EXCLUSIV. Investiție-ȘOC făcută de Ion Țiriac. A făcut o injecție uriașă de capital într-un loc de veci

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.10.2021, 07:36
EXCLUSIV. Investiție-ȘOC făcută de Ion Țiriac. A făcut o injecție uriașă de capital într-un loc de veci

Ion Țiriac se gândește la cel mai neplăcut moment al vieții și a început să își facă planurile legate de locul în care ar urma să fie înmormântat. Așa cum bunul său prieten Ilie Năstase a dezvăluit în exclusivitate pentru PlaySport.ro în urmă cu câteva luni, miliardarul în vârstă de 82 de ani și-a pregătit un loc de veci în celebrul cimitir Bellu din Capitală.

Ion Țiriac face deja investiții și pentru viața viitoare

Iar planul lui Țiriac începe să prindă contur. Potrivit surselor noastre, omul de afaceri a achiziționat deja o parcelă de pământ, în schimbul căreia a plătit nu mai puțin de 50.000 de euro. Cimitirul Bellu e recunoscut ca fiind – dacă nu cel mai scump cimitir din România – cu siguranță printre cele mai scumpe.

Pe acest loc vor putea fi amenajate nu mai puțin de 12 cripte subterane și 6 cripte supraterane. Astfel, în ea vor încăpea nu mai puțin de 18 persoane decedate.

Iar Ion Țiriac ar dori să îl convingă și pe Ilie Năstase să accepte să fie înmormântat acolo. Mai ales în condițiile în care „Nasty” ne-a dezvăluit în februarie că nu și-a pus încă la punct aceste aspecte.

Ion Țiriac are deja pregătit planul de construcție. Aceasta ar urma să fie alcătuită în totalitate din marmură și granit, iar prețul total s-ar ridica la aproximativ 80.000 de euro.

Dezvăluirile făcute de Ilie Năstase despre planurile „de veci” ale prietenului său

Aceste planuri ale lui Țiriac au fost deci dezvăluite de Ilie Năstase pentru PlaySport.ro încă din urmă cu ceva timp. Atunci, primul lider din istoria circuitului ATP a mărturisit că nu s-a gândit deloc la moarte, întrucât se simte foarte bine și este foarte atent în ceea ce privește sănătatea.

De aceea nici nu a luat în calcul să își facă un testament sau să își stabilească anumite lucruri pentru un loc de veci. De asemenea, întrebat dacă i-ar lăsa vreo moștenire lui Țiriac, Năstase a răspuns că nu ar avea ce, întrucât fostul său partener este mult mai bogat decât el.

În final, Ilie Năstase a dezvăluit că a primit o „invitație” din partea lui Ion Țiriac de a i se alătura pentru eternitate în „mausoleul” pe care îl va construi în Cimitirul Bellu.

„Vin, dar cu condiția să stau eu deasupra!”

Sunt încă foarte puternic, am o super energie, vă spun eu că mai trăiesc mult și bine. Eu mă gândesc în ce vacanțe mai merg, nu mi-am făcut vreodată probleme de testamente, moșteniri. Nici măcar la copiii mei nu m-am gândit din acest punct de vedere pentru că le-am asigurat tot ceea ce au nevoie, nu le lipsește nimic.

Nu am ce să-i las eu lui. Poate el mie. Despre Ion știe toată lumea că e mult mai bogat decât mine. Dar nici nu vreau să mă gândesc la asta. Refuz. Vă asigur că, atât eu, cât Țiriac suntem încă foarte puternici, nu ne ducem noi așa de tineri.

M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Şi eu i-am spus că nu am aşa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta. A zist că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleum (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ”Te invit la mine!” M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ”Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!”, ne-a spus Ilie Năstase în februarie.