EXCLUSIV. Eric de Oliveira despre viitorul Gazului. „Momentan suntem retrogradați, nu falimentați. Din ce știu, a fost înființată o nouă echipă!”

Bădulescu Silvian / 10.05.2022, 10:14
EXCLUSIV. Eric de Oliveira despre viitorul Gazului. „Momentan suntem retrogradați, nu falimentați. Din ce știu, a fost înființată o nouă echipă!”
  • Gaz Metan a câștigat în „derby-ul depunctatelor” din această etapă. Copiii Mediașului s-au impus într-un „thriller” contra Academicii Clinceni, 4-3, și au obținut primele puncte pe teren. Totuși, acestea vor fi scăzute din minusul de peste 30 pe care îl au deja;
  • În presa locală, partida disputată vineri, de la ora 17.30, a fost catalogată drept „ultimul meci de acasă din istorie”. Mai mult, tribunele bătrânului stadion au fost colorate de susținătorii formației care a eliminat pe Mainz, condusă de Thomas Tuchel, în urmă cu mai mulți ani din drumul către grupele Europa League;
  • Contactat de Playsport.ro, Eric de Oliveira, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din istoria de 77 de ani a clubului, a vorbit despre situația în care s-a afundat formația medieșeană. De asemenea, noul ambasador teqball România a menționat și despre crearea unei noi echipe care ar urma să-i calce pe urme Gazului;
  • Mai mult, în noua sa calitate de ambasador al teqball pentru țara noastră, Eric de Oliveira a recunoscut, în exclusivitate pentru Playsport.ro, ca în toamnă este posibil să fie organizat un meci demonstrativ la această disciplină sportivă împotriva lui Ronaldinho, care ar urma să vină în România.

„La club este un domn precum Răzvan Zăvăleanu la Dinamo!”

Deși în presă s-a scris de „ultima partidă din istorie de pe teren propriu”, Eric de Oliveira a ținut să precizeze că momentan echipa se află în insolvență, urmând ca din stagiunea viitoare să evolueze în Liga a 2-a.

(N.r. – S-a scris în presă că este ultimul meci din existență pe teren propriu) Echipa se află în insolvență momentan, nu înțeleg de ce s-a scris asta. Din ce am înțeles, la club este un domn precum Răzvan Zăvăleanu la Dinamo. Nu sunt zi de zi la club, ajung din când în când, dar situația de față este de echipă retrogradată care va juca anul viitor în Liga a 2-a. Nu există nimic oficial legat de desființarea a clubului.”

Mai mult, braziliano-românul este hotărât să vină alături de echipă, indiferent de eșalonul în care s-ar afla.

Cu cine să vin lângă echipă în ligile inferioare? Problema este de datorii. Trebuie bani ca să revii. Este greu, pentru că sunt datorii de plătit. Din ce-am înțeles, a fost înființată o nouă echipă, însă așteptăm și comunicatul oficial. Bineînțeles, dacă aș putea să recuperăm stema, numele, culorile clubului, m-aș alătura proiectului. Ne confruntăm cu realitatea, trebuie să trecem prin ligile inferioare, Liga a 4-a, a 3-a, pentru a reveni în prima divizie.”

„Copiii au dat dovadă de maturitate”

Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni oglindesc situația în care a ajuns fotbalul românesc. Ambele au făcut doar act de prezență în play-out, unde, cu o singură excepție, au înfrângeri pe linie și minus în clasament.

Singura victorie a fost a Mediașului împotriva ilfovenilor, 4-3, într-un „thriller” în care copiii Gazului s-au impus.

A fost o partidă frumoasă cu Clinceni. Meritau să câștige acești copii. Au dat dovadă de maturitate. Dacă situația această urată ar fi fost de mai mult timp, poate în acest moment ar fi avut mai multe victorii. Sigur, am înfruntat o echipă cu un nivel asemănător, dar dăruirea copiilor de a câștiga partida a fost mai mare. Sunt fericit pentru prima lor victorie în campionat.”

Mai mult, Eric a menționat și un aspect mai puțin plăcut legat de situația Gazului. Tot mai mulți părinți îl întreb pe acesta unde-și vor duce copiii dacă Gaz Metan falimentează.

Nimeni nu se aștepta să ajungem în acest punct. Dacă oamenii care au condus acest club au făcut lucruri greșite, a venit ora de plată. Noi, cei care iubim această echipă, suntem cei care suferim. Vedem ce-o să fie cu echipa nouă. Îmi pasă, însă, de copii. Sunt mulți care joacă la Gaz Metan. Mă întreabă părinții ce o să facă, unde îi duc să joace. Păcat de acest oraș și de echipa care trăiește de 77 de ani. Avem structură bună, mereu au fost condiții bune pentru copii. Aceștia au fost bine crescuți, dar acum ne confruntăm cu realitatea.”

De curând, cel mai bun marcator străin din istoria campionatului românesc a fost numit ambasador al Teqball România, sport înființat în Ungaria în urmă cu câțiva ani. În exclusivitate pentru Playsport.ro, Eric de Oliveira a menționat că este posibil să fie organizat un meci demonstratriv împotriva lui Ronaldinho, fostul mare star de la FC Barcelona și AC Milan, ambasador global al teqball.

E un sport care îți dă tehnică, viteză, viteză de gândire. Momentan, ungurii sunt cei mai buni la acest sport. Avem și noi un român care este pe primele locuri în lume. Este un sport în creștere, apreciez invitația primită. Se vorbește de un meci între mine și Ronaldinho, ambasador global al Teqball, care ar urma să fie organizat în țară, în luna august.”

Gaz Metan și Academica Clinceni au -49 de puncte în clasament

Cele două formații ocupă ultimele două poziții ale ierarhiei din play-out. De asemenea, în total, în urma deciziilor date pe baza datoriilor formate de către cele două, Academica Clinceni are -11 puncte în clasament, iar Gaz Metan -38, „grație” victoriei din meciul direct.

Mai mult, în acest sezon, ambele echipe au făcut, mai ales din play-out, prezența pe gazon, fără a pune reale probleme pentru adversarele lor. Copiii Gazului au fost surclasați pe stadionul „Rapid-Giulești” de echipa lui Adrian Mutu, scor 8-0.

Într-o comparație realizată între cele două, atât Gaz Metan, cât și Academica Clinceni au primit 28 de goluri în 8 partide, ceea se înseamnă o medie de 3,5 goluri/meci.

În ceea ce privește reușitele jucătorilor, Academica Clinceni a marcat 4 goluri, iar Gaz Metan 6, 10 în total, dintre care 7 doar în meciul direct. Astfel, dacă excludem partida disputată pe stadionul din județul Sibiu, în 8 partide din play-out, formațiile retrogradate deja au doar 3 goluri marcate.

Pentru ilfoveni urmează un meci acasă în fața celor de la FC Botoșani, echipă care joacă pentru prezența la barajul pentru UEFA Conference League, pe când Gaz Metan se deplasează la Ploiești, pentru partida cu Chindia.