EXCLUSIV. Foștii dinamoviști reacționează după eșecul de la Cluj. Părerile sunt împărțite: „Sunt convins că pot întoarce soarta barajului” vs. „Cu ei nu poți să joci nici la județ!”

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 22.05.2022, 15:48
EXCLUSIV. Foștii dinamoviști reacționează după eșecul de la Cluj. Părerile sunt împărțite: „Sunt convins că pot întoarce soarta barajului” vs. „Cu ei nu poți să joci nici la județ!”
 • Dinamo București e cu un picior în „Serie B”. Sâmbătă seară, formația antrenată de Dusan Uhrin jr. a fost învinsă, 2-0, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1 de către „studenții” lui Erik Lincar. Într-o atmosferă electrizantă pe „Cluj Arena”, „șepcile roșii” își împing „frații” în liga secundă;
 • Părerile au fost împărțite în ceea ce privește șansele dinamoviștilor la o „remontada” în „Ștefan cel Mare”, însă Florin Prunea a subliniat unitatea de care trebuie să dea dovadă toate suflarea dinamovistă în alb-roșu;
 • De asemenea, Gică Mihali și Ionel Ganea, foști jucători într-o eră cu totul diferită la Dinamo, au păreri împărțite vizavi de retur. Contactați de Playsport.ro,  cei doi și-au exprimat opiniile în ceea ce privește atât partida jucată în Ardeal, cât și returul din Capitală, programat duminică, 29 mai;
 • Mai mult, la invitația lui Răzvan Zăvăleanu, antrenorul care a dus echipa de U19 în semifinalele Ligii Elitelor a fost prezent pe stadionul din Cluj.
 • Gică Mihali – „Nici cei mai pesimiști dinamoviști nu s-ar fi așteptat la acest rezultat!”

  Gică Mihali a jucat în „Groapă” în perioadele 1991-1995 și 1998-2001. Cu 2 titluri naționale și 2 Cupe ale României, cel care este în prezent antrenorul echipei de U19 a îmbrăcat tricoul alb-roșu într-o altă eră a lui Dinamo.
  Contactat de Playsport.ro, fostul fundaș a vorbit despre meciul jucat pe „Cluj Arena” la care a participat la invitația lui Răzvan Zăvăleanu și a ținut să sublinieze determinarea de care au dat dovadă băieții lui Erik Lincar.

  Atmosferă senzațională. În ceea ce privește rezultatul, cred că nici cei mai pesimiști dinamoviști nu s-ar fi așteptat. Nici cei de la „U” Cluj. Au jucat foarte bine, dar diferența a fost făcută de determinarea lor. E o victorie meritată, nici nu intră în discuție. E adevărat, au avut parte și de niște greșeli copilărești din partea jucătorilor noștri. Totuși, fotbalul greșeala așteaptă. Mai apoi, cei de la „U” Cluj au crezut în șansa lor.”

  Deși premisele sunt sumbre pentru Dinamo, Gică Mihali este conștient că, în fața unui stadion plin, jucătorii formației din Capitală au forța necesară pentru a întoarce, în al 12-lea ceas, soarta barajului, a sezonului și, poate, a istoriei.

  Dinamo este cu spatele la zid. Totuși, să mai avem răbdare 5-6 zile și după să-i judecăm. Dacă ei duc Dinamo în Liga a 2-a, ar trebui să suporte consecințele. Sunt convins, totuși, că pot întoarce soarta barajului. Mi-e greu să cred că jucătorii clujeni sunt mai valoroși decât cei de la Dinamo. De asemenea, știm cu toții, un meci nu seamănă niciodată cu altul. O să fie un stadion plin.”

  Gică Mihali, fost „internațional” în 31 de ocazii, și-a anunțat prezența si susținerea la partida retur.

  O să vin la meci, bineînțeles. Am mers o noapte și o zi la Cluj, voi fi și la București pe stadion. Lumea fotbalului este diferită acum, e un interes personal peste tot. Nu știu dacă pentru actualii jucători ar însemna ceva prezența unor legende la meciul retur. Ei trebuie să se gândească la istoria clubului și să nu-l ducă în Liga a 2-a.”

  Ionel Ganea – „Cu Eșanu și Steliano Filip nu poți avea pretenții nici la județ!”

  Ionel Ganea, unul dintre marii atacanți ai României de după 2000, dar și un lider pe teren la ultimul titlu câștigat de Dinamo a oferit o declarație vizavi de partida disputată cu Universitatea Cluj.

  Contactat de Playsport.ro, „Ganezul”, cel care marca un gol cât o calificare contra Angliei la EURO 2000, a dat de pământ cu jucătorii formației din „Ștefan cel Mare”. În același timp, fostul jucător nu vede un deznodământ favorabil pentru elevii lui Dusan Uhrin jr.

  Ce poți să mai spui după un așa meci? Un singur lucru! Victoria Universității este meritată. Eu nu știu ce a pregătit Uhrin, nu-mi dau seama, n-am înțeles nimic. Cu Eșanu și Steliano Filip nu poți avea pretenții nici într-un meci cu o echipă de județ, nu ai cum! Nu mă așteptam să traiesc un baraj cu Dinamo, cum nu am speranțe nici la retur.”

  Florin Prunea, produs al Centrului de Copii și Juniori din „Groapă” a sunat adunarea. Fostul mare portar este foarte încrezător în forțele jucătorilor și suflarea dinamovistă trebuie să fie unită în aceste următoare zile care se pot dovedi ultimele în Liga 1.

  Este o săptămână foarte grea, dar am încredere în băieți, în antrenor. Dinamo nu are voie să retrogradeze, trebuie să fie toată lumea împreună. Doar așa se poate întoarce rezultatul. Dinamo nu mai are voie de amabilități. Să fie război, pentru că dacă vom avea aceeași atitudine, nu ne vom salva. Dinamo are nevoie de toată lumea, trebuie să lase capul jos, să muncească mult, să arate seriozitatea. Și, la retur, din primul minut să le arate clujenilor că nu au nicio șansă. Repet, chiar am încredere că Dinamo poate reveni.” a declarat Florin Prunea la Digisport.

  Returul dintre Dinamo și Universitatea Cluj este programat duminică, 29 mai, pe bătrânul stadion din „Ștefan cel Mare”. Dinamo este pusă față-n față cu prima retrogradare din istoria pornită în 1948.

Urmăriți Playsport.ro și pe