Exclusiv. FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universității Craiova! O nouă lovitură primită de Rotaru din partea lui Becali

Cătălin Mureșanu 23.01.2021, 15:19
Exclusiv. FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universității Craiova! O nouă lovitură primită de Rotaru din partea lui Becali

FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universității Craiova! O nouă lovitură primită de Rotaru din partea lui Becali. Academia FCSB propune un nou puști în Liga 1. Pe finalul partidei cu FC Voluntari, în minutul 83, Gabriel Fulga, un junior în vârstă de 16 ani, urmează să împlinească 17 ani pe 28 februarie, a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc.

FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universității Craiova

Acesta l-a înlocuit pe Octavian Popescu, tânărul cu clauză de reziliere în valoare 100 de milioane de euro, o altă speranţă a liderului, devenit, între timp, o certitudine în echipa condusă de Toni Petrea.

Precum în cazul lui Octavian Popescu şi Fulga are aceeaşi clauză în contract, aspect foarte interesant, explicat de unul dintre oamenii din club pentru Playsport.ro:

„Este o măsură de protecție pentru a nu-i pierde, toți juniorii de la grupele de performanță au această clauză în contract”.

FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universitatii Craiova
FCSB l-a luat pe „noul Haaland” de sub nasul Universitatii Craiova

Iar Gabriel Fulga a avut nevoie de șapte minute plus prelungiri pentru a culege primele laude, Vasile Miriuță fiind impresionat de calitățile juniorului.

„Fulga e un puști foarte talentat, FCSB are o Academie de Fotbal cu puști foarte talentați. Cred că la ora actuală FCSB are cea mai bună academie de fotbal din România, peste Viitorul. Știu câțiva copii de-acolo, știu cum se lucrează și sunt foarte talentați”, a spus fostul antrenor de la CFR Cluj și Dinamo pentru LookSport.

Craiova a ezitat, Academia FCSB l-a luat

PlaySport.ro a aflat câteva detalii foarte interesante despre noul puști propus de Academia FCSB în lotul primei formații. Gabriel Fulga este din Oravița, la clubul Luceafărul din localitate, a evoluat la Școala de Fotbal Sport Kids Drobeta, iar Academia FCSB l-a adus, în iulie 2019, după ce l-a monitorizat o lungă perioadă, de la formația Pro Junior Craiova, echipă care a desființat anumite grupe și a propus juniorii la mai multe cluburi din Bănie. Fulga este un nou tânăr de valoare pe care liderul la zi al campionatului l-a furat de sub nasul rivalilor de la Craiova. Astfel, înainte de a ajunge în tabăra roș-albastră, Fulga s-a aflat în probe la „U” Craiova, indecizia oltenilor fiind speculată de scouterii Academiei FCSB. Astfel, FCSB l-a luat pe „noul Haaland”.

Prețul? FCSB urmează să plătească grila de formare pentru tânărul fotbalist, care, după debutul său în Liga 1, ar putea ajunge în jurul sumei de 25.000 de lei.

Postul? Gabriel Fulga este recomandat de scouterii FCSB pentru un singur post, atacant de careu. Veritabil! „Foarte muncitor”, aceasta este caracterizarea făcută de unul dintre oamenii care l-a urmărit în cantonamentul de la Berceni, l-a îndrumat și s-a implicat în tansferul său la Academia FCSB.

Recomandat de Cornel Mihart

Omul care l-a văzut și l-a recomandat pe Gabriel Fulga la FCSB este fostul fotbalist de la Dinamo, Jiul Petroșani, Astra și Petrolul, Cornel Mihart.

„Face parte din generația 2004, foarte bună, din această grupă am patru băieți la Viitorul și aștept să debuteze și ei în Liga 1, la fel la Craiova. Gabi s-a pregătit bine și în Antalya (n.r. Fulga a făcut parte din lotul echipei mari deplasat în Turcia), a jucat bine și în Liga Elitelor, e o creștere evidentă, un copil educat și muncitor. A vrut și Craiova să-l ia, însă tatăl său a ales FCSB. Aseară (n.red. dupa jocul dintre FCSB și FC Voluntari), am vorbit cu tatăl lui la telefon, iar cu Gabriel prin mesaje. I-am spus că acum începe greul! E o implinire a muncii noastre, de 11 ani avem școala de fotbal. Gabi este singur la părinți. Un jucător de fortă, mai mult un pivot, un atacant de pătrundere. Cred că seamănă cu Haaland”, a spus Cornel Mihart pentru PlaySport.ro.

Debut în Liga 1, neconvocat la loturile naționale

Interesant este că, până la debutul său în Liga 1, Gabriel Fulga a fost ignorant la loturile naționale pentru grupa sa de vârstă. De remarcat este faptul că tânărul atacant nu a fost convocat nici măcat o dată, statutul său fiiind de „jucător aflat în monitorizare”.

„Nu e nicio problome, nici Adi Ilie nu a jucat vreodată la loturile naționale și a ajuns la un nivel uluitor”, spune Cornel Mihart.

Urmăriți Playsport.ro și pe