EXCLUSIV. Îi predă echipa vărului Giovanni Becali? Gigi Becali risipește orice emoție privind această mutare șoc: „Nici când eram în pușcărie nu am făcut-o”

Moldoveanu Camelia / 25.11.2021, 14:36
EXCLUSIV. Îi predă echipa vărului Giovanni Becali? Gigi Becali risipește orice emoție privind această mutare șoc: „Nici când eram în pușcărie nu am făcut-o”

Gigi Becali a anunțat că este dispus să vândă echipa, însă nu a fost mulțumit de oferta trimisă de Gheorghe Mustață către Societatea F.C FCSB SA (fostă. F.C Steaua București S.A). Giovanni Becali preia ștafeta de la vărul său? Finanțatorul „roș-albaștrilor” a lămurit situația.

Suporterii vicecampioanei României au ajuns la capătul răbdărilor după ce Edi Iordănescu a plecat, ca urmare a relației tensionate cu Gigi Becali. A urmat o vandalizare a gardului palatului finanțatorului FCSB, fiind scrise mesaje dure. Liderul Peluzei Nord a anunțat că își dorește să cumpere echipa, banii fiind strânși cu ajutorul suporterilor și a unor oameni „cu dare de mână”.

Giovanni Becali preia FCSB-ul de la Gigi Becali?

Gigi Becali a anunțat că vinde FCSB-ul pentru 10 milioane de euro, însă fără jucători și fără academie. Ulterior a avut mai multe declarații prin care a lăsat să se înțeleagă faptul că „l-a luat valul” și că în realitate nu o să facă niciodată asta.

Însă, Giovanni Becali poate prelua echipa „roș-albastră”? Gigi Becali a oferit un răspuns, în exclusivitate pentru PlaySport.ro, prin care confirmă ceea ce multe persoane au bănuit. Latifundiarul din Pipera consideră că FCSB este „casa” lui și nu-și pune problema să o părăsească. Becali a ținut să sublinieze faptul că nu-l subestimează pe Giovanni, însă dacă nu a lăsat echipa pe mâna nimănui atunci când se afla în închisoare, acum sigur nu o să o facă.

Cum să-l las pe Giovanni să conducă clubul FCSB? Nu am făcut așa ceva nici când am fost închis. Din pușcărie am trimis o scrisoare publică prin care am precizat cine din conduce va vorbi în absența mea. Așadar, dacă nu am făcut-o atunci, de ce aș face-o acum? Cui i-ar putea trece prin minte așa ceva? Și eu ce aș mai face, în acest caz? Nici nu se pune problema. Nu vreau să-l subestimez pe Giovanni, dar FCSB e ca și casa mea. Oare cui sau cine își dă casa așa, tam-nesam? Și nici de vreun ajutor nu poate fi vorba! Să știți că Gigi Becali nu cere niciunui om de pe pământ ajutorul. Eu cer ajutor doar de la Dumnezeu, nu de la oameni!”, a declarat Gigi Becali pentru PlaySport.ro.

Solicitarea trimisă de Gheorghe Mustață

Către Societatea F.C FCSB SA (fostă. F.C Steaua București S.A)

– În atenția d-lui George Becali –

Subsemnatul Mustață Gheorghe, în calitate de reprezentant (Secretar General) al Asociației Salvați Steaua și lider al Peluzei Nord Steaua, formulez prezenta

Solicitare de ofertă

Prin care vă propunem începerea negocierilor pentru preluarea părților sociale ale societății dumneavoastră.

Astfel, în ipoteza în care sunteți de acord cu această premisă, vă rugăm să ne comunicați:

1. prețul cesiunii părților sociale;

2. analiza condițiilor cesiunii din prisma condițiilor stipulate în Actul Constitutiv al societății;

3. istoricul operațiunilor de Registrul Comerțului ale societății și toate hotărârile anterioare ale Adunării generale a asociaților, pentru a se putea verifica legalitatea deciziilor anterioare, a căror efecte interesează inclusiv legalitatea activităților desfășurate ulterior preluării;

4. situația activului (bunuri imobile și mobile, creanțe) și pasivului (datoriile) societății;

5. legalitatea tuturor înregistrărilor contabile și a operațiunilor fiscale anterioare preluării;

6. toate litigiile și eventualele litigii care interesează creanțele și datoriile;

7. raporturile de muncă și modul în care acestea pot fi menținute/pot înceta;

8. preluarea dreptului de folosință sau dispoziție asupra drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.

Totodată, vă rugăm să ne comunicați dacă manifestați consimțământul pentru încheierea unei promisiuni bilaterale de cesiune a părților sociale, prin care părțile să își asume angajamentul cedării, respectiv preluării acestor părți sociale (acțiuni).

Termenul până la care dorim perfectarea acestei promisiuni este de 90 de zile de la data comunicării solicitării de ofertă.

În plus, în ipoteza concretizării prezentului demers ne obligăm să vă punem la dispoziție toate detaliile referitoare la investitorii persoane fizice sau juridice implicați în potențiala cesiune a părților sociale.

Cu deosebit respect,
Mustață Gheorghe”, se arată în solicitarea trimisă clubului FCSB

Solicitarea trimisă de Gheorghe Mustață nu l-a impresionat pe Gigi Becali

Crezi că eu stau să mă joc cu hârtiile lor? Să vină un om în fața mea și să-mi arate o garanție bancară din care să reiasă că are bani. El vrea, vezi Doamne, să adune banii pe Facebook, cu asociația lui. Nu stau după prostiile lui Mustață! Dacă vine oricine în fața mea cu 10 milioane, dau echipa imediat. Fără jucători. Și scap și de Talpan”, a spus Gigi Becali, conform GSP.