EXCLUSIV. A plecat de la Dinamo, l-a vrut FCSB, însă poate ajunge în Italia. După Louis Munteanu, Fiorentina vrea să aducă un alt tânăr român

Cătălin Mureșanu / 20.04.2021, 15:35
EXCLUSIV. A plecat de la Dinamo, l-a vrut FCSB, însă poate ajunge în Italia. După Louis Munteanu, Fiorentina vrea să aducă un alt tânăr român

Dinamo își pierde, pe bandă, tinerii crescuți la Centrul de Copii și Juniori. Lipsa infrastructurii, antrenori neplătiți cu lunile, intereserele impresarilor și complicitatea oficialilor au dus la situația în care, în ultimele luni, zeci de copii au plecat de la Dinamo.

EXCLUSIV. A plecat de la Dinamo, l-a vrut FCSB, însă poate ajunge în Italia. După Louis Munteanu, Fiorentina vrea să aducă un alt tânăr român

Dacă cei de la grupele de inițiere, minifotbal, au migrat spre proaspăt înființata academie de la Clubul Sportiv Dinamo, alții, de la echipele mai mari, au ales chiar rivala FCSB. Este cazul celor doi fotbaliști născuți în anul 2003, ambii în anturajul loturilor naționale – Claudiu Badea și Luca Ciontea-, cei care au ales rivala, aceștia fiind singurii doi jucători pe care academia din Berceni i-a „furat” din „Ștefan cel Mare”. VEZI mai multe AICI!

Grupa 2003 s-a destrămat. Înaintea lui Mitrovic, alți doi puști au plecat, ambii la FCSB

Tot de la grupa juniorilor născuți în 2003 a plecat și Aleksander Mitrovic, portarul promovat la Dinamo 2, pe care Gigi Mulțescu l-a debutat la echipa mare în amicalul de gală de la Kiev, contra lui Dinamo. Astfel, fiul fostului atacant de la FC Național, Slavisa Mitrovic, s-a despărțit de echipa care l-a format după ce și-a depus memoriu, nefiind plătit de luni bune. Declarat jucător liber de contract, tânărul goalkeeper a fost asaltat cu oferte din toată țara, Viitorul, Voluntari și FCSB fiind formațiile care au vrut să-l semneze, însă, până în acest moment, părinții jucătorului au evitat să ia o decizie, în timp ce puștiul a declarat, răspicat, că varianta FCSB cade, motivul fiind exclusiv sentimental.

PlaySport.ro a aflat că Mitrovic jr este ademenit de posibilitatea unui contract în străinătate. Ar fi vorba de o trecere în Italia, acolo unde fostul dinamovist, prin contactele unor impresari, este ademenit de Fiorentina. Problema o reprezintă faptul că reprezentanții clubului viola ar dori, așa cum procedează în mai toate cazurile atunci când este vorba de un junior, să-l testeze pentru o perioadă, apoi, dacă sunt mulțumiți, să-i propună un contract.

Mitrovic jr, ademenit de Fiorentina
Mitrovic jr, ademenit de Fiorentina

Fanii încearcă să-l întoarcă pe Mitrovic

Suporterii dinamoviști au primit cu indignare vestea că Mitrovic a fost declarat liber de contract, au căutat vinovații și, în aceste zile, strâng bani și încearcă să-i convingă pe părinții goalkeeperului să semneze o nouă înțelegere cu formația la care fiul lor s-a format. 2000 lei era valoare vechii înțelegeri, salariu pe care Mitrovic nu l-a mai încasat în ultimele 4 luni.

Fiorentina a mai luat, toamna trecută, un tânăr fotbalist român

Echipa la care Adrian Mutu a scris istorie, iar Ianis Hagi a eșuat în prima sa experiență peste hotare, a adus, toamna trecută, un alt tânăr jucător român. Este vorba de Louis Munteanu, fotbalist născut în anul 2002, fostul elev al lui Gică Hagi de la Viitorul reușind să se impună la Fiorentina Primavera, formație pentru care înscrie constant.