EXCLUSIV. Iuliu Mureșan și-a dat demisia de la Dinamo! Detaliile mișcării prezentate, în exclusivitate, de PlaySport. A trimis cheile apartamentului printr-un apropiat!

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 17.05.2022, 16:18
EXCLUSIV. Iuliu Mureșan și-a dat demisia de la Dinamo! Detaliile mișcării prezentate, în exclusivitate, de PlaySport. A trimis cheile apartamentului printr-un apropiat!
  • Iuliu Mureșan se desparte de Dinamo. După cum Playsport.ro a anunțat, în exclusivitate, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, administratorul special al formației din „Ștefan cel Mare” și-a încheiat afacerile cu echipa din Liga 1;
  • Din informațiile Playsport.ro, în cursul zilei de marți, 17 mai, Iuliu Mureșan a trimis la București, printr-o persoană apropiată, cheile biroului și apartamentului pe care le primise de la clubul din „Groapă”;
  • Totodată, din sursele Playsport.ro, mâine, 18 mai, la București va avea loc o întâlnire între Dorin Șerdean și Nicolae Badea, reprezentanții Lotus Perfect Products SRL, acționar majoritar cu 72%, respectiv ACS FC Dinamo București, acționar minoritar cu 7%, în vederea numirii noului administrator special.

Iuliu Mureșan se desparte de Dinamo. A trimis cheile biroului și apartamentului la București

Iuliu Mureșan, administratorul special al „câinilor”, a fost văzut ca un salvator de către suflarea dinamovistă în momentul în care s-a anunțat venirea acestuia în „Groapă”, prin prisma experienței dobândite înainte în Gruia.

Totuși, atât pentru el, cât și pentru suporteri și jucători, stagiunea 2021-2022 a fost, indubitabil, cea mai dificilă din istoria de 74 de ani a clubului. Pentru prima oară, formația din „Ștefan cel Mare” va fi nevoită să joace un baraj de promovare/retrogradare contra celor de la Universitatea Cluj.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, Playsport.ro a anunțat, în exclusivitate, că Iuliu Mureșan este hotărât să plece și, în acest sens, și-a depus demisia. Ulterior, acest lucru s-a confirmat, deși Răzvan Zăvăleanu, în urma unei convorbiri telefonice, a dat impresia, la Playsport LIVE, că încearcă să-l convingă pe ardelean să revină asupra deciziei.

Tardiv! Din sursele Playsport.ro, astăzi, marți, 17 mai, Iuliu Mureșan a trimis către București cheile biroului și apartamentului pe care le primise din partea clubului. În ultima perioadă, a fost tot mai absent din viața echipei

Administratorul special nu a mai fost văzut nici la Săftica, dar nici la partidele din play-out-ul Ligii 1 a trupei antrenate de Dusan Uhrin jr. Din informațiile Playsport.ro, acesta a plecat din București și nu s-a mai întors, fiind la Cluj.

Administratoul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a negat informația: „Mureșan nu a plecat, dar nu participă activ la viața echipei”,  a declarat oficialul pentru Digi Sport.

Într-una din ultimele apariții publice, a declarat că mai stă până la obținerea licenței

Plecarea lui Iuliu Mureșan din „Ștefan cel Mare” părea iminentă de o bună perioadă de timp. Ba chiar acesta, într-una din ultimele apariții la tv, a declarat că va rămâne la Dinamo până când va fi obținută licența.

În mod normal, nu mai rămân după finalul sezonului, dar acum lucrez la licență. E o condiție obligatorie să luăm licența, trebuie să depunem toate actele până la finalul acestei luni. Eu zic că sigur luăm licența, apoi e posibil să plec” , declara acesta, la Digi Sport, pe 10 martie.

Declarația a fost dublată de intervenția lui Răzvan Zăvăleanu care a menționat că notificarea primită de la societatea lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo București, în ceea ce privește folosirea stemei și a denumirii în scop comercial, „i-a pus capac”.

Dumnealui este destul de supărat, de stresat din cauza celor întâmplate la Dinamo. Chestia cu Nicolae Badea i-a pus capac, pentru că sunt lucruri venite din partea unui dinamovist la care nu te aștepți. Dumnealui a fost afectat foarte tare, a suferit și suferă în continuare.”, declara Răzvan Zăvăleanu, pentru Digi Sport, pe 26 aprilie.

În cadrul ediției din 6 mai a Playsport LIVE, Răzvan Zăvăleanu a subliniat faptul că ar fi urmat să se întâlnească cu Iuliu Mureșan la Cluj, dând impresia că acesta va reveni lângă Dinamo.

El este la Cluj, a venit acasă. L-am întrebat chestia asta (dacă a plecat definitiv – n.r.) și a zis că nici vorba de așa ceva. Nu știu dacă era dezamăgit, cât mai ales îngândurat. Sunt probleme care trebuiau rezolvate chiar de domnia sa și era greu să le mai preluam și pe acestea”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

În ceea ce privește obținerea licenței, Răzvan Zăvăleanu a liniștit apele.

Nu știu de ce exista un motiv de neliniște pe această temă. Din ce am vorbit cu domnul Mureșan, lucrurile sunt în regulă. Nu ar trebui să avem niciun fel de emoții.”

O nouă întâlnire între Nicolae Badea și Dorin Șerdean, în vederea numirii noului administrator special

Playsport.ro a anunțat, în exclusivitate, prima întâlnire dintre Dorin Șerdean și Nicolae Badea, reprezentanții Lotus Perfect Products SRL, acționar majoritar cu 72%, respectiv ACS FC Dinamo București, în urmă cu câteva zile.

Se pare că cei doi au în plan înlăturarea RTZ din poziția de administrator judiciar, miza Iuliu Mureșan fiind trecută în plan secund, mai ales după ce fostul șef de la CFR Cluj a decis să plece singur. De altfel, din informațiile noastre, chiar și Elyass Bucurică, liderul fanilor din Peluza „Cătălin Hîldan” și membru al Asociației „Peluza Cătălin Hîldan”, le-a transmis acest lucru fanilor în ședința de patru ore a DDB.

Conform surselor Playsport.ro, mâine, 18 mai, în București urmează să se întâlnească Dorin Șerdean și Nicolae Badea. Motivul acestei întruniri o reprezintă numirea unui nou administratorul special în locul lui Iuliu Mureșan.

Toate aceste noi informații apar tocmai înaintea disputării barajului de promovare/retrogradare dintre Dinamo București și Universitatea Cluj. Prima manșă a dublei se dispută chiar în Ardeal, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30

Returul a fost fixat la o săptămână și o zi distanță, pe 29 mai, duminică, pe stadionul „Dinamo” de pe Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Trupa lui Dusan Uhrin jr. se află pentru prima oară în istorie față-n față cu un baraj de acest tip.

Ultima confruntare oficială dintre cele două a avut loc în 2017, în optimile de finală ale Cupei României. „Câinii” s-au impus 3-1 la penalty-uri după ce tabela de scor arăta 1-1 în urma celor 120 de minute.