EXCLUSIV. Dinamo dă lovitura pe piața transferurilor: „Este uriaș, e bun! A marcat o căruță de goluri la turneul final” Cine este jucătorul VIDEO

Robert Zanfir 29.01.2023, 09:00
EXCLUSIV. Dinamo dă lovitura pe piața transferurilor: „Este uriaș, e bun! A marcat o căruță de goluri la turneul final” Cine este jucătorul VIDEO

Ionuț Popa a vorbit la „Dinamo 7/9” despre transferurile perfectate de echipa lui Xavi Pascual. Liderul din „Liga Zimbrilor” pregătește și o lovitură de proporții din handbalul mare.

Aflată pe un incredibil loc 4 în grupele Ligii Campionilor, Dinamo trage tare pentru o performanță istorică în cea mai tare competiție intercluburi. Iar planurile lui Xavi Pascual nu se opresc aici. Ionuț Popa a dezvăluit pentru Playsportantrenorul „dulăilor” are o clauză de 1 milion de euro și planuri incredibile. Vrea ca roș-albii să ajungă în trei ani la nivelul francezilor de la PSG.

Dinamo dă lovitura pe piața transferurilor. Anunțul lui Ionuț Popa

Președintele lui CS Dinamo a vorbit în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9”, moderată de Cătălin Mureșanu, despre campania de transferuri a „dulăilor”. Ionuț Popa a devăluit două dintre numele aduse deja și a anunțat un viitor transfer de răsunet.

„Portarul de la Veszprem, Vladimir Cupara, este semnat. Bugulet de la Baia Mare. Gabriel Cumpanis nu este semnat, nu. Antrenorul știu că l-a dorit și anul trecut și, având în vedere că avem nevoie de români, este o opțiune”, a spus Ionuș Popa la „Dinamo 7/9”.

Vine un nume mare la Dinamo

„Am mai semnat pentru vara asta cu un jucător. Este la Mondial și acum este în sferturi, dar nu putem să îl anunțăm. Are meci astăzi (miercuri – n.r.). Un jucător tânăr, foarte bun, a marcat o căruță de goluri la Mondial, este uriaș, e bun. Vreau să spun că mă bucură feed back-ul jucătorilor buni, de perspectivă, care spun uau, când aud de Dinamo. Spun direct, da, vreau să mă antrenez cu Xavi Pascual.

Vă dau un exemplu. S-a reunit lotul luni, două antrenamente pe zi. Pasqui este la opt la birou, pe laptop, tot stafful lui lucrează. Se ridică, uite, am găsit asta, am mai descoperit, uite, apărarea aici, trebuie să punem om acolo. Ei lucrează că într-un laborator. Ei pregătesc meciul cu Porto de anul trecut”, a mai povestit Ionuț Popa.

Xavi Pascual a venit să creeze un sistem în Romania. Nu neapărat să facă performanță, ci să creeze un sistem performant, pe care noi să îl copiez. Vă spun, noi de la Pascual am furat atâta tehnologie… nu exagerez. Foarte mult, eu mă consult cu el pentru orice sport, este că un consilier. Este foarte calculat, este foarte conectat la sistemul de înaltă performanță din Europa și din lume, sună pe oricine la orice oră, este foarte apreciat, dar este om. Nu înțeleg de unde atâtea așteptări. Ratăm o fază și văd oameni în tribună, în spatele meu: băi, antrenorul ăsta are orgolii, nu îl baga pe x, nu îl baga pe y. Mi se pare uneori incorect, pentru că știu cât muncește”,
Ionuț Popa, la „Dinamo 7/9”

Miklos Rosta, noul pivot al alb-roșiilor

Conform Radio Dinamo, cu privire la noua achiziție „de la mondial”, ar fi vorba de Miklos Rosta. Legitimat în prezent la Pick Szeged, pivotul naționalei Ungariei a marcat mai multe goluri la acest turneu final de Cupă Mondială.

A punctat de 13 ori în primele trei partide din faza grupelor. În următoarea fază a competiției, cu Suedia, a mai bifat șapte reușite. Totuși, Ungaria a pierdut, în sferturile de finală, în fața Danemarcei, scor 40-24.

Miklos Rosta are 24 de ani, 2.03 metri înălție și, în ultimele trei stagiuni, a evoluat pentru Pick Szeged, a doua forță a Ungariei. Exista șansa ca, în următoarea fază a EHF Champions League, „dulăii” să joace cu această formație.

Urmăriți Playsport.ro și pe