EXCLUSIV FOTO și VIDEO. Dinamo, pusă pe „Hold”. Arcul de Triumf, interzis „câinilor”! Cel puțin pentru moment

Bădulescu Silvian / 12.08.2022, 13:20
EXCLUSIV FOTO și VIDEO. Dinamo, pusă pe „Hold”. Arcul de Triumf, interzis „câinilor”! Cel puțin pentru moment
  • Dinamo urmează să joace primul meci considerat pe teren propriu din Liga a 2-a din istorie. „Câinii” ar fi vrut să dispute partida cu Oțelul pe arena „Arcul de Triumf”. Administratorul special, Vlad Iacob, a declarat că, în acest sezon, formația din „Ștefan cel Mare” va juca meciurile de „acasă” pe acest stadion. Ba chiar clubul a pus în vânzare abonamente pe arena pe care s-a jucat rugby sau fotbal feminin;
  • Conform ultimelor informații din presă, Ministerul Tineretului și Sportului îi amână pe „câini” din cauza faptului că gazonul trebuie schimbat. Playsport.ro vă oferă, în exclusivitate, imagini foto și video de la stadion. Într-adevăr, gazonul este ars, dar în jurul arenei nu au fost văzute utilaje sau mașini speciale care să lucreze pentru înlocuirea gazonului. În acest demers, nu se știe exact când vor începe procedurile de schimbare a suprafeței de joc sau cât vor dura.

Gazonul este ars pe „Arcul de Triumf”

Stadionul „Arcul de Triumf” rămâne un subiect de dispută încă de la ridicarea acestuia. Înainte de startul sezonului din Liga a 2-a, Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a dezvăluit că echipa va disputa meciurile de „acasă” pe acest stadion. Mai mult, a subliniat faptul că, până la ridicare arenei din „Ștefan cel Mare”, acest stadion va fi „adăpostul” echipei.

Până atunci (n.r. – 2024, construirea stadionului „Dinamo”) vom juca pe „Arcul de Triumf”.”, a declarat Vlad Iacob la sfârșitul lunii iulie.

Suporterii echipei aveau mari așteptări că formația lor se va muta aici. Totuși, conform MTS, din cauza gazonului, vor trebui să mai aștepte.

Din păcate, nu putem începe sezonul pe „Arcul de Triumf”. Am înțeles că s-a schimbat gazonul. Informal, am primit informația de la Minister că în luna septembrie vom juca acolo, fără să primesc o dată exactă, depinde de lucrări.”, a subliniat Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.

În acest sens, reporterul Playsport.ro a mers la fața locului pentru a capta câteva imagini foto și video cu stadionul, respectiv gazonul.

Din imaginile obținute, se vede clar că suprafața de joc a „Arcului de Triumf” este arsă și necesită o schimbare.

Mai mult, în jurul stadionului, mai exact în parcarea media, există utilaje, dar acestea par mai degrabă pentru întreținere decât pentru schimbarea gazonului.

Dinamo – Oțelul Galați, pe arena din Clinceni

Până în momentul în care Dinamo s-ar muta pe arena „Arcul de Triumf”, echipa trebuie să „facă naveta” pe alte stadioane. Ca și în prima etapă, când au fost oaspeți, „câinii” vor juca, din nou, la Clinceni. De această dată, însă, din postura de gazde.

Trupa antrenată de Ovidiu Burcă va primi vizita campioanei României din 2011, Oțelul Galați. Băieții lui Dorinel Munteanu vin după un egal la zero, în prima etapă, cu Politehnica Iași.

Trebuie menționat faptul că pe stadionul unde a evoluat Academica, vor mai juca în sezonul ligii secunde și Progresul Spartac sau Unirea Constanța.

Partida cu Oțelul Galați este programată marți, 16 august, de la ora 18.00. Accesul general este de 10 lei, conform ultimei postări de pe social media a „câinilor”. Bucureștenii au început cu dreptul stagiunea din eșalonul secund, victorie la limită, 1-0, prin golul marcat de Antonio Bordușanu.

În etapa a șasea, în liga a 2-a va avea loc „Eternul Derby”, Dinamo – Steaua. Partida va fi programată la jumătatea lunii septembrie, dar rămâne de văzut unde se va desfășura.

Gazdă va fi formația retrogradată din Liga 1. În cazul în care varianta „Arcul de Triumf” pică, meciul ar putea avea loc pe Arena Națională, conform lui Vlad Iacob.

Dacă vom avea o audiență bună la meciurile de „acasă”, vom face tot posibilul să evoluăm pe Arena Națională împotriva Stelei. Am avut noroc, ca să zic așa, la tragerea la sorți și vom evolua „acasă” împotriva celor de la CSA Steaua.”, pentru Ora Exactă în Sport.