EXCLUSIV. Echipa națională, victimă a ”războiul rece” Becali – Rădoi! Motivul ascuns pentru care nașul îl atacă mereu pe fin și cum sunt afectate relațiile de familie

Claudia Balan / 24.04.2021, 14:32
EXCLUSIV. Echipa națională, victimă a ”războiul rece” Becali – Rădoi! Motivul ascuns pentru care nașul îl atacă mereu pe fin și cum sunt afectate relațiile de familie

Când lucrurile păreau să se fi liniștit între antrenori și șefii federației, când sorții au fost blânzi, generoși chiar cu ”olimpicii” lui Mirel Rădoi, Gigi Becali a tulburat din nou apele la nivelul echipei naționale.

Echipa națională, victimă a ”războiul rece” Becali – Rădoi! Motivul ascuns pentru care nașul îl atacă mereu pe fin și cum sunt afectate relațiile de familie

Milionarul din Pipera n-a așteptat prea mult și i-a dat decisiva finului Rădoi! ”„Ce Olimpiadă? Niciun jucător, nu las niciun jucător. Ce să las? Nu las niciun jucător. Să trimită Burleanu jucători, și cu arbitrii. Burleanu și cu arbitrul Kovacs, să trimită ei jucători. Să-i ia de la CFR și să-i trimită, cu toate mizeriile pe care le fac”, a spus Becali furios din cauza așa-ziselor arbitraje defavorabile FCSB-ului în campionat.

Doar că, susțin surse extrem de bine informate din fotbalul românesc, acesta ar fi doar un pretext, doar vârful aisbergului în disputa mocnită dintre FCSB și echipa națională, existând deja un război rece în toată regula între nașul Becali și finul Mirel Rădoi, după ce ultimul a refuzat categoric orice relație cu cel care i-a fost patron.

”E slab, l-am pus antrenor fiindcă e finul meu!”

Mirel Rădoi a antrenat FCSB în 2015. A fost un mandat scurt, pe care antrenorul a decis să-l încheie după ce a înțeles că nu mai este dorit de nașul său pe bancă.

FCSB fusese eliminată de Partizan Belgrad din preliminariile UEFA Champions League și de Rosenborg, în play-off-ul Europa League, iar Becali care pierduse banii din grupe spumega pe la colțuri, de furie.

Totuși, cel care a propus ca înțelegerea să ia sfârșit a fost Rădoi. I-a și spus nașului ca să-și caute antrenor, lăsându-i în schimb o perioadă de grație. Care n-a mai existat, Gigi Becali încălcând pactul dintre ei, și anume să nu-i critice jucătorii.

Înaintea ultimului meci, Becali, intrat în vestiar sub pretextul să-i încurajeze, l-ar fi făcut praf pe Guilherme. Iar Rădoi a priceput rapid semnalul: că practic Gigi a vrut să-l facă să plece mai repede.

”Era slab ca antrenor, l-am pus fiindcă e finul meu!”, ar fi afirmat ulterior Becali, iar replica a ajuns și la urechile lui Rădoi. A fost momentul în care s-a produs o ruptură totală și iremediabilă. Mirel nu i-a mai răspuns de atunci la telefon, și acum au ajuns să nu mai schimbe nici măcar un mesaj de sărbători.

Becali, cel mai vehement contestatar al selecționerului

În contextul barajului ratat în toamnă, cu Islanda, și al seriei negative din Liga Națiunilor, Gigi Becali, care își luase o lungă pauză de la aparițiile tv, a revenit și s-a lansat aprig într-o tiradă la adresa selecționerului. ”Dacă avea onoare, își dădea demisia!”, a tunat nașul lui Rădoi.

La ceva timp, în stilu-i caracteristic, Becali și-a cerut tot public scuze, doar că pentru Mirel n-au contat absolut deloc.

Șicane și contre pe jucătorii de la lot

Primul episod s-a consumat tot astă toamnă, în noiembrie, după  ce Rădoi a anunțat că va continua totuși la națională, chiar dacă lumea credea că va demisiona după egalul cu Irlanda de Nord.

Doi dintre jucătorii prezenți la lot, Man și Tănase, s-au accidentat în partida cu Gaz Metan. Selecționerul a spus în presă că i s-a transmis că oficialii de la FCSB vor ieși și vor da vina pe echipa națională, pentru asta.

Echipa națională, victimă a ”războiul rece” Becali – Rădoi! Motivul ascuns pentru care nașul îl atacă mereu pe fin și cum sunt afectate relațiile de familie

”Din prietenia care credeam că ne leagă, chiar dacă am vorbit foarte rar în ultimii ani, decât să “tai din fașă”, mai bine dai un telefon. Dacă nu te crezi superior”, a reacționat Mihai Stoica pe Facebook.

Doar că așa cum a anticipat Rădoi în cazul celor doi, s-a întâmplat cu Florinel Coman, care a ieșit accidentat chiar în debutul partidei cu Macedonia de Nord.

Cel care a aruncat vina pe staff-ul naționalei a fost vărul Victor Becali ”Am auzit de la cineva că la națională s-au antrenat pe sintetic! Nu e normal. Ca un fotbalist profesionist să se antreneze pe sintetic e mai complicat. Te antrenezi pe ce joci. Îmi cer scuze dacă nu e așa, dar așa am auzit”, a spus Victor Becali în Fanatik.

FRF a recționat prompt, printr-un comunicat: ”În mandatul lui Mirel Rădoi nu a existat nicio ședință de pregătire desfășurată pe suprafață sintetică!”.

Presiune în familie

Deși nu recunosc direct, nici nu mai este nevoie de precizat din ce tabără fac verii lui Gigi, Victor și Giovani.

După eșecul de la Erevan, Giovani l-a pulverizat pe Mirel Rădoi, transmițându-i că a făcut marketing din infectarea cu coronavirus și că ar fi trebuit să fie plecat demult de la cârma naționalei.

”Rădoi, continuând aşa, îşi face rău carierei! Cred că trebuia să-şi dea seama când a pierdut cu Islanda. Erau două meciuri accesibile la baraj, mulţi ne-au considerat favoriți. Dacă era deştept, după meciul cu Islanda trebuia să-şi dea demisia.”, a spus atunci vărul cel mare la Telekom.

Care, pe lângă susținerea pe care ar acorda-o în familie, zic gurile rele că ar avea și propria-i venedetta. De ce? Pentru că s-ar fi simțit vizat de afirmația șocantă a lui Rădoi, care a susținut că atunci când antrena tineretul, ar fi existat o tentativă de mituire a sa ca să ia anumiți jucători la lot.

Giovani îi ia partea vărului Gigi

Giovani, de partea nașului Gigi

„A fost oarecum un zvon, când eram la tineret, în care cineva a încercat oarecum. I-am zis că sunt de acord, ‘pentru 50.000 de euro o să îți iau jucătorul, dar să știi că în secunda 2 după ce mi-ai adus banii, poliția e la ușă!’, a spus Mirel Rădoi cu subiect și predicat.

De altfel, fără să ia partea fățiș unuia sau altuia în privința disputei cu jucătorii chemați la lot pentru Jocurile Olimpice, Giovani i-a și dat de înțeles subtil selecționerului că nu-i poate forța mâna lui Gigi să-i lase jucători pentru olimpiadă făcând trimitere la regulament. Care nu constrânge în niciun fel cluburile.