EXCLUSIV. Inițiativă unică a dinamoviștilor. „Există șansa să nu începem campionatul!”

Bădulescu Silvian 02.02.2023, 07:20
EXCLUSIV. Inițiativă unică a dinamoviștilor. „Există șansa să nu începem campionatul!”
 • Într-o perioadă din ce în ce mai grea pentru Dinamo, suporterii dovedesc, încă o dată, atașamentul față de culori. În acest sens, pentru a evita anumite cheltuieli și pentru a da o mână de ajutor, aceștia au venit cu o inițiativă unică în fotbalul românesc. A fost creat un website de tipul „wishlist”. Prin intermediul acestuia pot fi donate, către Dinamo, la baza de cantonament de la Săftica, diverse produse de uz zilnic precum pungi de cafea, lavete sau detergenți. În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu Justin Maximilian, administratorul bazei de pregătire a „câinilor”. Acesta ne-a explicat ce reprezintă noul demers al bucureștenilor.
 • „Echipa trece prin momente mai dificile decât credem cu toții”

  Într-o perioadă din ce în ce mai grea pentru Dinamo, suporterii dovedesc, încă o dată, atașamentul față de culori. Într-un punct vital în care fiecare leu contează în „Groapă”, dinamoviștii vin, din nou, cu o idee care să scutească clubul de anumite cheltuieli, fie ele mici sau mari.

  Dacă, până acum, a fost promovat intens, pe social media, formularul 230 de redistribuire a 3,5% din impozit, a venit rândul unui nou demers.

  În acest sens, susținătorii alb-roșii au pus în practică o inițiativă unică în lumea fotbalului românesc. Aceștia au creat un website de tipul „wishlist”. Scopul acestuia este contribuirea la necesitățile zilnice de la Săftica atât pentru jucători, cât și pentru angajații clubului.

  De exemplu, în cazul de față, pe respectivul site (CLICK AICI) apar mai multe produse listate de care Dinamo are nevoie. Printre acestea, sunt trecute boabe de cafea, detergenți, saci menajeri sau tablete anticalcar. Momentan este vorba de produse administrative.

  Playsport.ro a luat legătura cu Justin Maximilian, administratorul bazei de la Săftica. Acesta ne-a explicat care este necesitatea acestui website. Totodată, a făcut un demers către toți suporterii dinamoviști.

  E pe bune, l-am făcut acum trei săptămâni. E un site prin care fiecare, cum poate, contribuie cu ce e nevoie. Momentan sunt produse uzuale. Fac apel pentru ca fiecare dinamovist să ajute cum poate. Echipa trece prin momente dificile. E mult mai rău decât credem cu toții. E nevoie de ajutor! Vin și fac apel ca fiecare suporter cum poate, cu ce poate, prin fel și fel de donații, să ajute clubul. Ei pot ajut clubul și prin această platformă creată de DDB Canada. Există, evident, și alte modalități: bilete online, card DDB. Situația este dramatică: există șansa să nu începem campionatul!”

  Dinamo trebuie să achite, în regim de urgență, 60.000 de euro

  Playsport.ro a publicat, în exclusivitate, datele pe care RTZ le-a transmis în Buletinul procedurilor de insolvență. Sumele respective reprezintă datorii curente, pe care „câinii” vor fi nevoiți să le achite în regim de urgență. În total, bucureștenii au de plătit aproximativ 60.000 de euro.

  Printre cei care au bani de primit se numără Mircea Rednic sau Dusan Uhrin jr., ambii foști tehnicieni în „Groapă” în stagiunea trecută. În ambele cazuri, bucureștenii sunt nevoiți să achite restanțe salariale.

  Pe lângă datoriile pe care Dinamo le are față de jucători precum Akpala, Puljic, Janusz Gol sau Jonathan Morsay au apărut, din trecut, încă trei nume. Este vorba de Mirko Ivanovski, Andreas Mihaiu sau Cătălin Carp.

  Playsport.ro a scris, zilele trecute, despre banii pe care „câinii” trebuie să-i dea celor de la Tarsin. Firma de transport s-a adresat, la sfârșitul anului trecut, judecătorului sindic și solicită o creanță curentă în valoare de 32.000 lei. În caz de neplată, urmând procedura legală, firma de tranport cere intrarea în procedura de faliment a SC Dinamo 1948 SA.

  Ultima, dar nu cea din urmă: Primăria Municipiului București.

  La data de 26 ianuarie 2023, la sediul subscrisei a fost înregistrată cererea de plată formulată de către Primăria Municipiului București, prin intermediul căreia solicită achitarea sumei în cuantum de 21.804,30 lei, reprezentând contravaloarea facturilor restante.”

Urmăriți Playsport.ro și pe