EXCLUSIV. Horia Moculescu, căutat de frații Becali, pentru o datorie de 8.000 de franci elvețieni, la jocurile de noroc? Ultima lui soție face dezvăluiri șocante: ”Au bătut la ușă, au intrat în casă, l-au căutat până și pe scara de serviciu!”

Andrei Alexandra / 07.12.2021, 19:59
EXCLUSIV. Horia Moculescu, căutat de frații Becali, pentru o datorie de 8.000 de franci elvețieni, la jocurile de noroc? Ultima lui soție face dezvăluiri șocante: ”Au bătut la ușă, au intrat în casă, l-au căutat până și pe scara de serviciu!”

Horia Moculescu, căutat de frații Becali, pentru o datorie de 8.000 de franci elvețieni, la jocurile de noroc? Ultima lui soție face dezvăluiri șocante: ”Au bătut la ușă, au intrat în casă, l-au căutat până și pe scara de serviciu!”

Horia Moculescu, vestit compozitor român, a câștigat bani cu sacul, din muzică, însă la fel de repede i-a și risipit. Ba chiar s-a și împrumutat pentru marea lui pasiune, jocurile de noroc. Cel puțin așa susține Mariana Moculescu, ultima lui soție. Femeia ne-a povestit, cu lux de amănunte, în exclusivitate pentru impact.ro, despre durerosul episod care ar fi avut loc în 1995: ”Frații Giovanni și Victor Becali erau tare supărați pe Horia, pe care l-au împrumutat cu bani. Horia avea să le dea suma de 8.000 de franci elvețieni. Au venit la ușă, le-am deschis, l-au căutat prin casă, dar și pe scara de serviciu, au zis ceva în machedonește”.

Ce spunea Horia Moculescu despre marea lui pasiune, jocurile de noroc: ”Sunt cel mai ponderat jucător. Joc de plăcere”

Horia Moculescu a recunoscut adesea că a fost un împătimit al jocurilor de noroc, dar totodată a dorit să sublinieze că nu a investit sume mari. Iar despre presupusele datorii nici că a adus vreodată vorba: ”Sunt cel mai ponderat jucator. Joc de plăcere. Risc două milioane de lei. Atenție! Lei vechi. N-am pierdut sume mari. Am pierdut des, dar am câștigat de mult mai multe ori sume mari. Am învățat rummy, canastă, după aia am jucat poker, îmi place cazinoul, ca joc de ruletă în lupta cu hazardul, de multe ori stau lângă ruletă, uitându-mă la cei care joacă sume considerabile și le țin partea, pentru că întotdeauna cazinoul este învingător prin natura ruletei”, declara Horia Moculescu, la emisiunea ”Dincolo de aparențe”, de la Antena Stars. Mai mult, el mai menționa, cu acel prilej, că s-a bucurat și de câștiguri uriașe: „Prietenii mei știu că mi-am luat Dacia când am jucat 200.000 de lei vechi și am câștigat 180 de milioane. A fost un moment de grație, eu nu știu cum am ajuns să câștig atâta, eu nu joc sumele alea”.

”M-am trezit cu Victor și cu Giovanni Becali, la ușă, era prin 1995. Horia avea o datorie la ei de vreo 8.000 de franci elvețieni”

Contactată de reporterii impact.ro, referitor la marea pasiune a fostului ei soț, Horia Moculescu, pentru jocurile de noroc, Mariana Moculescu ne-a oferit detalii picante despre un episod mai vechi, legate de zvonul că Horia le-ar fi fost dator chiar și fraților Victor și Giovanni Becali:

Știu că m-am trezit cu Victor și cu Giovanni Becali, la ușă, era prin 1995. Horia avea o datorie la ei de vreo 8.000 de franci elvețieni, oamenii voiau banii înapoi, că-i tot amâna de vreun an, deși se știau, erau prieteni. Dar nu erau singurii de la care Horia se împrumutase, mă mai căutase un domn din TVR că are să îi dea vreo 5.000 de dolari”.

”L-au căutat pe Horia prin casă, apoi l-au strigat și pe scara de serviciu. Vorbeau machedonește”.

Mariana Moculescu ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre perioada când Horia Moculescu era căutat de cei care îl împrumutaseră:

Eu le-am deschis ușa fraților Giovanni și Victor Becali. L-au căutat pe Horia prin casă, apoi l-au căutat și pe scara de serviciu, aprinseseră și brichetele, căci era beznă, îl tot strigau: ”Moculescu, unde ești?”. Le-a răspuns un boschetar care dormea în beci: ”Îl căutați pe Moculescu? E la Cazinoul Berlin!”. Giovanni m-a rugat să îi transmit lui Horia să-și plătească datoria, căci a avut încredere în el și că l-a împrumutat pe motiv că ar fi avut niște probleme personale. Știu că Horia și-a achitat toate datoriile, până la urmă, au făcut pace. După ce Horia a vândut un teren din Timșoara, cu zeci de mii de euro, a reușit să scape de toate datoriile pe care le făcuse prin mai multe locuri. Acum, da, cred că e mai cumpătat”.

”Horia Moculescu era tare nervos când pierdea, era impulsiv, îi sărea țandăra din orice”

Mariana Moculescu mai susține, în exclusivitate pentru impact.ro, că a suferit enorm și că în acea perioadă i s-a șubrezit sănătatea: ”Horia și-a ruinat familia, toate soțiile, a mai fost de trei ori căsătorit. În acea perioadă, eu am intrat într-o depresie severă, luam tratament forte. Când pierdea, Horia era tare nervos, mă jignea, era impulsiv, îi sărea țandăra din orice, dacă spunea o glumă și nu râdeam mă jignea”.

”Fostul soț m-a lăsat pe drumuri, locuiesc cu chirie din cauza lui”

Fosta soție a lui Horia Moculescu mai susține că dacă Horia n-ar fi prăpădit banii prin cazinouri, acum ar fi fost unul dintre cei mai bogați compozitori români: ”Dacă nu-și toca banii pe jocurile de noroc putea să aibă o vilă superbă, să îi cumpere Nidiei, fiicei noastre, un apartament și să mă despăgubeasă pentru partea mea de apartament în care am locuit cu el. Așa, ce a făcut? Pe mine m-a lăsat pe drumuri, acum locuiesc cu chirie, din cauza lui”.