EXCLUSIV Gabi Tamaş, ademenit tot din Superligă! Dan Alexa a dezvăluit care sunt şansele ca fundaşul să aleagă Braşovul

George Drafta 25.11.2022, 20:49
EXCLUSIV Gabi Tamaş, ademenit tot din Superligă! Dan Alexa a dezvăluit care sunt şansele ca fundaşul să aleagă Braşovul

După ce s-a despărţit de Petrolul, Gabi Tamaş a ales să se antreneze alături de echipa pregătită de Dan Alexa. Iar antrenorul ardelenilor ar dori să îl aibă sub comanda sa pe fundaşul veteran la meciurile oficiale din partea a doua a sezonului.

Fotbalistul de 39 de ani nu mai poate fi legitimat la nicio echipă în acest final de an, deoarece rezilierea contractului cu ploieştenii s-a petrecut în afara perioadei de mercato.

Evoluţiile lui Tamaş de la Voluntari şi Petrolul îl fac însă în continuare interesant pentru echipele de primă divizie. Astfel că Dan Alexa nu crede că alegerea stoperului va fi Liga 2.

„Gabi vine când doreşte la antrenamente. Cred că are oferte de la Liga 1, eu mi-l doresc pentru că este oraşul lui, ar crea o emulaţie importantă. Ne poate ajuta şi fotbalistic, l-am antrenat la Astra, nu am avut probleme cu el, dacă eşti foarte corect cu el şi simte că nu îl păcăleşti ai o relaţie bună cu el.

Trag speranţă să vină la noi, dar e greu pentru că are oferte din Liga 1. Marele câştig e că ar rămâne şi în cadrul clubului, adică ar putea să maij joace un an-doi şi apoi să rămână pe o funcţie importantă. E nevoie de genul acesta de oameni la clubul nostru”, a dezvăluit Dan Alexa, în exclusivitate în emisiunea PlaySport Live.

Analiza şanselor de play-off

Braşovul luptă pentru play-off după un start ezitant de campionat. Galben-negrii sunt pe poziţia a 10-a la cinci puncte de locul 6, cu cinci runde înaintea de finalului sezonului regular. Dan Alexa spune că următoarele două meciuri vor fi decisive pentru soarta Braşovului în acest sezon.

„Un început greu, au venit jucători foarte târziu. Ne lipsesc punctele pe care le-am pierdut cu echipe modeste. Echipa arată bine în ultimele jocuri, dar e greu să mai prindem play-off-ul. Diferenţa nu e de surmontat, doar că avem program foarte greu. Voi fi suspendat cu Steaua. Asta  a fost problema mea mereu, tot îmi pun în minte să stau cuminte, dar nu mă pot abţine.

O să văd meciul de la lojă. Mă aştept să avem evoluţia din ultimele 4-5 meciuri cu Steaua.  Îmi doresc să câştigăm, dar e greu. Steaua e o echipă pragmatică, nu întâmplător sunt pe primul loc, îţi dau gol dintr-o situaţie care nu anunţă nimic. Ne trebuie 4 victorii din 5 ca să ajungem în play-off. Nu mă gândesc încă la sezonul viitor, dar următoarele etape sunt hotărâtoare pentru ce se va întâmpla la anul”, a încheiat tehnicianul de 43 de ani.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe