EXCLUSIV. Dinamo, în prag de vânzare! Un mogul media dorește să-i preia pe „câini”. Firma care deține drepturile tv în Liga 1 reprezintă cheia negocierilor. Au ales și antrenorul!

Cătălin Mureșanu / 02.07.2022, 18:02
EXCLUSIV. Dinamo, în prag de vânzare! Un mogul media dorește să-i preia pe „câini”. Firma care deține drepturile tv în Liga 1 reprezintă cheia negocierilor. Au ales și antrenorul!
  • Dinamo poate fi revitalizată de un mogul media! Adrian Tomșa, omul de afaceri ardelean care deține mai multe posturi tv, poartă negocieri pentru preluarea acționariatului SC Dinamo 1948 SA;
  • Tomșa este acționar în cadrul EAD Interactive, firma care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1 până în 2024;
  • Negocierile sunt destul de avansate și, în caz că semnăturile vor fi așezate pe contracte, Ovidiu Burcă are șanse mari să fie alesul pentru funcția de antrenor la Dinamo.

Dinamo poate intra într-o nouă eră. PlaySport.ro a aflat că, în momentul de față, s-au purtat negocieri importante între Dorin Șerdean (acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA prin firma Lotus, cu o cotă socială de 72, 8%), Răzvan Zăvăleanu (reprezentantul RTZ & Partners SPRL- administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA) și un om de afaceri important din România.

Toate informațiile strânse de PlaySport.ro duc spre numele omului de afaceri Adrian Tomșa, un important jucător pe piața media din țara noastră.

Tomșa poate prelua Dinamo, via EAD Interactive SRL, societatea care deține drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024

Tomșa este patronul Clever Media, firma care deține mai multe posturi tv, printre care Prima Tv și pachetul Look Tv care, între timp, după o tranzacție de efect, s-a transformat în Prima Sport. Pe lângă aceste canale importante din grila TV, Clever Media deține și Agro Tv, respectiv Profit Tv.

Din informațiile PlaySport.ro în negocierile pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni ar fi implicată și firma EAD Interactive SRL, societatea care a achiziționat, în 2019, drepturile tv pentru Liga 1 până în 2024 în schimbul sumei de 28 milioane euro pentru fiecare sezon. EAD este condusă de Orlando Nicioară și Adrian Tomșa ar avea legături directe cu EAD.

dinamo in prag de vanzare. Orlando Nicoara posibil investitor
Orlando Nicoara, acționar EAD Interactive SRL

În 2019, Orlando Nicoară, citat de paginademedia.ro  dezvăluia faptul că Tomșa este acționar al EAD Interactive SRL:

„Este acţionar în EAD. Cunosc marota aceasta cu Adrian Tomşa care ar fi un apropiat al lui Zoltan Teszari. În momentul de faţă, Adrian Tomşa reprezintă interesele companiilor în care este acţionar”.

Semn că negocierile sunt avansate. Burcă, antrenorul dorit de noul acționar, a fost prezent la primul amical al lui Dinamo

Revenind la Dinamo, în ultimele săptămâni, negocierile dintre părți s-au intensificat, au fost purtate discuții directe, partea interesată de preluarea clubului a primit acte și a discutat, atât la București, cât și la Cluj, cu reprezentanți de la Dinamo, iar săptămânile viitoare există șanse să fie parafate și actele.

Negocierile dintre Adrian Tomșa / EAD și reprezentanții SC Dinamo 1948 SA sunt „destul de avansate”, așa cum au confirmat sursele PlaySport.ro. Discuțiile reprezintă și principalul motiv pentru care administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA nu a convocat, în ciuda cererii Lotus, Adunarea Generală a Acționarilor. Așa cum am dezvăluit, în cazul în care omul de afaceri ardelean o să preia clubul alb-roșu, acesta urmează să desemneze noul administrator special și noul antrenor. Ovidiu Burcă, prezent la amicalul de sâmbătă pe care Dinamo l-a disputat la Chiajna și pe care l-a pierdut, scor 0-1 .