EXCLUSIV. Gigi Becali, „țepuit” de ruși cu 300.000 de euro! Ce se întâmplă cu medicamentele anti-Covid comandate de patronul FCSB

Claudia Balan 16.12.2020, 19:24
EXCLUSIV. Gigi Becali, „țepuit” de ruși cu 300.000 de euro! Ce se întâmplă cu medicamentele anti-Covid comandate de patronul FCSB

Gigi Becali a fost „țepuit” de ruși. Patronul de la FCSB a comandat un nou lot din medicamentlele „minune” în lupta anti-Covid, iar autoritățile de la Moscova i-au blocat toata marfa în vamă!

Deși a ieșit de câteva luni bune din viața publică, iar activitatea lui este aproape invizibilă ca și expunere mediatică, Gigi Becali continuă să facă acte de caritate de ordinul sutelor de mii de euro.

Cum a fost Gigi Becali „țepuit” de ruși cu medicamentele anti-Covid

La începutul pandemiei, atunci când pe lista posibilelor tratamente care dau randament în lupta anti-covid a fost trecut și Arbidol, un medicament fabricat în Rusia, afaceristul a făcut tot posibilul pentru a face rost de o cantitate însemnată a respectivelor comprimate. În urmă cu aproape patru luni, latifundiarul din Pipera a cheltuit aproximativ 150.000 de euro pentru a aduce în țară pastilele miraculoase, pe care le-a distribuit, ulterior, câtorva spitale și clinici, dar și la diverse lăcașe de cult, precum și la numeroasele rude din comunitatea de aromâni din Pipera.

Gigi Becali tepuit de rusi cu 300.000. Medicamentele comandate nu au ajuns
Gigi Becali tepuit de rusi cu 300.000. Medicamentele comandate nu au ajuns

Pentru că medicamentul a fost unul extrem de eficient, Becali a decis să mai cumpere un lot din produsul minune, pentru a veni în sprijinul unităților sanitare cu un antidot în plus în lupta cu COVID 19.

A plătit 300.000, dar nu a primit nimic din Rusia

După ce a pătit 300.000 de euro distribuitorului din Rusia, iar marfa a fost pregătită să plece spre România. Patronul FCSB-ului a fost înștiințat că încărcătura a fost blocată în vama rusă.  Totul s-a complicat din cauza unor schimbări birocratice de ultim moment venite de la Moscova, în privința distribuției de medicamente. Becali a explicat faptul că este vorba despre o donație, și că nu vrea să obțină bani . Totuși autoritățile ruse au fost de neînduplecat. Astfel că afaceristul riscă să rămână fără pastilele miraculoase și să piardă, astfel, 300.000 de euro!

Gigi Becali nu a renunțat chiar dacă au trecut aproape două luni de când marfa este “sechestrată” în vama rusă. El speră să găsească o soluție pentru a reuși să deblocheze. Becali vrea să apeleze și la calea diplomatică. Totul pentru a obține medicamentele care par să fi salvat, până acum, viața a câteva sute de români.

Gigi Becali pare că a fost „țepuit” de ruși cu 300.000 de euro. El nu renunță la ideea de a aduce medicamente pentru cei infectați cu noul coronavirus.

Urmăriți Playsport.ro și pe