EXCLUSIV. Dinamo se întărește în compartimentul ofensiv. Doi foști rapidiști, pe radarul „câinilor”

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 27.07.2022, 19:41
EXCLUSIV. Dinamo se întărește în compartimentul ofensiv. Doi foști rapidiști, pe radarul „câinilor”
  • Saifeddine Alami (29 de ani) și Darius Alexandru Pop (29 de ani) sunt în negocieri cu Dinamo. Ambii, jucători de profil ofensiv, pot rezolva problemele din atacul „câinilor”;
  • Din informațiile Playsport.ro, Ovidiu Burcă îi dorește pe cei doi fotbaliști în „Ștefan cel Mare”. Atât Pop, cât și Alami au jucat la Rapid într-o perioadă în care tehnicianul „câinilor” se afla acolo.

Întăriri în compartimentul ofensiv

Dinamo mai are la dispoziție o săptămână și jumătate pentru a se pregăti de debutul ligii secunde. În acest sens, „câinii” forțează câteva transferuri pe ultima sută de metri înainte de primul meci, cu Progresul Spartac.

Astfel, în ultima vreme, în presă s-a scris despre interesul lui Dinamo pentru jucători ca Marc, Horșia sau Iulian Roșu. Totuși, momentan, niciunul dintre aceștia nu a ajuns la un acord cu „câinii”.

Playsport.ro a mai aflat, însă, de încă doi jucători pe care îi dorește Ovidiu Burcă. Din sursele noastre, este vorba de Saifeddine Alami și Darius Alexandru Pop.

Primul, fotbalist originar din Maroc, a jucat la Rapid în stagiunea trecută. În 13 meciuri disputate pentru giuleșteni, în stagiunea 2021-2022, africanul a marcat două goluri.

În ceea ce-l privește pe Darius Alexandru Pop, atacant de meserie, acesta vine de la Viitorul Dăești, formație din Liga a 3-a. De-a lungul carierei, el și-a împărțit activitatea fotbalistică între eșalonul secund și terț. A mai bifat, pe lângă Rapid, formații precum Poli Timișoara, UTA sau Dunărea Călărași.

Mai mult, de remarcat este faptul că ambii fotbaliști au jucat la Rapid, într-un anumit moment, iar acolo se afla Ovidiu Burcă, fie în conducere, fie pe banca tehnică a echipei secunde. Atât Alami, cât și Pop se află în negocieri cu Dinamo, conform surselor Playsport.ro.

Dinamo, victorioasă în al doilea amical al verii cu Burcă pe bancă

După victoria 2-1 cu CSO Plopeni, Dinamo obține al doilea succes în mandatul lui Ovidiu Burcă. Cu un adversar de același eșalon ca echipa din Prahova, Liga a 3-a, „câinii” s-au impus, în oglindă, la limită. Golul victoriei a fost marcat încă din prima repriză, de Valentin Lazăr, revenit în „Groapă” în această vară.

În spatele porților închise, Dinamo s-a deplasat în județul Ilfov, pe stadionul celor de la Popești-Leordeni, pentru a disputa partida amicală. Deși programată inițial la ora 10.00, meciul a început cu 15 minute întârziere.

Mai mult, Buhăescu, noul atacant al „câinilor”, veni de la rivalii din Ghencea, a fost titular.

Echipă de start: Oncescu – Moura, Giafer, Țone, Amzăr – Dudea, N. Roșu – Bordușanu, Bani, Lazăr – Buhăescu.

Rezerve: Fara, Eșanu, Buleică, Stan, Ivanov, Zamfir, Crețu, Gavrilă, I. Roșu, Bobea, Ionescu, Florescu, Măgureanu, Daniel, Yanis Cune, Pop.

Liga a 2-a va debuta pe 6 august. Până atunci, dinamoviștii mai au la dispoziție un singur amical pentru a încheia pregătirea de vară. Adversara alb-roșiilor va fi, din nou, o echipă din eșalonul terț: CS Tunari.