EXCLUSIV. Fuzionează CS Dinamo cu SC Dinamo? Președintele CS a dezvăluit negocierile la care a participat și One: „Spun că o să se realizeze, e o chestiune de timp. Mi-au propus un procent, am refuzat”

Cătălin Mureșanu 27.01.2023, 12:21
EXCLUSIV. Fuzionează CS Dinamo cu SC Dinamo? Președintele CS a dezvăluit negocierile la care a participat și One: „Spun că o să se realizeze, e o chestiune de timp. Mi-au propus un procent, am refuzat”

Prezent în emisiunea „Dinamo 7/9” de la PlaySport.ro, Ionuț Popa președintele Clubului Sportiv Dinamo, a dezvăluit planul prin care s-a dorit – și, conform oficialului, subiectul pare, în continuare, de actualitate!- ca echipa din liga secundă și secția de fotbal a CS Dinamo să se unifice într-un proiect în care apare și implicarea celor de la One.

Oficialul clubului din „Ștefan cel Mare” a spus că, în acest sens, a avut mai multe discuții cu cei care conduc SC Dinamo 1948 SA și chiar a participat la o întâlnire cu potențialii investitori. Este vorba de afaceriștii din Grupul One, despre care presa a scris, în toamna anului trecut, că ar fi vrut să preia Dinamo. La această ședință a fost negociat și procentul pe care CS Dinamo ar putea să-l aibă în cadrul SC Dinamo au fost trasate planuri concrete.

Garanția CS Dinamo pentru One. Sfatul lui Ionuț Popa. „Comunicarea este greșită”   

„A fost o întâlnire. Mă refer la cei de la One, a fost o întâlnire la mine în birou, cu domnii Iacob, tată și fi, cu avocatul… în septembrie, octombrie. A fost în birou și avocatul celor de la One… ei au spus că dacă CS Dinamo este parte din proiect, atunci merg înainte. S-a făcut acel „haircut” atunci… cu planul de reorganizare (n.r. punctul prin care mare parte din datorii erau eliminate prin „Planul de reorganizare modificat”, respins, între timp, de judecătorul sindic) și probabil se închideau datoriile, era o sumă mai mică. Comunicarea este greșită, mi-o asum și o fac eu acum, să-i și ajut puțin, până la urmă avem același interes. Nu trebuie amestecat prezentul cu trecutul… toată lumea se sperie, mă duc să iau datorii, dar se pot face niște documente din punct de vedere juridic, prin care cineva să își asume prezentul, iar o altă parte să își asume că se ocupă de trecut. Și vă spun că DDB are puterea să se ocupe de pasiv, mai ales după „haircut”. Și cu domnul Iuhasz (n.r. Marin Iuhasz) și cu alți sponsori, mână de la mână, eu spun că într-un an de zile se închide”, a precizat șeful de la CS Dinamo.

„O facem? Și am spus sigur, de ce nu?… Cei de la One asta și-au dorit, o certitudine”

Din discursul lui Ionuț Popa reiese că această variantă, posibilitatea ca One să intre la Dinamo, iar Clubul Sportiv să devină acționar în cadrul SC Dinamo 1948 SA, nu a fost radiată. Confor șefului dinamovist există, totuși, mai mulți pași care trebuie îndepliniți, cel mai important fiind reducerea datoriilor de la masa credală printr-un nou plan de reorganzare validat de justiție.

„Din punctul meu de vedere este un brand, ei sunt listați la bursă, sunt super serioși, discută juridic (n.r. Grupul One), iar eu la o discuție nu pot să discut cu sufletul, a trebuit să discut cu ei pe legislație. Și ei m-au întrebat, astăzi este posibilă o asociere? Am răspuns că nu! Am explicat cu raționamentul juridic, au înțeles, dar au spus: după „haircut”, dacă achităm acea sumă de bani, dacă se închide datoria, o facem? Și am spus sigur, de ce nu? Este și interesul bazei sportive, a clubului, până la urmă fotbalul de aici s-a desprins… . Este bine ca CS Dinamo să fie garant. Și-i înțeleg și pe investitori, una este să intri în asociere cu x sau y, alta e să intri cu statul… te bazezi pe un lucru cert, iar certitudinea lipsește în fotbalul românesc în momentul de față. Și în sportul românesc, iar cei de la One asta și-au dorit, o certitudine”, a transmis Ionuț Popa.

„Spun că o să se realizeze, e o chestiune de timp și este o chestiune de reorganizare a lor”

Președintele dinamovist a precizat că, în timpul discuției, părțile au atins și negocierile legate de procentul de cotă socială prin care CS Dinamo ar fi intrat în acționariatul SC Dinamo 1948 SA. Aici, în primă instanță, One a înaintat o variantă, iar Ionuț Popa a respins-o. La fel, au fost puse la punct și aspectele sportive legate de cele două echipe, iar echipa de seniori a Clubului Sportiv Dinamo, care în prezent activează în Liga 3, ar urma să devină „satelitul” formației din liga a doua.

„Ei știau un lucru clar, atunci ne-au oferit un procent nouă. Nu-mi mai amintesc exact cât, au spus o cifră, eu n-am fost de acord, au mai mărit ulterior. Oricum suntem minoritari. Discutasem să rămână echipa noastră din liga a treia, să rămână echipa a doua (n.r. satelitul formației din liga secundă), reunirea academiilor. Și eu spun că o să se realizeze, e o chestiune de timp și este o chestiune de reorganizare a lor”, a încheiat președintele CS.

Urmăriți Playsport.ro și pe