EXCLUSIV. Lovitură primită de Ion Țiriac din partea lui Ilie Năstase. Fostul număr 1 mondial refuză să meargă la ziua miliardarului: „ Am şi vorbit despre asta şi sper că m-a înţeles”

Catalan Alexandru / 05.05.2021, 12:23
EXCLUSIV. Lovitură primită de Ion Țiriac din partea lui Ilie Năstase. Fostul număr 1 mondial refuză să meargă la ziua miliardarului: „ Am şi vorbit despre asta şi sper că m-a înţeles”

Indiferent de ceea ce va urma în ultimele zile rămase din desfăşurarea turneului de tenis, de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, bunul său prieten, Ilie Năstase, e hotărât să nu meargă în capitala Spaniei. Fostul număr 1 mondial  spune că a luat deja decizia. Mai mult, Ilie Năstase a dat asigurări că nici măcar evoluţia Simonei Halep nu i-ar fi schimbat planurile în vreun fel.

Lovitură primită de Ion Țiriac din partea lui Ilie Năstase

Și cum Simona Halep a părăsit deja competiția din capitala Spaniei, a mai dispărut un motiv pentru ca Năstase să ajungă la Madrid.

Anul acesta am hotărât deja că nu voi merge la Madrid. Ştiu că finalele coincid cu ziua de naştere a bunului meu prieten, dar voi rămâne acasă. Am şi vorbit cu domnul Ion Ţiriac despre asta şi sper că m-a înţeles!”, a declarat Ilie Năstase pentru playsport.ro.

Cel mai bun tenismen român al tuturor timpurilor recunoaşte că nu a luat cu inima uşoară această decizie, dar problemele cauzate de coronavirus au fost decisive:

Vă spun sincer, să zbori trei ore şi jumătate la dus, alte trei ore şi jumătate la întoarcere, până la Madrid şi retur, cu masca aceea pe figură, e un scenariu care nu mă încântă deloc. Nu e chiar simplu să respir şi să mai şi vorbeşti prin ea!. În plus, nici nu m-am vaccinat încă, aşa că am preferat ca anul acesta să nu fiu alături de Ion Ţiriac la sărbătoarea sa. Sper să mă ierte!”, a adăugat Ilie Năstase.

Dă vina pe vârstă și pe răbdare

El spune că într-un fel poate şi vârsta îşi spune cuvântul, fiindcă a sesizat, recent, că doza sa de răbdare, începe să se diminueze:

Într-un fel, am constatat că răbdarea mea s-a epuizat. Nu prea mai am răbdare să mă uit la meciuri, să mă implic în fenomenul sportiv, ca altădată, să călătoresc. Iar pandemia asta, care ne-a adus în faţa unor tribune goale sau, în ultimele zile, aproape goale, nu mă îmbie nici ea la mai multe. Aşa că am decis ca în vara asta să fac călătorii foarte scurte. Desigur, voi ţine cont şi de modul în care vor evolua lucrurile cu coronavirusul ăsta, dar decizia mea e luată. Prefer să rămân mai mult prin jurul casei. Plus că nu ştiu cât timp mai am să mă bucur de tot ce e în jurul meu”, spune cel care va împlini la mijlocul verii 75 de ani.

„La mulți ani!” prin telefon

Ilie Năstase afirmă că duminică, de ziua lui Ion Ţiriac va fi printre primii care-l vor suna pentru a-l felicita de ziua sa şi a-i ura să trăiască “în putere, cel puţin până la 90 de ani!”.

Avem noi doi un amic foarte bun, pe Agop Chirmizyan, care tocmai a împlinit 90 de ani şi care se ţine foarte bine. Asta îmi doresc şi pentru domnul Ion Ţiriac. Să rămână în putere. În rest, cum am mai spus şi altădată, are tot ce-i trebuie! Cât despre cadou, ştie deja ce-l aşteaptă din partea mea. Cu prima ocazie când revine în ţară ne vom reîntâlni în jurul unei mese cu bucate româneşti şi vom petrece aşa cum numai noi ştim!”, promite Ilie Năstase.

Ilie Năstase a adaugat că duminică, atunci când bunul său prieten va împlini 82 de ani, va rememora cu bucurie clipele petrecute împreună tot la Madrid, dar consumate în 2019, atunci când Ion Ţiriac împlinea 80 de ani.