EXCLUSIV. Dinamo are, din nou, emoții cu licența și riscă să nu înceapă campionatul! „Există această datorie”. Suma pe care trebuie să o achite „câinii” până la finalul lunii

Cătălin Mureșanu / 10.06.2021, 13:34
EXCLUSIV. Dinamo are, din nou, emoții cu licența și riscă să nu înceapă campionatul! „Există această datorie”. Suma pe care trebuie să o achite „câinii” până la finalul lunii

Dinamo se chinuie să existe, iar suporterii, prin programul socios Doar Dinamo București luptă, în fiecare zi, pentru ca echipa lor de suflet să supraviețuiască. Datoriile înregistrate de SC Dinamo 1948 SA sunt principala povară, în timp ce situația juridică ține la distanță orice persoană sau firme care ar dori să investească în „Ștefan cel Mare”. În continuare, Pablo Cortacero, prin firma Lotus, deține pachetul majoritar de acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA -72%-.

Dinamo are, din nou, emoții cu licența, iar riscurile sunt enorme

Datoriile vin în cascadă. Din această cauză, „câinii” nu pot legitima jucători, iar principala sursă de venit, o nouă tranșă din drepturile tv, este așteptată tocmai în luna iulie, în timp ce sponsorii au virat, în avans, pentru a se putea obține licența, banii pentru sezonul care urmează să înceapă.

Revine problema licenței. Suma care trebuie plătită, până la finalul lunii, pentru ca Dinamo să poată începe campionatul.

Iar problema licenței revine în discuție și le dă, din nou, mari bătăi de cap oficialilor și suporterilor-acționari. În primăvară, dinamoviștii au achitat o sumă considerabilă pentru ca echipa să poată continua în Liga 1 și, eventual -într-un final nu a mai fost cazul- , să poată juca în cupele europene. Însă, chiar dacă s-a făcut un efort uluitor și au fost achitate sute de mii de euro într-un timp foarte scurt, datoria acoperită fiind de peste un milion de euro, puțin peste 200.000 de euro au fost amânați de la plată, la umbra unei circulare UEFA, care permite ca un procent de 15% din întreaga datorie să poată fi reeșalonat pentru data de 30 iunie 2021.

În aceste condiții, se apropie scadența și fanii trebuie să se zbată, din nou, pentru a strânge această sumă. Altfel, Dinamo riscă să nu înceapă campionatul!

Constantin Eftimescu dă asigurări că dinamoviștii vor lua licența

PlaySport.ro a luat legătura cu Constantin Eftimescu, președintele Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA, cel care a confirmat că dinamoviști trebuie să strângă și să achite această sumă până la finalul lunii iunie. Oficialul „câinilor” nici nu percepe ca Dinamo să nu înceapă campionatul din cauza acestei plăți și dă asigurări că datoria va fi închisă.

Da, așa este, există această sumă- datorie- pe care trebuie să o achităm pentru licență, până la sfârșitul lunii, nu știu exact cât este, undeva la 200-250 de mii de euro. Însă nici nu concepem ca acest lucru să nu se întâmple, nu poate fi vorba de așa ceva”, a declarat șeful CA-ului de la Dinamo.

Datorii mari către jucători

Curg notificările pe adresa clubului. După Sorescu, Anton, Nemec, Fabbrini și Janusz Gol au notificat clubul pentru plata salariilor restante.
Cu mulți dintre angajați neplătiți de luni bune și jucători care înregistrează datorii salariale de două sau chiar trei luni, situația pare fără ieșire. PlaySport.ro a aflat că, zilnic, pe mailul clubului vin notificări din partea jucătorilor. Deian Sorescu a recunoscut că a fost nevoit să recurgă la acest gest, ultimii în această lungă listă fiind Paul Anton, Adam Nemec, Diego Fabbrini, Janusz Gol sau tânărul Cătălin Măgureanu.

Acum a mai rămas o lună de neplată pentru că am trimis o notificare la cei de la club. Eram neplătit de patru luni ți am trimis notificare să îmi plăteasadcă trei salarii, pentru că deja era foarte mult și nu mai dăderau niciun semn. Mă simt foarte prost față de colegi, ei nu au primit niciun ban, dar dacă altă situație nu a fost, să ne înțelegem… Chiar intram în a cincea lună de neplată și nu era bine”, a declarat Deian Sorescu pentru Telekom Sport.