) și cu Clinceni (3-1). În urma evoluțiilor sale, fundașul dinamovist a intrat în atenția câtorva clubrui din străinătate. Cum problemele financiare de la Dinamo sunt stringente, Iuliu Mureșan nu pare dispus să renunțe la Sorescu decât pentru cel puțin 1 milion de euro.

Sorescu are ceva oferte, dar să vedem. Le analizăm și dacă o să fie momentul potrivit o să ne despărțim, dar mie îmi e greu să ne despărțim de un jucător ca Sorescu. E un jucător important atunci când e liniștit și concentrat. Mai e și golgheter. Nu discutăm sub un milion”, a declarat Iuliu Mureșan la Pro X.

Legia și-a îmbunătățit oferta

Evoluțiile bune ale lui Deian Sorescu au atras atenția cluburilor din străinătate dar și din Liga 1. Printre cluburile interesate de fundașul dinamovist se numără Gaziantep și Legia Varșovia. Plonezii l-au mai dorit pe Sorescu dar oferiseră doar 350.000 de euro. După ce l-au vândut pe Josip Juranovic  la Celtic Glasgow pentru 3 milioane de euro, polonezii par hotărâți să-l cumpere pe Sorescu. Presa poloneză anunță că Legia dispusă să facă o nouă ofertă, de 500.000 de euro pentru fotbalistul român.

Gaziantep este și ea foarte interesată de transferul lui Sorescu. Turcii au făcut deja o ofertă de 600.000 de euro pentru fundașul dinamovist. Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a confirmat oferta turcilor.

Am avut o singură ofertă concretă, apoi ne-au trimis în scris. Cei de la Gaziantep au fost singurii care s-au interesat. Îi dăm credit în continuare lui Deian. Este un jucător foarte important și se așteaptă mult de la el. Știm cu toții că are forță, experiență, deși este un fotbalist tânăr!”, a declarat Iuliu Mureșan.

Deian Sorescu este dezamăgit de conducerea dinamovistă

Devenind cel mai important jucător al lui Dinamo, Deian Sorescu nu a ezitat să critice conducerea clubului. În nenumărate ocazii, fotbalistul și-a exprimat dezamăgirea față de deciziile luate în ”Ștefan cel Mare”. După înfrângerea cu Chindia Târgoviște, Sorescu a răbufnit la adresa conducătorilor dinamoviști.

Eu nu am discutat cu nimeni. Nu ştiu ce aţi auzit dumneavoastră. Am văzut prin presă, dar nu e adevărat ce am vorbit, dar nu vreau să mai întru în discuţii. Poate nu sunt dorit, poate sunt doar o marfă şi atât, n-am ce să spun. Cum mă simt? Cred că se vede pe teren, pentru că la orice clinci, la orice chestie sunt nervos.

În momentul de faţă sunt la Dinamo şi joc la Dinamo până în ultimul minut, până când voi fi plecat sută la sută. Dar, până atunci, voi da totul pe teren, pentru că o fac pentru mine şi o fac pentru a mulţumi o lume întreagă. Ce îmi trebuie? Linişte! Linişte şi siguranţă. Şi au fost foarte multe probleme, dar mai bine îi întrebaţi pe cei din conducere, că ei ştiu mai bine.

Fanii nu ştiu adevărul. De asta şi suntem unii cu psihicul la pământ, unii poate mai putem, unii poate nu au mai putut şi au plecat. Poate s-a rezolvat cu unii jucători, poate s-o fi rezolvat, dar cu mine, personal, nu s-a rezolvat absolut nimic, va spun din punctul meu de vedere”, a declarat Deian Sorescu după înfrângerea cu Chindia Târgoviște.