EXCLUSIV. Episodul „Tamaș” are parte în continuare de ecouri: „Nu ai voie să faci așa ceva niciodată”

Radu Bordei 02.02.2023, 09:37
EXCLUSIV. Episodul „Tamaș” are parte în continuare de ecouri: „Nu ai voie să faci așa ceva niciodată”

Scandalul în care au fost implicați Nae Constantin și Gabi Tamaș a zguduit Petrolul. Antrenorul „găzarilor” și-a înregistrat fotbalistul în timp ce acesta înjura conducerea și suporterii. Fundașul a părăsit deja echipa, dar i-a făcut plângere antrenorului. Dan Alexa consideră și el că tehnicianul Petrolului a greșit grav.

Alexa știe cine a greșit în conflictul dintre Nae Constantin și Gabriel Tamaș. „Va plăti pentru asta”

Într-un interviu extraordinar acordat pentru Playsport, Dan Alexa a criticat gestul antrenorului de la Petrolul de a-l înregistra pe Gabi Tamaș. Inciedntul a avut loc anul trecut, după o înfrângere cu FCSB. Fundașul și-a sunat antrenorul și a avut o izbucnire furioasă, printre care și la adresa fanilor. Mai mult, tehnicianul a permis ca înregistrarea să ajungă la fani. 

Va plăti mai târziu pentru că a dat acea înregistrare în public. Nu se face așa ceva. Omenește. Nu se face! El e un antrenor foarte bun, cu un început de carieră remarcabil. La Recea a avut rezultate, cu Petrolul a promovat având un buget mai mic decât în anii în care s-a ratat obiectivul. Are merite absolut incontestabile. Dar n-ai voie să faci așa ceva, indiferent ce s-a întâmplat, a comentat Alexa pentru Playsport

Dan Alexa se miră și el de longevitatea fostului coleg de la Dinamo.

Mai joacă lejer în Liga 1 cel puțin un sezon. Dacă s-a dus acum la Chiajna, e clar că trag la promovare. Am avut și noi o discuție cu el, la Brașov, dar clubul e încă într-o perioadă de reașezare și n-am vrut să-l încurcăm. Mi-l aduc aminte de mic, am jucat un amical Dinamo – Tractorul. Era încă în liga secundă. Și a prins un trasor de la vreo 40 de metri direct în transversală, de s-a speriat și Cristi Munteanu, Babicu’, portarul. Vorbeam apoi în vestiar: ”Băi, nene, ce-a pleznit-o ăla micu!”. Și, după vreo două luni, ne-am trezit cu el în Ștefan cel Mare. Era cuminte atunci! a declarat Alexa

Gabriel Tamaș ar fi avut mai multe ieșiri necontrolate la Petrolul. Noi amănunte ies la iveală din vestiarul ploieștenilor

Ajuns la Chiajna, fotbalistul de 38 de ani ar fi avut parte de mai multe incidente neplăcute la Petrolul. Iulian Anghel, fost jurnalist sportiv și apropiat al lui Nae Constantin, a prezentat o serie de derapaje pe care Tamaș le-a avut la clubul ploieștean. Dezvăluirile au fost făcute pe un grup al suporterilor ”lupilor galbeni”. Anghel susține că veteranul fotbalist avea un comportament agresiv chiar și față de antrenorul Nae Constantin, acesta reușind cu greu să-l calmeze. Mai mult, se pare că Tamaș îl jignea frecvent și pe Costel Lazăr, președintele clubului Petrolul.

Săptămânal, Gabi obișnuia să bea un șpriț în plus, de regulă lunea, marțea sau miercurea. Acum a convocat toată echipa la o masă. N-au venit decât șapte fotbaliști, la baza lui Daniel Chiriță.

După un pahar, două, trei, cinci, șapte, omul s-a pus pe telefoane, ca să rezolve problemele clubului. Costel Lazăr (n.r. – președintele clubului) nu i-a răspuns, Claudiu Tudor (n.r. – directorul sportiv) nu i-a răspuns, Nae Constantin a răspuns, la zece seara. Era pentru prima dată când îl suna Tamaș și a crezut că era ceva foarte important.

De față cu ceilalți colegi, fundașul s-a apucat să dea în stânga și-n dreapta, de la tactică, la strategia clubului, la conducere, fani, suporteri i-a organizat pe toți. Sesizând că e băut, antrenorul a încercat să-l calmeze, fără mare succes, dar i-a oferit o zi liberă să se liniștească.

Trebuie menționat că de câte ori se îmbăta, Tamaș obișnuia să-l sune pe Costel Lazăr să-l ia la înjurături și să-i spună că el pleacă a doua zi de la echipă. Indiferent cât de hulit e Lazăr, nu-i normal să-ți suni președintele și să-i urezi de familie, a declarat Iulian Anghel.

Urmăriți Playsport.ro și pe